
Drumuri pe patru benzi, locuri de joacă şi şcoli izolate termic în Hunedoara
Liberalii îşi vor promova iniţiativele în consiliul local şi vor căuta susţinere financiară de la CJ şi Guvern
Proiecte referitoare la modernizarea infrastructurii rutiere, dar şi la reabilitarea termică a unor unităţi şcolare din Hunedoara se află printre priorităţile liberalilor din municipiul de pe Cerna în anul 2013.
Aceste iniţiative vor fi promovate pentru a obţine susţinere în legislativul local de către cei cinci consilieri liberali. Iar pentru că în Consiliul Local (CL) Hunedoara nu mai există USL, alianţa fiind „spartă” de pactizarea unor reprezentanţi PSD cu tabăra condusă de primarul Viorel Arion, liberalii din legislativul municipiului speră ca proiectele lor să fie susţinute de către social democraţi, mai ales acestea că au făcut parte şi din programul electoral al uniunii.
Puse pe agenda parlamentarilor USL

Pentru 2013, liberalii din Hunedoara vor susţine în CL, prin reprezentanţii pe care îi au în legislativul local, un proiect referitor la modernizarea şi extinderea pe patru benzi a porţiunii de drum cuprinsă între benzinăria Petrom de la Peştişu Mare până la sensul giratoriu de la intrarea în oraş. De asemenea, o iniţiativă similară de modernizare şi extindere priveşte şi cele două poduri din Hunedoara. În plus, liberalii hunedoreni au în vedere şi reabilitarea termică a Grădiniţei „Dumbrava Minunată” şi a Şcolii Generale nr. 9 din localitate, dar şi identificarea unor locuri de joacă pentru copii în cartierele din Hunedoara şi satul apaţinător Boş. „Sunt obiective pe care le vom susţine în legislativ prin consilierii noştri locali. Avem speranţe că ele vor fi finanţate din bugetul local, iar cele mai ample, printr-un parteneriat cu Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara. De asemenea, şi parlamentarii noştri, deputatul Carmen Hărău şi senatorul Mariana Câmpeanu au primit mandat pentru a face toate demersurile în vederea obţinerii finanţării”, a afirmat Mircea Artean, consilier local şi preşedintele PNL din municipiul Hunedoara. Acesta mai spune că o parte dintre aceste proiecte, cu precădere cel referitor la modernizarea podurilor, vor putea fi finanţate cu ajutorul fondurilor europene.
Suntem în opoziţie. Şi ce dacă?
Cu toate că a avut o listă comună de candidaţi la alegerile locale din 2012, USL nu mai e demult o tabără în CL Hunedoara. După ce social-democratul Dan Bobouţanu a fost ales viceprimar al Hunedoarei, alianţa s-a rupt, iar cei cinci consilieri locali PNL au ajuns în opoziţie, PSD formând o majoritate cu PDL, UNPR şi PPDD. Statutul de membri ai opoziţiei din legislativ nu îi împiedică pe consilierii liberali hunedoreni să spere că iniţiativele lor vor fi susţinute de către colegii lor ce fac parte din majoritate. „Mă bazez pe faptul că aşa cum noi am fost de acord şi am votat proiectele celor din majoritate pentru că au fost în interesul cetăţenilor, tot aşa şi iniţiativele noastre vor fi considerate importante de colegii noştri. În plus, avem promisiuni că ele vor avea deschidere şi la guvern, de unde vom primi şi sprijin financiar”, a afirmat Mircea Artean. Potrivit acestuia, grupul de consilieri locali PNL din legislativul municipiului Hunedoara va face toate demersurile necesare pentru ca, şi în 2013, Festivalul „Opera Nights” să se desfăşoare tot la Castelul Corvinilor din localitate şi nu la Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane (MCDR) din Deva, aşa cum au plănuit organizatorii evenimentului.