Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Policlinica Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara își schimbă înfățișarea. „La finalul anului vom avea un ambulatoriu integrat ca nou”

Publicat

pe

Policlinica Spitalului Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara se transformă într-un centru medical modern. Lucrările de reabilitare au avansat și mai multe spații au fost deja redate actului medical. Sunt şanse reale ca, la finalul acestui an, constructorii să finalizeze execuția acestora în întregime.

Policlinica Spitalului „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara este reabilitată, dotată și modernizată, în cadrul unui amplu proiect, în valoare de 2,3 milioane de euro – finanţare nerambursabilă prin Programul Operațional Regional (POR). Proiectul vizează cele două treimi ale Ambulatoriului care nu au fost incluse în precedentul proiect de reabilitare.

Primăria Hunedoara a informat că, în acest moment, progresul fizic al lucrărilor este de aproximativ 75 – 80 la sută. Mai multe spaţii care s-au aflat în proces de reabilitare, modernizare şi dotare au fost redate actului medical. Mai sunt în lucru câteva zone care vor fi reocupate de cabinete medicale, cum ar fi cele de Radiologie sau Ginecologie, în acelaşi stadiu aflându-se şi zona de primire pacienţilor care au nevoie de serviciile Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal.

Profităm de acest proiect şi pentru a optimiza prin recompartimentare spaţiile unor cabinete medicale astfel încât să putem oferi servicii şi mai bune din punct de vedere medical, iar activitatea personalului să fie, de asemenea, eficientizată. Acolo unde era spaţiu insuficient se suplimentează acum cu spaţiu din zonele sau cabinetele unde acesta era excedentar. Constructorul spune că sunt şanse reale ca lucrările să se finalizeze în decembrie anul acesta. Sperăm să nu mai apară obstacole care să afecteze ritmul lucrărilor”, spune managerul spitalului din Hunedoara, Radu Budae.

Felicit conducerea spitalului şi personalul medical pentru modul în care a reuşit să reorganizeze temporar activitatea medicală în Policlinică, astfel încât şi muncitorii să poată lucra, dar şi pacienţii să nu aibă de suferit. Sarcina lor a fost de două ori mai dificilă în condiţiile în care lucrările s-au derulat pe parcursul a doi ani pandemici: 2020 şi 2021. Reabilitarea şi modernizarea Policlinicii este mult mai amplă decât pare, pentru că se reface totul, de la tencuieli şi izolaţii până la reţele electrice, termice şi de ventilaţie”, adaugă primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Sursa: Primăria Hunedoara

Advertisement

Construită în 1968, policlinica Spitalului „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara nu a beneficiat, până acum, de nicio reabilitare de amploare, cu excepția unui proiect european, implementat în 2015, care a vizat o treime din întregul ambulatoriu. Pentru ca lucrările să continue și la celelalte două treimi ale policlinicii, administrația publică locală a întocmit un nou proiect, solicitând suma maximă posibilă pentru astfel de investiții din fonduri europene, proiect care a primit finanțare, lucrările fiind demarate în luna septembrie a anului 2020.

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

Actualitate

Turist accidentat în Retezat. A fost solicitat un elicopter SMURD

Publicat

pe

Redactat de

Salvamontiștii hunedoreni au intervenit, vineri, în sprijinul unui turist care s-a accidentat în Retezat. Pentru salvarea sa, a fost solicitat un elicopter SMURD.

O echipă de salvatori montani a Serviciului Salvamont al Consiliului Județean Hunedoara a participat la acțiunea de salvare a unui turist accidentat pe traseul Râușor – Lacul Stevia. În urma unei căzături, tânărul a suferit o dislocare a umărului în urma căruia a survenit și o stare de leșin. În ajutor a fost solicitat un echipaj aero, iar accidentatul a fost transportat și predat în bune condițiuni echipajului de prim ajutor specializat”, a informat Salvamont Hunedoara.

Sursa foto: Salvamont Hunedoara/Facebook
Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate