Connect with us
Data: 25/07/2024
.

Actualitate

Pollyanna Hangan: „România la un an de guvernare PSD – PNL este o Românie a sărăciei”

Publicat

pe

Deputata USR de Hunedoara Pollyanna Hangan face o analiză a guvernării PSD – PNL, la un an de când această coaliție a preluat puterea în România, sub „binecuvântarea celui care a trădat speranțele unei generații, președintele Klaus Iohannis.”

Amintind faptul că milioane de români au ieșit la vot în 2020 cu speranța de a scăpa de anii îndelungi de guvernare social-democrată, care au adus țara în pragul unui colaps din cauza corupției și atacurilor asupra legilor justiției și societății civile, Pollyanna Hangan declară: „Lupta noastră împotriva regimului PSD a fost despre democrație, demnitate și speranța că ne putem crește copiii într-o țară unde hoția este pedepsită și nimeni nu e mai presus de lege.  Am ieșit în stradă și speram că, la alegeri, scăpăm de PSD. Și părea că am reușit! Mai țineți minte acele ieșiri publice ale președintelui Iohannis în care ne spunea să votăm cu PNL, pentru că doar așa scăpăm de „PeSeDe”? Ce a făcut Iohannis? A adus PSD la guvernare la mai puțin de un an după alegerile din 2020. Cu USR la guvernare nu mai puteau fura, așa că au ales PSD. Și acum PSD conduce România. Din nou! Asta e proiectul gândit de ei și pus în practică: O Românie a sărăciei. O Românie a privilegiaților. O Românie a corupției”, punctează deputata USR.

Aceasta atrage atenția asupra faptului că în România, în prezent, nu mai există clasă de mijloc, în afară de „privilegiații cu pensii speciale, rudele politicienilor angajate la stat sau numite în consilii de administrație din care câștigă zeci de mii de lei lunar, ori oamenii din jurul partidului care câștigă contracte cu statul. În rest, nimeni nu mai trăiește bine în România.” Polyanna Hangan îi invită pe guvernanți să meargă într-un magazin obișnuit să vadă „cum oamenii simpli, care nu încasează lună de lună o pensie specială de 18.000 de lei, așa cum o face Nicolae Ciucă, se chinuie să își aleagă produsele. Se gândesc la ce să renunțe, pentru că prețurile au crescut atât de mult, încât orice zi a ajuns o luptă. Știu ei, guvernanții noștri, că pâinea devine un lux? Știu ei că familii întregi au de plătit rate duble astăzi la bancă? Sau că românii tremură așteptând factura pentru gaz sau electricitate?” întreabă deputata de Hunedoara.

Pollyanna Hangan acuză guvernarea PSD – PNL că a lovit în cei mai vulnerabili români, în cei cu contracte de muncă part-time, în micii antreprenori; că a crescut taxele, că a lăsat atât de mult timp pensionarii fără măriri ale pensiilor, în plină criză, dar a menținut pensiile speciale. „Ați promis stabilitate, dar ați livrat haos. Nu faceți altceva decât să ieșiți la TV și să mimați că vă certați între voi, pentru a vă acoperi incompetența. Ați eșuat. Asta e singura realitate. Nu ați adus nimic altceva decât sărăcie și hoție. La un an de guvernare ar trebui să vă înaintați demisiile. Toți!” conchide deputata USR de Hunedoara.

Advertisement

Actualitate

Scandal într-o zonă de agrement din Petroșani. Un tânăr ar fi amenințat cu cuțitul persoanele din incintă

Publicat

pe

Redactat de

A fost scandal în incinta unei zone de agrement din municipiul Petroșani. Un tânăr ar fi amenințat cu cuțitul persoanele care se aflau la piscina și la sala de jocuri. Totul s-a întâmplat ziua în amiaza mare. Polițiștii au intervenit la fața locului.

La data de 22 iulie 2024, ora 15:24, Poliția Municipiului Petroșani a fost sesizată prin SNUAU 112 de către o femeie, cu privire la faptul că, o persoană ar amenința cu un cuțit persoanele aflate în interiorul unei zone de agrement din municipiul Petroșani. Polițiștii ajunși la fața locului au identificat un tânăr de 24 de ani, care ar fi amenințat persoanele aflate la piscina și sala de jocuri din incinta zonei de agrement. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată și tulburarea ordinii și liniștii publice”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Tânărul reținut și, apoi, pus sub control judiciar

Tânărul a fost reținut în prima fază, iar ulterior în cazul acestuia a fost luată măsura controlului judiciar.

În continuarea verificărilor efectuate de către polițiști și în urma probatoriului administrat, la data de 23 iulie, față de persoana în cauză, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de 24 iulie, să fie prezentată unității de parchet competente pentru luarea măsurilor legale care se impun. La data de 24 iulie 2024, față de tânărul de 24 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile”, a mai informat IPJ Hunedoara.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Noi criterii pentru repartizarea locuințelor sociale în 2025, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Locuințele sociale din Deva vor fi repartizate, anul viitor, după noi criterii. În ședința ordinară de astăzi, 25 iulie, Consiliul Local a aprobat noile criterii de stabilire a ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și de repartizare a locuințelor din fondul locativ aflat în proprietatea statului și a municipiului Deva, administrat de Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva – valabile pentru anul 2025.

Potrivit reprezentanților Direcției de Asistență Socială (DAS) Deva, principalele noutăți vizează modificarea punctajului la două dintre criteriile de ierarhizare a dosarelor – starea civilă și veniturile solicitanților.

“Concret, potrivit noilor criterii, va fi acordat un punctaj egal (respectiv, 10 puncte) atât solicitanților care sunt căsătoriți, cât și solicitanților, bărbat și femeie, necăsătoriți, cu copiii lor și ai fiecăruia dintre ei, care locuiesc și se gospodăresc împreună, precum și familiilor monoparentale. Pe de altă parte, solicitanții de locuințe sociale vor putea obține între 0 și 8 puncte în funcție de nivelul venitului mediu net lunar pe membru de familie, realizat în ultimele 12 luni, astfel: 0 puncte – în cazul în care nu realizează venituri, 4 puncte – dacă nivelul venitului se situează sub salariul minim net pe economie, 8 puncte – dacă nivelul venitului se situează între salariul minim net pe economie și salariul mediu net lunar pe economie, comunicat de Institutul Național de Statistică, anterior lunii în care se analizează cererea de locuință”, explică reprezentanții DAS Deva.

Punctaj micșorat în cazul solicitanților cu datorii la bugetul local

Conform DAS Deva, în cazul solicitanților de locuințe sociale care nu își achită obligațiile fiscale la bugetul local, punctajul rezultat în urma evaluării dosarului de locuință se micșorează cu 10 puncte dacă titularul cererii sau soțul/soția/concubinul/concubina/copiii majori ai acestuia au datorii la bugetul local.

Advertisement

“Criteriile de ierahizare a dosarelor de locuință, stabilite prin punctaj, au în vedere: situația locativă și civilă a solicitanților, starea de sănătate a acestora, vechimea cererii, venitul realizat, nivelul studiilor, precum și situațiile locative sau sociale deosebite. Prin excepție, criteriile de acces la locuințe sociale, precum și criteriile de ierarhizare stabilite prin punctaj NU se aplică în cazul persoanelor adulte cu dizabilități care au domiciliul în municipiul Deva și sunt transferate din mediul rezidențial în comunitate sau se află în risc de instituționalizare. Acestea vor fi plasate pe prima poziție a listei de priorități, conform legii care reglementează cadrul general pentru realizarea reformei sistemului de protecție a persoanelor adulte cu dizabilități. În lista cu ordinea de prioritate pentru anul 2025 vor fi incluse doar dosarele complete și care vor fi actualizate până la data de 31 octombrie 2024. Toți solicitanții de locuințe sociale aflați în evidența Direcției de Asistență Socială Deva vor fi notificați, în scris, cu privire la documentele și termenul de actualizare a dosarelor de locuință”, arată reprezentanții DAS Deva. 

Informații suplimentare se pot obține la numerele de telefon 0755.878.380, 0737.036.002 sau 0254.218.030 / Tasta 3 (Biroul Fond Locativ – Locuințe sociale), de luni până joi – între orele 8:00-16:30 și vineri – între orele 8:00-14:00.

În prezent, DAS Deva administrează un număr de peste 650 de locuințe sociale și camere de cămin.

Sursa foto: DAS Deva
Citeste mai mult ...

Actualitate

CJ Hunedoara a aprobat 1,6 milioane de lei pentru noi investiții la SJU Deva

Publicat

pe

Redactat de

Întruniți, astăzi, în ședința extraordinară, consilierii județeni au aprobat un proiect care vizează noi investiții la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Deva.

Astfel, a fost aprobată documentația tehnico-economică (faza DALI) și indicatorii aferenți, care vizează realizarea unor lucrări la instalațiile electrice interioare la ambulatoriul de specialitate (policlinica) spitalului din Deva. „Investiția are în vedere îmbunătățirea instalației electrice pentru alimentarea echipamentelor medicale din interiorul cabinetelor de consultații, refacerea rețelei de voce-date și a instalației interioare de semnalizare la incendiu. Investiția va fi realizată cu fonduri din bugetul CJ Hunedoara, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 1,6 milioane de lei. Durata realizării este estimată la trei luni”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

În paralel, ambulatoriul de specialitate va fi modernizat printr-un proiect finanțat cu fonduri europene atrase prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Sursa foto: CJ Hunedoara
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate