Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Pompierul arcaș: „Mi-ar fi plăcut să trăiesc în vremea lui Iancu de Hunedoara (…) să fiu un arcaș în primul flanc”

Publicat

pe

Toată lumea îi spune „Arcașul”, deoarece an de an țintește și doboară medaliile de aur la competițiile de tir cu arcul, atât pe plan național, cât și la nivel mondial. În anul 2007, Daniel Călin s-a alăturat echipajelor operative din cadrul Detașamentului Petroșani.

Constituția și stăpânirea de sine l-au ajutat să înfrunte sute de situații de urgență și să salveze multe vieți. „Întotdeauna am fost un luptător. Aș putea spune că arcul mi-a deschis drumul, iar apoi, meseria de salvator mi-a completat viața.” Întâia oară când a pus mâna pe arc, Daniel nu avea nici 12 ani, dar era hotărât să facă performanță, iar visul i s-a împlinit. Din 2011 și până în prezent, s-a întors cu medalii de la toate Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, desfășurate în SUA, Irlanda, China, dar și în alte țări.

În timpul liber, pentru că are și două fetițe, Daniel meșterește arcuri potrivite pentru vârstele lor, fiind convins că puterea exemplului este esențială pentru cei mici.

„Omul focului”, Daniel Călin, spune că ar fi îmbrățișat o meserie de arcaș, dacă s-ar fi născut în alt secol.

„Mi-ar fi plăcut să trăiesc în vremea lui Iancu de Hunedoara și bineînțeles că aș fi ales să fiu un arcaș în primul flanc. Mi-aș fi apărat semenii cu prețul vieții, așa cum o fac și acum, alături de colegii mei”, a declarat Daniel.

„Felicitări, Daniel, pentru modul extraordinar în care te dăruiești carierei de pompier, sportului și deopotrivă familiei”, a transmis conducerea ISU Hunedoara.

Actualitate

Măsuri de prevenție împotriva infracțiunilor de furt

Publicat

pe

Redactat de

O amplă campanie de prevenire a persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale împotriva infracțiunilor de furt, a avut loc în localitățile Petroșani și Dobra.

Oamenii legii au distribuit pliante cu recomandări privind prevenirea furturilor din locuință.

”În perioada 18-19 iunie 2024, cu ocazia desfășurării evenimentului Ziua Europeană a Prevenirii Furtului din Locuințe, polițiștii hunedoreni au desfășurat două  activități preventive, destinate persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale din municipiul Petroșani și din comuna Dobra. În cadrul activităților preventive, polițiștii au distribuit peste 150 de pliante care conțin recomandări privind prevenirea furturilor din locuință și le-au expus proprietarilor de locuințe și societăți comerciale o serie de recomandări referitoare la măsurile de prevenție pe care trebuie să le ia, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Situația locurilor de muncă vacante

Publicat

pe

Redactat de

Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță faptul că în acest moment sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel național.

Mai mult decât atât angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante.

”Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel naţional. De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante”, informează ANOFM.

FOTO: FACEBOOK ANOFM/ FII INFORMAT

Citeste mai mult ...

Actualitate

Puncte de distribuire a apei potabile și de prim – ajutor, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Două puncte de distribuire a apei potabile (containere modulare), dotate cu aer condiționat, au fost amenajate de Primăria Municipiului Deva, pentru a veni în sprijinul cetățenilor pe durata caniculei.

Punctele de distribuire a apei potabile îmbuteliate sunt amenajate pe Bulevardul Decebal – intersecție cu Bulevardul Iuliu Maniu (zona Bisericii Ortodoxe ”Buna Vestire”) și pe Bulevardul 22 Decembrie – intersecție cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu (zona DSP Hunedoara).

Sursa: Primăria Deva

Tot la cele două puncte amenajate, cetățenii vor putea beneficia de primul ajutor în caz de nevoie, acordat de asistente medicale de la Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva.

Măsura a fost instituită de autoritățile publice locale pentru diminuarea efectelor caniculei și a disconfortului termic.

Punctele de distribuire a apei potabile sunt funcționale doar atunci când Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a Județului Hunedoara va anunța Cod portocaliu de caniculă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate