Connect with us
Data: 12/07/2024
.

Actualitate

Primăria Ilia a reluat un festival îndrăgit de locuitori. Au fost trei zile pline de evenimente și bună dispoziție, pe stadionul din comună

Publicat

pe

Pe lângă proiectele de investiții privind dezvoltarea localității, Primăria Ilia este preocupată și de activitățile recreative dedicate locuitorilor comunei. Administrația publică locală a reluat un festival mult îndrăgit de localnici. Evenimentul, intitulat „Mureș, pe marginea ta”, s-a desfășurat recent și a adunat laolaltă pe stadionul din localitate un număr mare de participanți. Oameni din toate satele comunei și nu numai au venit să se bucure de programul festivalului. În mijlocul participanților de toate vârstele s-au aflat și autoritățile locale. Au fost trei zile de sărbătoare, pline de manifestări, printre care proiecții de filme, întreceri sportive pentru copii, dar și spectacole cu invitați care i-au încântat pe toți cei prezenți prin prestația lor pe scena amenajată în aer liber.

Recent, pe stadionul din comuna Ilia s-a desfășurat o nouă ediție a Festivalului „Mureș, pe marginea ta”, o manifestare tradițională, reluată de administrația publică locală, după o perioadă mai lungă de pauză cauzată și de pandemia de COVID-19.

Festivalul, organizat în perioada 12 – 14 august, pe stadionul din comuna Ilia, s-a bucurat de un real succes și a reunit un număr mare de oameni. Primăria și Consiliul Local al comunei Ilia a pregătit, pentru cele trei zile de festival, un program bogat, gândit pentru toate vârstele: de la proiecții de filme, la întreceri sportive și spectacole cu interpreți de muzică populară, dar și o seară pentru tineret cu muzică pe placul lor.

În cadrul Festivalului „Mureș, pe marginea ta”, au fost trei zile de vizionare de filme în aer liber. Prima seară a început cu hohote de râs provocate de aventurile lui „Nea Mărin Miliardar”. Filmul, aflat pe primul loc în topul celor mai vizionate pelicule românești din toate timpurile, a fost proiectat începând cu ora 21:00, pe stadionul din Ilia. În următoarele două seri, sâmbătă, 13 august, și duminică, 14 august, de la aceeași oră, respectiv 21:00, cei mici au putut viziona două filme speciale pentru ei: „Shrek” și „Tom și Jerry”.

Sport și distracție pentru copii și tineret

În cadrul festivalului, pe stadionul din Ilia au avut loc și mai multe concursuri pentru copii și tineret, jocuri demonstrative de oină și o competiție de fotbal, iar cei mici sau mai mari, care au evoluat pe teren, au fost recompensați cu diplome și medalii, oferite de administrația publică locală. Seara, cei tineri s-au distrat la o mega – petrecere – „Summer Dance”, organizată tot de Primăria comunei Ilia, pe stadionul din localitate, cu muzică bună, asigurată de Mihai Tamas și Nonix.

Pe tot parcursul festivalului, cei mici au avut bucuria de a folosi toboganul gonflabil și trambulina gratuit din partea Primăriei comunei Ilia.

Ultima seară a evenimentului a fost dedicată iubitorilor de folclor. În fața a câtorva mii de oameni, pe scena amplasată pe stadionul din Ilia au urcat mai mulți interpreți de muzică populară care au întreținut atmosfera de voie bună.

Artiștii Diana Selegea și formația, Alexandra Sava, Cristian Fodor, Laurențiu Lazăr, Ovidiu Peica, Milica Marean și Sorin Zbegan i-au încântat, prin cântecele lor, pe toți cei prezenți. Spectacolul, prezentat de către Mihai Feier, s-a încheiat cu un impresionant foc de artificii.

 

Festivalul a avut ca oaspeți și oficialități

În mijlocul oamenilor, prezenți la sărbătoare au fost și reprezentanții administrației publice locale, primari din alte localități, precum și deputatul Vetuța Stănescu, președintele Organizației Județene a PNL Hunedoara alături de prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian. „Alături de colegii din Organizația PNL Hunedoara, am participat cu mult drag la Festivalul ”Mureș, pe marginea ta”, organizat de Primăria Comunei Ilia – primar Marius Omotă, edilul care a demonstrat de-a lungul întregii sale activității că, în centrul tuturor acțiunilor unei administrații publice, trebuie să fie cetățenii și interesele acestora”, a transmis deputatul Vetuța Stănescu, președintele Organizației Județene a PNL Hunedoara.

Advertisement

Prin organizarea acestui eveniment, autoritățile locale din comuna Ilia au dorit să le ofere momente plăcute locuitorilor comunei și tuturor celor prezenți. După perioada de pandemie, cu sprijinul consilierilor locali, am reînceput organizarea Festivalului “Mureș, pe marginea ta”. Au fost trei zile care, sperăm noi, au readus buna dispoziție în comuna Ilia. Mulțumim tuturor celor care s-au implicat de la început și până la sfârșit pentru a ieși un lucru bun. Au fost mulți care au pus suflet pentru ca toți cei prezenți să se simtă bine. Mulțumim, de asemenea, doamnei președinte PNL Vetuța Stănescu și domnului prefect Călin Marian, pentru că au fost alături de noi și, în mod sigur, vor fi alături de noi și de cetățenii comunei și în susținerea proiectelor de dezvoltare a comunei”, a declarat Marius Gabriel Omotă, primarul comunei Ilia.

Actualitate

Romsilva intensifică măsurile de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc privind interacțiunea cu oamenii

Publicat

pe

Redactat de

Romsilva intensifică măsurile de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate, în zonele de risc privind interacțiunea cu oamenii.

Directorul general al Regiei Naționale a Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, Marius – Dan Sîiulescu, a dispus joi, 11 iulie, intensificarea măsurilor de monitorizare a populației de urs în fondurile cinegetice gestionate de către Romsilva, în special în zonele turistice cu risc privind interacțiunea oamenilor cu exemplarele de urs.
Măsurile au fost adoptate în urma creșterii populației de urs, a schimbării comportamentului acestei specii și a interacțiunii tot mai dese cu oamenii.
Astfel, vor fi identificate și monitorizate cu atenție traseele turistice cele mai expuse interacțiunii dintre om și urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezența urșilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar și recomandări pentru prevenirea și evitarea situațiilor periculoase.
De asemenea, vor fi instalate pe aceste trasee turistice, în zonele de risc, camere de monitorizare a faunei cu transmiterea instantanee a imaginilor, pentru identificarea în timp real a prezenței urșilor în zonele traseelor amenajate, frecventate de către turiști.
Pădurarii de vânătoare din fondurile cinegetice gestionate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, după analiza acestor imagini, vor comunica în regim de urgență autorităților competente potențialele situații de risc apărute.
Regia Națională a Pădurilor – Romsilva gestionează 241 de fonduri cinegetice, circa 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel național. Pe cele o sută de fonduri cinegetice gestionate de către Romsilva, în care se regăsesc populații de urs, au fost evaluate anul trecut circa 2.700 de exemplare, efectivul optim fiind de 948 de exemplare de urs, adică de aproape trei ori mai mult decât optimul.
 Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului dețin certificarea managementului forestier în standard internațional.
 De asemenea, Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.
FOTO: Romsilva
Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, revenire cu victorie în cupele europene

Publicat

pe

Redactat de

După 42 de ani, Corvinul Hunedoara a revenit în cupele europene și a făcut-o foarte bine.

Corvinul Hunedoara, echipă din Liga 2, a întâlnit, în manșa întâi din primul tur preliminar din Europa League, echipa maghiară FC Paks.

După prima repriză, Corvinul, câștigătoarea Cupei României, conducea, cu 2-0, în meciul care s-a jucat în Ungaria.

Golurile hunedorenilor au fost marcate de Buș (9) și Lupu (45+1).

Trupa pregătită de Florin Maxim, care a controlat meciul în totalitate, a avut și o repriză secundă excelentă, mai punctând în două rânduri, pentru o victorie cu 4-0!

Advertisement

Autorul ultimelor două goluri ale Corvinului a fost același Lupu (86 și 90+3), care a reușit, astfel, un hattrick.

Meciul retur se va juca, pe 18 iulie, la Sibiu.

Vom reveni cu mai multe amănunte în ediția tipărită de luni, 15 iulie.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Corvinul, în avantaj la pauză în Europa League

Publicat

pe

Redactat de

După 42 de ani, Corvinul Hunedoara a revenit în cupele europene, și, până acum, o face foarte bine.

După prima repriză a meciului cu formația maghiară Paks, din primul tur preliminar al Europa League, Corvinul, câștigătoarea Cupei României, conduce cu 2-0, în meciul care se joacă în Ungaria.

Golurile hunedorenilor au fost marcate de Buș (10) și Lupu (45).

Vom reveni la finalul meciului!

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate