Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Poştaşii şi ceferiştii din judeţ şi-au strigat nemulţumirile în stradã

Publicat

pe

Prefectura Hunedoara – „asaltată” de protestari

Într-un interval de doar câteva ore ieri, prin faţa sediului prefecturii judeţului Hunedoara s-au perindat zeci de protestatari care au dorit să facă cunoscute nemulţumirile lor în faţa reprezentatului guvernului în teritoriu. Primii au fost poştaşii hunedoreni, care, în semn de protest faţă de campania de intimidare dusă de şefii companiei faţă de angajaţii ce au participat la mitingul din 12 februarie au purtat pe faţă măşti inscripţionate cu „semnul întrebării”, simbolizând identitatea ascunsă a purtătorului.

Angajaţii CFR au mărşuluit de la gară către Prefectura Hunedoara

Angajaţii CFR au mărşuluit de la gară către Prefectura Hunedoara

Acestora le-au urmat ceferiştii care au organizat un marş de protest ce s-a finalizat în faţa aceleiaşi instituţii. Mult mai vocali decât poştaşii, ceferiştii le-au atras atenţia guvernaţilor că nu vor accepta să rămână pe drumuri preferând să ia măsuri drastice împotriva celor vinovaţi. „Ce o să facem? O să tăiem frunze la câini? Nu, o să-i tăiem pe ei!”, a strigat unul dintre protestari la portavoce.

„Practici bolşevice” asupra poştaşilor

Poştaşii au venit la protest cu măşti pe faţă

Poştaşii au venit la protest cu măşti pe faţă

Sediul Prefecturii Hunedoara a fost supus ieri „asediului” angajaţilor din CFR şi a celor din Poşta Română. Mai exact, într-un interval de doar câteva ore, reprezentanţii acestei instituţii au trebuit să dea piept cu nemulţumirile şi îngrijorările salariaţiior celor două companii de stat care aşteaptă de la instituţiile statului soluţii viabile la problemele lor. Primii care au ajuns în faţa prefecturii au fost poştaşii hunedoreni, decizia acestora de a picheta sediul prefecturii fiind o consecinţă a veştilor proaste din ultima perioadă. Printre acestea s-au numărat diminuarea numărului de tichete de masă a angajaţilor, concedierea unui număr de 1.800 de persoane sau reducerea cu 50 la sută a subunităţilor poştale. Mai mult, liderii de sindicat au acuzat conducerea Poştei Române că, după ultima acţiune de protest organizată la Bucureşti, s-a dezlănţuit o adevărată prigoană asupra participanţilor la miting. „Semnalele din ţară privind presiunile care pot fi asociate cu practicile bolşevice din vremea comunismului sunt extrem de îngrijorătoare. Este inadmisibil să chemi la raport un angajat aflat în concediu şi să îl întrebi ce a căutat în Bucureşti la miting”, a declarat Florin Cheţe (foto mic), liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştaşilor din România (SLPR) Hunedoara. În urma întâlnirii liderilor celor prezenţi la miting cu subprefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă acesta i-a asigurat că va face toate demersurile necesare pentru ca nemulţumirile lor să fie aduse la cunoştiinţa celor abilitaţi să ia măsuri.

Ceferiştii nu mai vor să fie „sacrificaţi”

CheteMult mai numeroşi, mai vocali şi mai îndârjiţi împotriva actualilor guvernaţi au fost însă ceferiştii hunedoreni şi pensionarii care provin din rândul acestora. Astfel, după ce au mărşăluit pe străzile municipiului Deva, cei aproximativ 200 de ceferişti au poposit în faţa sediului Prefecturii Hunedoara unde şi-au strigat nemulţumirile. Purtând pancarte pe care se putea citi „Tot ce ne-aţi promis a rămas un vis!” sau „Tot ce-a fost privatizare a fost jaf la drumul mare!”, protestatarii au fluierat şi au strigat lozinci împotriva actualilor guvernaţi şi a celor care au contribuit la falimentul acestei companii. „În anul 1992, CFR-ul era o companie care avea profit. Declinul acestei firme de stat a început din anul 1993 când politicienii care s-au succedat la putere au prăduit această companie. Au urmat disponibilizări masive, iar CFR-ul a fost vândut la bucată. Din păcate, constatăm că ăştia care au venit la putere sunt tot la fel. Toţi sunt o apă şi un pământ”, a concluzionat Barbu Bărbulescu, unul din liderii protestatarilor.

Miting-Postasi-prefectura-2013-(10)De asemenea, şi protestarii din rândul ceferiştilor au acuzat şefii de companie de presiuni în rândul angajaţilor, pentru a nu fi prezenţi la miting. „Am fost anunţat de numeroşi colegi de-ai noştri că au renunţat să vină la protest din cauza presiunilor care se fac asupra lor. Le spun că nu au de ce să se teamă şi că asta îşi doresc, de fapt, cei care conduc compania. Trebuie să fie solidari cu colegii lor pentru că aceştia protestează şi în numele lor”, a spus Bărbulescu.

La finalul protestului, ceferiştii au anunţat că nu se vor lăsa şi vor protesta în fiecare săptămână. Mai mult, aceştia au spus că vor veni la miting cu toată familia. „O să ieşim la miting cu copiii, cu soţiile şi de ce nu cu toţi cei care ne sunt aproape. Vrem ca aceia care conduc acum destinele noastre să înţeleagă că deciziile lor afectează toţi membrii unei familii”, a declarat Barbu Bărbulescu.

Advertisement

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate