Profesorii continuă protestele și săptămâna viitoare, iar sindicatele din Educație au anunțat un nou marș de mare amploare, organizat la București, de data aceasta, la Palatul Cotroceni. Și la Deva, va avea loc un nou marș „mai zgomotos, mai numeros”, spun sindicaliștii din învățământ.
„Continuăm protestele și săptămâna viitoare! La București se pregătește un marș de protest de mare amploare, de data aceasta la Cotroceni. La Deva pregătim un nou marș de protest, mai zgomotos, mai numeros și care va parcurge un traseu mai vizibil din centrul Devei. UNIȚI SUNTEM PUTERNICI!”, au scris vineri, pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare, reprezentanții Sindicatului Învățământ Preuniversitar (S.I.P.) Hunedoara.
Reamintim că, peste 500 de profesori hunedoreni au participat, joi, la un marș de protest organizat la Deva. A fost un marș „al tăcerii”, după cum au numit acțiunea sindicaliștii din învățământul hunedorean. Îmbrăcați majoritatea în haine de culoare neagră, dascălii au poposit, prima dată, în fața sediului Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara, unde au depus pixurile, în mod simbolic. Apoi, participanții la acțiunea de protest au mers până la Prefectura Hunedoara, unde, la fel, profesorii au depus pixurile și stilourile în fața instituției. „Este un gest simbolic, ne declinăm competența de a merge mai departe într-o asemenea situație. Mingea este în terenul lor (n.red. al guvernanților). Este un semn de protest din partea profesorilor că așa nu se mai poate. Pixul, stiloul, sunt simbolul muncii noastre. Le depunem ca semnal de neputință (…) Cumpărăm submarine, schimbăm flota de autovehicule la Parlament și la Guvern, dar nu sunt bani pentru profesori”, a explicat Paul Rusu, președintele S.I.P. Hunedoara.
Greva generală în sistemul de învățământ a fost declanșată pe data de 22 mai. Sindicaliștii din Educație au purtat, până acum, mai multe negocieri cu reprezentanții Guvernului, însă fără să se ajungă la vreun acord.
Profesorii au cerut majorări salariale, însă guvernanții le-au propus vouchere, ofertă pe care reprezentanții dascălilor au considerat-o umilitoare. „Nu suntem asistați sociali!”, au transmis liderii sindicali.
Pe același subiect:
