Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Primăria Deva „bagă” din nou bani în Aqualand

Publicat

pe

Nu se închide!

Municipalitatea va finanţa noi investiţii menite să asigure funcţionalitatea complexului şi să ajute la obţinerea altui aviz de mediu

Autorităţile locale împreună cu reprezentanţii complexului Aqualand din Deva au pus la punct un plan pentru obţinerea unei noi autorizaţii de mediu şi reducerea poluării fonice a staţiei de cogenerare. Investiţia va fi susţinută în integralitate din fondurile proprii ale primăriei municipiului Deva.

Lucrările sunt prognozate să se încheie până la finele lunii august. Autorizaţia de mediu a fost anulată în instanţă pe motiv că un grup de cetăţeni de pe strada Horea sunt deranjaţi de noxe, zgomot şi vibraţii, în timp ce conducerea complexului susţine că la verificările obligatorii niciodată nu au fost depăşite limitele legale. „Noi facem determinări de zgomot şi noxe odată la trei luni, iar de fiecare dată Petre-Marginean-Aqualand-deva-(1)am ieşit în limitele legale. Chiar am încercat să mergem cu specialişti să măsurăm nivelul de zgomot şi trepidaţii în casele celor care ne-au reclamat însă proprietarii nu au fost de acord cu această măsură, susţinând că nu avem aparate performante de măsurare”, susţine administratorul complexului Aqualand, Irinel Faur.

Panouri şi covor de cauciuc

Pentru a reduce zgomotul produs de staţia de cogenerare şi trepidaţiile, reprezentanţii administraţiei publice au găsit o serie de soluţii viabile în acest sens. Astfel că, până la sfârşitul verii, staţia de cogenerare va fi izolată cu panouri fonoabsorbante, asemănătoare celor care se găsesc pe marile autostrăzi sau în imediata vecinătate a căilor ferate de mare viteză. Iar sub motorul staţiei va fi pus un covor de cauciuc care va reduce considerabil trepidaţiile, din cauza cărora o serie de proprietari de pe strada Horea susţin că li se dărâmă casele. „Am încercat şi am reuşit împreună cu conducerea Aqualand să venim cu soluţii pentru ca acest complex să funcţioneze. Astăzi (n.r. – ieri) de dimineaţă am avut o întrevedere cu domnul prefect şi profitând de faptul că merge la Bucureşti l-am rugat să transimită Comisarului Şef al Gărzii de Mediu şi Ministrului Mediului, că Aqualandul de la Deva nu se va închide. Am reuşit în aceste zile să obţinem certificatul de urbanism şi suntem în faza de a întocmi proiectul pentru soluţia găsită de noi de a diminua aşa zisa poluare fonică. Este vorba de nişte panouri care vor îngrădi clădirea staţiei de cogenerare şi de un covor de cauciuc care va reduce trepidaţiile. Cred, de această dată, în calitate de inginer că este soluţia optimă pentru a rezolva problema”, a precizat primarul municipiului Deva, Petru Mărginean. Până la finalizarea proiectului vor fi cunoscute şi costurile pe care le implică această investiţie, cert este că acestea vor fi în integralitate suportate din bugetul local. Pentru aceste lucrări vor fi atribuiţi bani odată cu rectificarea bugetară de la sfârşitul acestei luni.

Advertisement

Investiţii şi la motor

Pentru a putea începe demersurile de obţinere a unei noi autorizaţii de mediu, în cadrul staţie de cogenerare trebuie făcute o serie de modernizări. Şi acestea sunt incluse în planul întocmit de primărie, fiind vorba de montarea unor filtre pentru diminuarea emisiilor de noxe. „Foarte important de ştiut este faptul că autorizaţia de mediu ne-a fost anulată din lipsă de procedură şi nu din cauza problemelor de poluare. Astfel că, atunci când vom avea proiectul de investiţie, sperăm până la sfârşitul săptămânii viitoare, vom demara toţi paşii pentru a reobţine autorizaţia de mediu. Mai mult am inclus în proiect şi o investiţie pentru îmbunătăţirea motorului de cogenerare în ton cu noile tehnologii vom monta nişte filtre. Această investiţie este necesară datorită faptului că nu ne putem reautoriza dacă nu modernizăm nimic la instalaţie”, susţine administratorul complexului Aqualand, Irinel Faur. Mai mult reprezentanţii complexului acvatic susţin că fără instalaţia de cogenerare nu ar fi viabilă activitatea pentru că din energia vândută în sistemul naţional se obţine suma de aproximativ 200 de mii de lei, care ajută la plătirea altor facturi. Costurile de întreţinere, cu personalul şi cu utilităţile complexului ajung undeva la 300 de mii pe lună.

[notification type=”standard”]

Daţi în judecată de firma constructoare

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean susţine că firma care a construit complexul Aqualand, Power Energy din Ungaria, a intentat proces insituţiei pe care o conduce pentru recuperarea garanţiilor. „Ne-am trezit că suntem chemaţi în instanţă şi de firma constructoare care se află în insolvenţă şi care ne cere plata garanţiilor. Dar noi nu am făcut încă recepţia finală a lucrării, pentru că există o serie de probleme, pe care le-am comunicat constructorului, însă nu ne-a băgat nimeni în seamă. În luna decembrie se împlinesc doi ani de la punerea în funcţiune a complexului şi tot atunci expiră garanţia, însă firma constructoare nu va vedea niciun leu pentru că nu şi-a remediat problemele”, susţine Mărginean.

Advertisement

[/notification]

Actualitate

Măsuri de prevenție împotriva infracțiunilor de furt

Publicat

pe

Redactat de

O amplă campanie de prevenire a persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale împotriva infracțiunilor de furt, a avut loc în localitățile Petroșani și Dobra.

Oamenii legii au distribuit pliante cu recomandări privind prevenirea furturilor din locuință.

”În perioada 18-19 iunie 2024, cu ocazia desfășurării evenimentului Ziua Europeană a Prevenirii Furtului din Locuințe, polițiștii hunedoreni au desfășurat două  activități preventive, destinate persoanelor vârstnice, locatarilor blocurilor și societăților comerciale din municipiul Petroșani și din comuna Dobra. În cadrul activităților preventive, polițiștii au distribuit peste 150 de pliante care conțin recomandări privind prevenirea furturilor din locuință și le-au expus proprietarilor de locuințe și societăți comerciale o serie de recomandări referitoare la măsurile de prevenție pe care trebuie să le ia, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: IPJ HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Situația locurilor de muncă vacante

Publicat

pe

Redactat de

Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) anunță faptul că în acest moment sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel național.

Mai mult decât atât angajatorii din Spațiul Economic European oferă, prin intermediul rețelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante.

”Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), sunt disponibile 43.724 locuri de muncă la nivel naţional. De asemenea, angajatorii din Spaţiul Economic European oferă, prin intermediul reţelei EURES România, 158 locuri de muncă vacante”, informează ANOFM.

FOTO: FACEBOOK ANOFM/ FII INFORMAT

Citeste mai mult ...

Actualitate

Puncte de distribuire a apei potabile și de prim – ajutor, la Deva

Publicat

pe

Redactat de

Două puncte de distribuire a apei potabile (containere modulare), dotate cu aer condiționat, au fost amenajate de Primăria Municipiului Deva, pentru a veni în sprijinul cetățenilor pe durata caniculei.

Punctele de distribuire a apei potabile îmbuteliate sunt amenajate pe Bulevardul Decebal – intersecție cu Bulevardul Iuliu Maniu (zona Bisericii Ortodoxe ”Buna Vestire”) și pe Bulevardul 22 Decembrie – intersecție cu Bulevardul Mihail Kogălniceanu (zona DSP Hunedoara).

Sursa: Primăria Deva

Tot la cele două puncte amenajate, cetățenii vor putea beneficia de primul ajutor în caz de nevoie, acordat de asistente medicale de la Direcția de Asistență Socială (DAS) Deva.

Măsura a fost instituită de autoritățile publice locale pentru diminuarea efectelor caniculei și a disconfortului termic.

Punctele de distribuire a apei potabile sunt funcționale doar atunci când Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a Județului Hunedoara va anunța Cod portocaliu de caniculă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate