Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Poliţiştii caută un şofer care a lovit cu maşina o elevă din Petroşani

Publicat

pe

Evenimentul rutier s-a petrecut, ieri dimineaţă, în timp ce fata mergea spre liceul în care studiază

Poliţiştii de la Petroşani încearcă să-i dea de urmă unui şofer care, ieri dimineaţă, a acroşat cu oglinda retrovizoare a autoutilitarei pe care o conducea o elevă de 18 ani, incidentul petrecându-se în jurul orei 07:45, pe strada Anton Pann, din localitate, în timp ce fata se îndrepta spre liceul în care învaţă.

Incidentul s-a petrecut pe strada Anton Pann din Petroşani

Incidentul s-a petrecut pe strada Anton Pann din Petroşani

Eleva le-a povestit oamenilor legii că mergea pe trotuar când, la un moment dat, s-a trezit lovită la mâna stângă de oglinda retrovizoare a unei autoutilitare de culoare albă. Fata a mai zis că, imediat după aceea, şoferul a coborât din maşinăşi a întrebat-o dacă a suferit vreo leziune, iar în urma răspunsului negativ al acesteia, bărbatul şi-a văzut de drum. După spusele tinerei, problemele au apărut mai târziu, în timpul orelor de curs, când a început să o doară din ce în ce mai tare mâna, motiv pentru care s-a prezentat la sediul Poliţiei din Petroşani, relatând tot ce a păţit. Poliţiştii au dus-o la spitalul din localitate, medicii stabilind că eleva a suferit o contuzie la cotul stâng. Oamenii legii încearcă acum să-l găsească pe şofer pentru a afla şi de la el cum s-a petrecut incidentul. „Poliţiştii fac apel la posibilii martori oculari sau chiar la conducătorul auto în cauză pentru a se prezenta la sediul Poliţiei municipiului Petroşani şi a oferi detalii în legătură cu circumstanţele producerii evenimentul rutier”, a precizat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate