Connect with us
Data: 22/04/2024
.

Actualitate

Prima ediţie a „Cinciş Summer Fest” va debuta la sfârşit de săptămână

Publicat

pe

Dubstep, hip-hop şi natură

Timp de trei zile, iubitorii de muzică electronică şi activităţi în aer liber sunt aşteptaţi la un festival pe malul lacului

Festivalului în premieră de muzică underground debutează în forţă în acest sfârşit de săptămână. Cinciş Summer Fest aduce pe scenă nu mai puţin de 20 de artişti români, care vor ţine publicul în priză pe ritmuri de dubstep, drum and base, hip-hop, reggae şi turntablism.

ULocul de desfăşurare al evenimentului este Campingul Mădălina de pe lacul Cinciş. Acesta este organizat de Asociaţia de Dezvoltare D.A.O Hunedoara împreună cu High Kulture din Timişoara. Preţurile de participare la festival variază între 15 lei pentru o zi sau 20 de lei pentru toate cele trei.

Ateliere de creaţie şi bucătărie vegetariană

Organizatorii au pregătit un program destul de încărcat celor care aleg să le fie alături la prima ediţie a „Cinciş Summer Fest”. Festivalul va debuta vineri după-masa cu un concert susţinut de artişti renumiţi, dar şi debutanţi ai genurilor dubstep, hip-hop sau drum and base, care va ţine până târziu în noapte pentru a-i familiariza pe participanţi cu atmosfera underground. Iar pe timp de zi, adică sâmbătă şi duminică, pe lângă sesiuni de înot în lacul Cinciş şi bronz, organizatorii au pregătit şi o serie de activităţi şi ateliere de creaţie. Astfel, cei pasionaţi de mixat muzică pot lua lecţii de scratching de la High Kulture, însă nici cei care adoră să „dea în tobe” nu au fost uitaţi.

Advertisement

Un alt atelier care, cu siguranţă, va aduna o grămadă de curioşi este cel de grafitti unde Nego, unul dintre cei mai talentaţi artişti de gen din ţară, va oferi adevărate reprezentaţii. În cadrul workshopului de ecologie voluntarii sunt invitaţi să ofere o mână de ajutor pentru a curăţa malurile lacului. În programul evenimentului a fost cuprinsă şi o activitate pentru mâncăcioşi, de data aceasta fără carne şi cu puţine calorii, este vorba de bucătăria vegetariană, prezentată ca o alternativă gustoasă şi mult mai sănătoasă. Cazarea se poate face la căsuţe unde se va plăti 25 de lei/pat/noapte sau 50 de lei/pat pentru trei nopţi, sau la cort unde tariful este de 15 lei pe întreaga perioadă de festival. Rezervările se pot face la numărul de telefon 0725/212247.

Actualitate

Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori din toată țara, așteptați

Publicat

pe

Redactat de

Municipiul Deva va găzdui Olimpiada Națională de Limba Engleză. Peste 600 de elevi și profesori, din toată țara, sunt așteptați în orașul de la poalele Cetății. Deschiderea festivă a evenimentului va avea loc sâmbătă, 27 aprilie, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu.

În perioada 27 aprilie – 1 mai 2024, Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara organizează, în parteneriat cu Ministerul Educației, Olimpiada Națională de Limba engleză, clasele VII-XII, acțiune la care vor participa 522 de elevi din toată țara, selecționați în urma etapei județene a acestui concurs școlar, însoțiți de 60 de profesori coordonatori ai loturilor, precum și 60 de cadre didactice de renume din învățământul universitar și preuniversitar, reunite în cadrul Comisiei Centrale a Olimpiadei Naționale de Limba engleză.

“Deschiderea festivă a olimpiadei va avea loc sâmbătă, 27 aprilie 2024, începând cu orele 17:30, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, iar festivitatea de premiere a participanților distinși cu premii și mențiuni, se va desfășura miercuri, 1 mai 2024, începând cu orele 09:30, în aceeași locație. Elevii vor susține probele de concurs la Colegiul Național „Decebal” Deva, proba scrisă, în data de 28 aprilie 2024, începând cu ora 09:30, iar proba orală, în data de 29 aprilie 2024, începând cu ora 9:30”, au informat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

Pe lângă activitățile specifice competiției, elevii participanți, însoțiți de profesorii lor, vor vizita obiective istorice, culturale și turistice din municipiul Deva și din județul Hunedoara.

“Olimpiada înseamnă competiţie, întâlnire a valorilor, măsurarea propriilor performanţe şi dorinţa firească de a cuceri noi teritorii ale domeniului pentru care elevii și-au descoperit o anume vocaţie şi pasiune. Este o comuniune a educaţiei în spiritul adevărului, binelui şi frumosului. Este o întâlnire a celor mai buni, aşteptată cu emoţie, cu bucurie neliniştită și cu voluptatea confruntărilor intelectuale. Le urăm un călduros Bun-venit participanților, succes deplin la această competiție frumoasă, sperând că se vor bucura de o ședere cât mai plăcută în orașul nostru!”, a declarat inspector școlar general, prof. dr. Maria Ștefănie.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” – inaugurat la Brad, în prezența membrilor familiei regretatului poet

Publicat

pe

Redactat de

Centrul Cultural „Adrian Păunescu” din municipiul Brad a fost inaugurat, sâmbătă, în prezența membrilor familiei regretatului poet, soția Carmen, fiica Ana -Maria și nepoata Alexandra, precum și a cunoscutului interpret de muzică folk Ducu Bertzi.

Amenajat într-o clădire aflată pe strada care îi poartă numele marelui poet român, Centrul Cultural „Adrian Păunescu” va găzdui activități culturale, sociale și educative.

“Centrul Cultural “Adrian Păunescu” a fost amenajat în clădirea reabilitată cu fonduri europene nerambursabile, care a a aparținut până în anul 2006 Minei Țebea, respectiv fosta cantină a minerilor situată pe strada Adrian Păunescu din municipiul Brad. Clădirea astfel salvată a devenit un spațiu unde se vor desfășura activități culturale, sociale și educative. Cu acest prilej, după inaugurarea centrului cultural, la sala Cinema Zarand BRAD a avut loc un spectacol de muzica și poezie intitulat ”Mărturie” susținut de Ana-Maria Păunescu, Ducu Bertzi și Constantin Neculae. Spectacolul a fost încărcat de emoție, fiind apreciat de publicul brădean iubitor de muzică folk și poezie”, a anunțat Florin Cazacu, primarul municipiului Brad.

Sursa foto: Florin Cazacu/Facebook
Citeste mai mult ...

Actualitate

12 tone de material antiderapant, în mai multe zone din Valea Jiului

Publicat

pe

Redactat de

În urma ninsorilor din ultimele ore, drumarii au fost nevoiți să intervină pe mai multe secțiuni de drum din Valea Jiului.

Astfel au fost răspândite peste 12 tone de material antiderapant pe  DN 66 și DN 7A în în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag.

”În cursul dimineții, pe raza de activitate a SDN Deva, s-a acționat cu 2 autoutilaje și s-au răspândit 12 tone material antiderapant pe DN 66 și DN 7A. Pe cele două drumuri, în zonele Obârșia Lotrului – Petroșani, respectiv Câmpu lu Neag, carosabilul este umed, cu zăpadă îmbibată cu material antiderapant”, informează reprezentanții DRDP Timișoara.

FOTO: FACEBOOK DRDP TIMIȘOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate