Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate

Primăria Petroşani are de încasat zeci de mii de lei din amenzi neplătite

Publicat

pe

Prea complicat să confişte maşinile şoferilor datornici

Legea le-ar permite, dar nu e chiar atât de uşor. Încalcă regulile de circulaţie, dar până să plătească e o cale lungă.

Autorităţile din Petroşani nu sunt pregătite să aplice legea. Asta pentru că încă nu pot confisca maşinile celor care primesc amenzi de circulaţie şi nu le plătesc.

Primaria-Petrosani

Municipalitatea din Petroşani nu e pregătită să aplice legea în cazul contravenienţilor

Administraţia din Petroşani recunoaşte că sunt mulţi contravenienţi şi că numărul celor care nu-şi plătesc amenzile e mare, dar nu au încă soluţii. „Din păcate, măsura confiscării autoturismelor pentru debite din amenzi e foarte complicată. Colegii mei nu au pus-o în aplicare pentru că necesită, în prealabil, identificarea seriei motorului, a şasiului. Pot să spun, însă, că sunt 1.800 de şoferi care datorează bani autorităţilor locale”, spune Nicu Taşcă, purtător de cuvânt al Primăriei Petroşani.

Sute de şoferi au de plătit amenzi usturătoare pentru că încalcă legislaţia, dar prea puţini ajung şi să sufere din acest motiv. Aşa se face că ei ajung, din nou, la volan, iar până când vor fi puşi la plată mai pot sta liniştiţi. „Cifra exactă a amenzilor nu o pot spune, dar ştiu că foarte puţini dintre ei au fost trimişi să facă muncă în folosul comunităţii în cuantumul acestor amenzi”, a mai spus Taşcă.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Căutările persoanei posibil înecate, suspendate

Publicat

pe

Redactat de

Căutările pentru persoana posibil înecată în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, au ajuns la a treia zi fără să ofere vreun rezultat concret.

Operațiunea de intervenție de astăzi a implicat echipaje extinse, printre care s-au numărat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, alături de scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara.

”Cea de-a treia zi a căutărilor persoanei posibil înecate în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, s-au încheiat fără niciun rezultat. La intervenția de astăzi au participat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, dar și scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara. Astăzi, la misiunea de căutare s-au folosit aparate speciale pentru detectarea corpurilor de dimensiuni medii și mari, aflate sub apă, acționând, totodată, și scafandri”, transmite ISU Hunedoara.

În funcție de starea vremii, căutările vor fi reluate. Județul Hunedoara se află sub incidența unei atenționări meteorologice „Cod galben ” de averse, grindină, descărcări electrice și vijelii, valabil până în data de 17.04.2024, ora 20.00.
De asemenea, meteorologii au transmis și o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă până în data de 18.04.2024, ora 20.00.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Transport public local gratuit pentru aproximativ 7.000 de pensionari din Deva – plafon majorat

Publicat

pe

Redactat de

Conducerea municipalității devene dorește majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii din oraș pot beneficia de transport public local gratuit.

Ca urmare a creșterii punctului de pensie, de la 1 ianuarie 2024, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitate la transportul public local. Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a inițiat un proiect de hotărâre prin care plafonul să fie majorat, de la 1.500 lei la 2.000 de lei.

„Ne prețuim seniorii pentru ceea ce au făcut de-a lungul zecilor de ani, pentru orașul nostru! Având în vedere că, de la 1 ianuarie 2024, punctul de pensie a crescut la 2.032 de lei, o anumită categorie de pensionari rămâne fără gratuitatea la transportul public local din municipiul Deva. Pentru a-i ajuta pe acești pensionari, am hotărât să inițiez un proiect de hotărâre de consiliu local, prin care să creștem plafonul de la 1.500 lei la 2.000 de lei. Voi supune proiectul la vot consilierilor locali, în ședința ordinară din această lună. Astfel, pensionarii la care li s-au mărit pensiile, nu vor mai fi nevoiți să scoată din buzunar costul biletelor de călătorie pentru transportul public local. Biletele vor fi gratuite! Este un efort bugetar în plus la bugetul local, dar consider că o pensie de 2.000 de lei nu este mare, în condițiile în care rata inflației a crescut, lucru care presupune prețuri mai mari la alimente, produse, servicii etc.. Acest efort financiar este, în primul rând, o recunoaștere a contribuției seniorilor noștri care au muncit o viață pentru comunitatea locală. Din evidențele Casei Județene de Pensii, în Deva sunt în jur de 7000 de pensionari care se încadrează în acest plafon. Pensionarii noștri merită să fie răplătiți de către administrația publică locală, respectați și să ducă o viață demnă!”, a declarat Nicolae-Florin Oancea, primarul Municipiului Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

CJ Hunedoara la ceas aniversar

Publicat

pe

Redactat de

Consiliul Județean Hunedoara împlinește astăzi 32 de ani de la înfințare.

Reprezentanții instituției județene fac precizarea că în data de 16 aprilie 1992 s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara.

Mai mult decât atât doresc să mulțumească tuturor celor care în decursul acestor ani au contribuit la dezvoltarea instituției.

”Astăzi, 16 aprilie, aniversăm 32 de ani de la înființarea Consiliului Județean Hunedoara. În 16 aprilie 1992, s-a desfășurat ședința de constituire și a fost stabilită prima componență a CJ Hunedoara. În acești 32 de ani, instituția a cunoscut o dezvoltare permanentă și a devenit unul dintre pilonii administrației publice locale, onorându-și misiunea, valorile și viziunea asumate de-a lungul timpului. Acum, la împlinirea a 32 de ani de activitate, Consiliul Județean Hunedoara traversează cea mai prosperă perioadă de la înființarea sa, prin fondurile de dezvoltare atrase, prin proiectele de investiții pe care le derulează la nivelul județului Hunedoara și prin domeniile de interes public pe care le gestionează, împreună cu instituțiile din subordine. Se cuvine să mulțumim tuturor celor care au contribuit la dezvoltarea acestei instituții, așa cum o știm noi astăzi, iar celor care nu mai sunt printre noi le aducem un omagiu și le datorăm recunoștința noastră. Împreună, am transformat Consiliul Județean Hunedoara într-o instituție solidă și respectată atât în Regiunea Vest, cât și în țară”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate