Actualitate
Premiera filmului „Egregora: Comoara pierdută”, turnat și la Castelul Corvinilor, va avea loc sâmbătă
Premiera filmului „Egregora: Comoara pierdută”, turnat și la Castelul Corvinilor, va avea loc sâmbătă, 24 septembrie, în Sala Patului Bethelen a impunătorului monument medieval din Hunedoara. La eveniment va fi prezent și regizorul Andrei Chiriac, cu care publicul va putea dialoga, după vizionarea filmului.
Castelul Corvinilor este unul dintre locurile legendare din România alese pentru realizarea filmărilor primului serial de televiziune istoric românesc „Egregora: Comoara pierdută”, în regia lui Andrei Chiriac. Filmul este o trilogie, plină de aventură și mister, despre comoara ascunsă a dacilor, realizată în stilul „Urzeala Tronurilor” sau „Stăpânul inelelor”.Regizorul Andrei Chiriac a dorit să includă în film toate locurile cu rezonanță din România, care oferă peisaje spectaculoase, astfel încât această producție să fie în același timp o veritabilă promovare a frumuseților din țara noastră.
“„Egregora. Comoara pierdută” este un film care pune în valoare frumusețea locurilor din România. Scene ce pot fi văzute în film s-au realizat la Castelul Corvinilor, dar și la Sarmisegetusa, Bâlea Lac, peștera Polovragi, Babele, Corbii de Piatră, Bucegi-Sfinxul, mânăstirea Cârța, vârful Omu, Transfăgărășan, Cazanele Dunării, peștera Ialomicioara, Valea Obârșiei sau Sighișoara. Filmul redă călătoria a noua orfani care pornesc într-o aventură spectaculoasă, cu scopul de a găsi comoara pierdută a regelui Decebal și secretele civilizației dacice . Pe acest “drum” al provocărilor, copiii vor întâlni tot felul de personaje: inamici, șarlatani și mentori. Ei vor înțelege viața așa cum e, cu frumusețile și tristețile ei, și vor învăța despre secretele alchimiei”, au informat reprezentanții Muzeului Castelul Corvinilor.
Distribuție de excepție. Actorul Ştefan Velniciuc, în rolul lui Iancu de Hunedoara
Distribuția filmului este una de excepție, din care fac parte Ştefan Velniciuc (Iancu de Hunedoara), Daniel Nuţă (Vlad Ţepeş), Eduard Trică (Radu cel Frumos), Maia Morgenstern (contesa Madgia), Dimitri Bogomaz (Călugărul), Ramona Bădescu (contesta Francesca), Florin Stancu (Stancu), Andrei Chiriac (căpetenia Dragonilor), Răzvan Gheorghiu (Arun), Ionuţ Deliu (Ionuţ) şi alţii.
Premiera va avea loc la Castelul Corvinilor, începând cu ora 20:00. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Actualitate
Minor reținut pentru furt calificat dintr-o spălătorie auto din Deva
Polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Deva au identificat și reținut un minor de 16 ani din Deva, bănuit de comiterea unei infracțiuni de furt calificat. Cercetările au fost demarate în urma unei sesizări primite pe 25 noiembrie 2024, din partea administratorului unei spălătorii auto din municipiu.
Potrivit sesizării, în jurul orei 22:00, tânărul ar fi pătruns prin efracție în camera tehnică a unei spălătorii auto de tip self-wash, de unde ar fi sustras o sumă de bani provenind din încasările automatului spălătoriei. Prejudiciul estimat în urma furtului este de peste 3.050 de lei.
Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru furt calificat, iar cercetările rapide au condus la identificarea minorului ca principal suspect. Pe 26 noiembrie 2024, polițiștii au reținut minorul pentru 24 de ore, iar acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Deva pentru a se dispune măsurile legale.
FOTO: ARHIVĂ
Actualitate
Vandalism la cetatea Piatra Roșie: Pietre din drumurile antice distruse de persoane necunoscute
Pe 9 noiembrie 2024, polițiștii din județul Hunedoara au fost sesizați de un reprezentant al Direcției Județene pentru Cultură cu privire la un act de vandalism comis în apropierea cetății Piatra Roșie, un monument istoric înscris pe lista patrimoniului mondial UNESCO. Potrivit sesizării, un cetățean a semnalat faptul că patru pietre care făceau parte din structura drumului antic au fost dislocate din sol și aruncate în apropierea cetății.
Cercetările efectuate la fața locului au stabilit că, în perioada 3-4 noiembrie 2024, persoane necunoscute ar fi distrus patru piese din calcar de diferite dimensiuni, componente ale drumului antic ce străbate incinta doi a cetății Piatra Roșie. Aceste pietre au fost aruncate în proximitatea drumului de acces, afectând astfel un element valoros al patrimoniului cultural.
Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de distrugere și continuă cercetările pentru identificarea persoanelor responsabile. Autoritățile sunt hotărâte să ia măsurile legale corespunzătoare pentru protejarea patrimoniului istoric și pentru prevenirea unor astfel de acte de vandalism în viitor.
FOTO: ARHIVĂ
Actualitate
Polițiștii din Hunedoara, parteneri activi în protejarea animalelor: Peste 100 de câini salvați în 2024
-
Actualitatecu 3 zile in urma
FOTO: Accident rutier pe DN 7: Patru răniți transportați la spitale din Orăștie, Deva și Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Ilie Bolojan noul președinte PNL (PE)
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Călin Georgescu, preferatul hunedorenilor în primul tur al alegerilor prezidențiale
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Alegeri prezidențiale – Turul 1. Călin Georgescu, candidat independent, a câștigat în județul Hunedoara
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Prezența la vot – Alegeri prezidențiale, Tur 1: 29,23 % la sută dintre hunedoreni au votat, până la ora 15:00
-
Actualitatecu o zi in urma
Controale în patru comune din județ. Amenzi și lemn confiscat
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Tânăr de 19 ani, din Hunedoara, reținut. Ar fi condus fără permis o mașină furată și a fugit de polițiști
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Rezultate exit -poll – Alegeri prezidențiale, Turul I. Luptă strânsă pentru locul al doilea în finala prezidențială