Connect with us
Data: 13/07/2024
.

Actualitate

PNŢCD şi Forţa Civică s-au apucat de „Dreptate şi Adevăr”

Publicat

pe

D.A. Reloaded, după mai bine de opt ani

O nouă alianţă politică având denumirea „Dreptate şi Adevăr” (D.A.), o reiterare a celei din 2004 care i-a avut ca şi protagonişti pe liberali şi democraţi a fost constituită la sfârşitul săptămânii trecute, între PNŢCD, aripa Pavelescu şi Forţa Civică.

imagesCristian Grigoraş, liderul Forţei Civice, filiala Hunedoara a declarat că această alianţă politică a apărut ca un răspuns la nevoile şi năzuinţele electoratului de dreapta. „Alianţa DA este un proiect politic pe perioadă nedeterminată fiind un răspuns la polarizarea tot mai acută a forţelor politice pe partea stângă a eşicherului politic. Practic, electoratul de dreapta este tot mai marginalizat astfel că apariţia acestei alianţe politice nu este altceva decât un răspuns la nevoile celor care se simt nereprezentaţi de alianţele politice existente pe scena politică din România”, a precizat Grigoraş

Proiecte şi scopuri comune

La nivelul judeţului Hunedoara această alianţă politică se va concretiza prin desfăşurarea de acţiuni ce vor avea obiective şi scopuri comune. În opinia, liderului Forţa Civică, filiala Hunedoara, noua alianţă D.A.este o continuare a proiectului demarat în anul 2004 de către PNL şi PD cu precizarea că de această dată el va fi dus până la capăt. „Sunt voci care susţin că acest proiect, de constituire a alianţei DA ar aparţine de drept unor partide politice care, la un moment dat, au mizat pe reformarea statului român şi pe o Justiţie corectă. O mare parte din cei care atunci au crezut în acel proiect se regăsesc acum în Forţa Civică şi deci nu facem altceva decât să ducem mai departe ideile în care am crezut la acea vreme. Printre cei care atunci credeam în acest proiect m-am aflat şi eu, iar ceea ce ne deosebeşte de alţi lideri sau reprezenţii ai altor partide este că noi şi acum credem cu tărie în ideile de atunci. Dacă în urmă cu câţiva ani acest proiect nu a putut fi dus până la capăt, cred că este de datoria noastră, a celor care am fost angrenaţi în acest proiect, să facem tot posibilul să îl readucem în atenţia opiniei publice”, a mai spus Grigoraş.

Advertisement

Actualitate

Minerul Lupeni, în finala fazei regionale a Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Câștigătoarea fazei județene a Cupei României, Minerul Lupeni, și-a confirmat statutul de favorită în grupa regională din care face parte, câștigând-o fără probleme.

După ce în primul meci al grupei cei de la Lupeni au învins, acasă, cu 4-0, reprezentanta Gorjului, Jiul Rovinari, trupa pregătită de Dan Voicu s-a impus și în cea de-a doua rundă.

Formația din Vale, deși a jucat în deplasare, a câștigat, cu 4-2, pe terenul celor de la Viitorul Severin, și, deși va sta în ultima rundă, este, deja, calificată în finala fazei regionale.

În meciul care va decide echipa ce va evolua în primul tur al fazei naționale, Minerul Lupeni va juca, pe teren propriu, cu Păulișana Păuliș, din județul.

Meciul va avea loc sâmbătă, 20 iulie, de la ora 17:30.

Advertisement

În primul tur al fazei naționale din Cupa României la fotbal, pe lângă cele șapte câștigătoare ale etapelor regionale vor intra în competiție și echipe care, sezonul trecut, au evoluat în Liga 3, fără a ajunge, însă, în play-off.

Ca și în întrecerea regională, și în primele etape ale fazei naționale meciurile vor fi stabilite pe criterii geografice.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Dosar de cercetare penală pentru infracțiunea de lipsire de libertate

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Orașului Hațeg a primit o sesizare din partea unui bărbat de 53 de ani, din comuna Sântămăria-Orlea. Acesta a raportat că, în aceeași zi, la ora 12:00, fiica sa minoră, în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani din comuna Totești către o destinație necunoscută.

Minora a contactat telefonic familia, informându-i că se află în compania tânărului și că se îndreaptă spre o locație necunoscută, fără a oferi alte detalii. După ce au fost depistați pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș, minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr.

”La data de 13 iulie 2024, în jurul orei 16:00, Poliția Orașului Hațeg a fost sesizată de către un bărbat de 53 ani, din comuna Sântămăria-Orlea, cu privire la faptul că, în data de 13 iulie 2024, în jurul orei 12:00, fiica sa minoră în vârstă de 16 ani, a plecat împreună cu un tânăr de 18 ani, din comuna Totești, spre o destinație necunoscută. Minora a luat legătura telefonic cu familia comunicând faptul că, se deplasează împreună cu tânărul de 18 ani, spre o destinație necunoscută fără a da alte detalii. Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Hațeg de îndată ce au primit această sesizare, în urma activităților operative și investigative efectuate de către aceștia, sprijiniți de către polițiștii Secției nr. 10 Sighișoara, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, au reușit să localizeze și să identifice minora, in timp ce se deplasa în calitate de pasager, cu autoturismul condus de către tânărul de 18 ani, pe DN 14, la intrare în localitatea Daneș, județul Mureș. Minora a declarat polițiștilor că a fost luată împotriva voinței sale de către tânăr. Persoanele în cauză, au fost conduse la sediul subunității de poliție, urmând a fi preluate de către polițiștii Formațiunii de Investigaţii Criminale din cadrul Poliției Orașului Hațeg în vederea continuării activităților procedurale. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „lipsire de libertate””, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Alertă în fața caniculei: Măsuri stricte pentru prevenirea incendiilor în perioadele de secetă

Publicat

pe

Redactat de

Într-un context de temperaturi extrem de ridicate și risc crescut de incendii de vegetație uscată, autoritățile atrag atenția asupra necesității unei vigilențe sporite și respectării riguroase a măsurilor preventive.

Folosirea focului deschis este strict interzisă în perioade de secetă și caniculă, pentru a minimiza riscul de propagare a incendiilor. De asemenea, aruncarea necontrolată a resturilor de țigări este interzisă, fiind o cauză frecventă de incendii în astfel de condiții.

Este imperativ ca orice activitate care implică focul să fie desfășurată doar în zone special amenajate și sub stricta supraveghere a persoanelor responsabile. Este esențială evitarea utilizării focului deschis în păduri sau în apropierea construcțiilor, depozitelor, sau a altor materiale inflamabile.

În plus, echipamentele agricole trebuie verificate cu atenție pentru a preveni eventualele surse de aprindere accidentală. Fiecare vehicul agricol ar trebui să fie echipat cu stingătoare adecvate și alte mijloace de intervenție rapidă în caz de incendiu. Astfel de măsuri tehnice și preventive sunt esențiale pentru a minimiza riscul de incendii devastatoare în aceste condiții meteorologice extreme, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate