Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Primăria Hunedoara a câștigat o finanțare de 20 de milioane de euro pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

Publicat

pe

Finanțare de 20 de milioane de euro, câștigată de Primăria Municipiului Hunedoara, pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual. 

Primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, a semnat, astăzi, contractul de finanţare pentru un proiect extrem de important pentru viitorul zonei: înfiinţarea unui consorţiu regional integrat pentru învăţământ dual. Acesta va fi structurat pe nivelurile de învăţământ profesional, liceal şi universitar. Proiectul este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 20,7 milioane de euro. Cea mai mare parte din această sumă va fi folosită pentru construirea unui campus pentru învăţământul dual, pe strada Furnalelor, în zona noului sit industrial. Vor fi, de asemenea alocate, din bugetul proiectului, granturi pentru dezvoltarea învăţământului dual, cursuri de perfecţionare a personalului didactic, burse pentru elevi şi studenţi şi aşa mai departe. O altă componentă importantă a proiectului o reprezintă digitalizarea atelierelor de practică. Am ţinut să iniţiem un astfel de proiect deoarece am constatat că doar o mică parte dintre elevii şi studenţii care urmează anumite specializări reuşesc să se şi angajeze. În unele şcoli, nu există dotări corespunzătoare în atelierele de practică, iar în multe cazuri, profesorii au o pregătire care nu mai corespunde cu cerinţele pieţei. Pe scurt, nu există o concordanţă între ceea ce elevii sunt învăţaţi la clasă cu ceea ce se cere din partea agenţilor economici. Învăţământul dual presupune o relaţie mai strânsă între şcoală, autoritatea publică şi angajator. Este vorba despre o relaţie bazată pe un parteneriat solid, care aduce beneficii atât tinerilor elevi sau studenţi, procesului educaţional în sine, dar şi companiilor care se implică”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Consorţiul pentru învăţământ dual ce va avea ca punct principal municipiul Hunedoara are ca parteneri: Universitatea Politehnică Timișoara – Facultatea de Inginerie din Hunedoara, Universitatea din Petroșani, Liceul Tehnologic “Constantin Bursan”, Liceul Tehnologic “Matei Corvin”, Colegiul Economic “Emanuil Gojdu” (din Hunedoara), Liceul Tehnologic “Ovid Densușianu” Călan, Liceul Tehnologic “Retezat” Uricani, Liceul Tehnologic de Transport Feroviar “Anghel Saligny” Simeria, Colegiul Economic “Hermes” Petroșani, Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” Petroșani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara şi societăţile Recomsid SA şi DAR Draxlmaier Automotive SRL.

Consorţiului de învăţământ dual deja constituit i se pot alătura şi alte unităţi de învăţământ şi companii interesate.

Advertisement

Sursa foto: arhivă/Primăria Hunedoara

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate