Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Prefectul îi recomandă primarului Hunedoarei să revoce hotărârea de schimbare a lui Bende

Publicat

pe

Aviz de ilegalitate

Sorin Vasilescu îl ameninţă pe Viorel Arion cu instanţa de contencios-administrativ în cazul în care sfatul său nu este luat în considerare de edil

Prefectura Hunedoara a decis că revocarea lui Gavril Bende din funcţia de manager al spitalului din municipiul de pe Cerna, dar şi a echipei de conducere, s-a făcut printr-o decizie ilegală.

VasilescuCa urmare, prefectul Sorin Vasilescu i-a recomandat primarului Hunedoarei, Viorel Arion să reanalizeze decizia de demitere a lui Bende şi să o revoce deoarece încalcă legea. În caz contrar, Instituţia Prefectului va ataca decizia în instanţa de contencios-administrativ. În aceiaşi situaţie de ilegalitate, se află, potrivit Prefecturii Hunedoara, şi hotărârea Consiliului Local (CL) din municipiul de pe Cerna, prin care sunt schimbaţi din funcţii aleşii ce erau membri ai Consiliului de Administraţie (CA) de la spital, aceasta trebuind, la rândul ei, reanalizată şi revocată.

Lipsă de competenţă şi vot greşit

Reprezentanţii Prefecturii Hunedoara au oferit ieri toate motivaţiile care au stat la baza declarării celor două acte emise de administraţia din municipiul de pe Cerna ca fiind ilegale. Potrivit lui Dan Terteci, directorul de cabinet al prefectului, decizia de schimbare din funcţie a echipei manageriale de la spitalul din Hunedoara, nu poate fi luată de primar, acesta neavând competenţă în ceea ce priveşte demiterea comitetului director. Terteci susţine că primarul poate demite doar managerul unităţii medicale şi nu întreg comitetul director. „Având în vedere că primăriile nu sunt subordonate Prefecturii Hunedoara, această instituţie nu poate impune, ci poate face doar recomandări. Astfel, prefectul i-a recomandat primarului Viorel Arion să reanalizeze şi să revoce dispoziţia considerată nelegală. În caz contrar, prefectul îşi rezervă dreptul de a cere instanţei de contencios administrativ anularea acestui act”, a mai spus directorul cancelariei prefectului.

Advertisement

ArionÎn ceea ce priveşte hotărârea CL Hunedoara, prin care Silvia Ghenea de la PDL a fost înlocuită cu consilierul local PNL Constantin Rusu în componenţa CA al spitalului, şi aceasta este considerată de prefectură ca fiind ilegală, pe motiv că actul trebuia adoptat prin vot secret atât la revocarea vechiului membru, cât şi la numirea celui nou. „Din hotărârea adoptatăşi procesul verbal al şedinţei rezultă faptul că aceasta a fost adoptată cu unanimitatea de voturi a celor 12 consilieri prezenţi, prin vot liber, deşi din procesul verbal al şedinţei rezultă că, articolul 1 din proiectul de hotărâre are un caracter individual, cu privire la persoane, fiind necesar pentru aceasta votul secret”, se precizează în motivarea prezentată de Prefectura Hunedoara.

“Juriştii îmi vor recomanda ce să fac”

Deşi în urmă cu circa o săptămână în cadrul unei emisiuni TV; primarul Viorel Arion declara că în cazul în care Prefectura Hunedoara îi va „întoarce” decizia de revocare a lui Bende pe motiv de nelegalitate, aceasta va fi imediat revocată, ieri, edilul nu s-a mai arătat atât de deschis acestei perspective. Contactat de „Servus Hunedoara”, Arion a plasat soarta celor două acte respinse de prefectură „pe mâna” juriştilor din cadrul primăriei municipiului de pe Cerna. ”În momentul în care voi primi la Registratură documentele de la Prefectura Hunedoara referitoare la cele două acte emise de noi, le voi înmâna celor de la Biroul Juridic. Aceştia vor studia obiecţiile formulate de prefecturăşi vor recomanda ce măsură să luăm în continuare”, a afirmat primarul Hunedoarei.

În acest moment, spitalul din Hunedoara este condus de o echipă interimară, numită de primarul Viorel Arion, în frunte cu Silvia Ghenea, ca manager, Nicuşor Ştefan, director financiar şi Carollina Radu, director medical, toţi aceştia fiind membri PDL.

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate