Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Profesorul Jackie Ionescu, cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara

Publicat

pe

Marți, 14 mai, Consiliul Local Hunedoara a votat, în unanimitate, acordarea titlului de „Cetăţean de onoare” domnului Ion V. Ionescu, fost antrenor al echipei FC Corvinul Hunedoara între 1984 – 1986 şi 1990 – 1991.

Proiectul de hotărâre a fost iniţiat de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu, care a argumentat că domnul Ion V. Ionescu ( „Jackie” – cum îi spuneau apropiaţii din aceeaşi generaţie, sau „profesorul” – cum l-au numit jurnaliştii mai tineri) merită acest titlu atât datorită rezultatelor sportive obţinute cât şi datorită contribuţiei avute la promovarea sportului hunedorean şi a municipiului Hunedoara.

Artizanul „normei hunedorene”

Profesorul Ion V. Ionescu a devenit antrenor al echipei Corvinul Hunedoara în 1984, mărturisind ulterior că a găsit aici un bazin de fotbalişti neobişnuit de valoros şi productiv, alimentat de antrenorii grupelor de copii şi juniori care pregăteau foarte bine tinerii sportivi astfel încât aceştia să poată face pasul spre „echipa mare”, consolidându-se astfel o generaţie excepţională a fotbalului hunedorean. Corvinul Hunedoara se numără şi acum printre puţinele cluburi din ţară cu mai mulţi jucători prezenţi între primii 10 cei mai selecţionaţi fotbalişti din istoria reprezentativei României. Reputatul antrenor, care a împlinit, recnt, 88 de ani, este artizanul unuia dintre cele mai bune sezoane din istoria clubului Corvinul Hunedoara: 1985-1986. În acea ediţie a campionatului Diviziei A, Corvinul Hunedoara reuşea o performanţă cu care avea să rămână în istoria fotbalului românesc: să înscrie cel puţin trei goluri în fiecare meci disputat „acasă”. Expresia „norma hunedoreană”, folosită şi acum în jurnalismul sportiv, i se datorează în cea mai mare măsură. De altfel, unul dintre succese, 9-0 cu Rapid Bucureşti, reprezintă şi acum una din cele mai clare victorii din fotbalul românesc, în prima divizie, şi totodată cel mai clar succes din istoria grupării hunedorene în primul eşalon fotbalistic al ţării. În acelaşi sezon, Corvinul înregistra una dintre cele mai prestigioase reuşite din istoria sa, învingând Steaua Bucureşti, cu 3 – 1, la Hunedoara, pe data de 9 martie 1986, cu două luni înainte ca echipa din Capitală să devină câştigătoare a Cupei Campionilor Europeni.

Un antrenor deosebit pentru un public deosebit

Advertisement

Imediat după aflarea veştii că este deţinător al titlului de „Cetăţean de onoare al municipiului Hunedoara”, Ion V. Ionescu a declarat: „Dintre foarte multe oraşe pe unde-am umblat, Hunedoara, ca oraş, ca oameni, ca oameni de fotbal m-au primit cu multă simpatie iar eu am răspuns cu aceeaşi simpatie la sentimentele lor. Am obţinut rezultate, uneori am forţat rezultatele, pentru public. Hunedoara era un oraş plin de talente şi plin de pasiune fotbalistică. Un asemenea public, cum era cel de la Hunedoara, nu am mai întâlnit niciunde. După câte un eşec, mă aşteptam să mă huiduie prin oraş, dar, nu primeam niciun reproş. Oamenii îmi spuneau „Las’ că-i batem pe ăilalţi, duminica viitoare”. Un public care era ataşat fotbalului, nu neapărat orgoliilor. Nu am mai întâlnit aşa ceva nici la UTA, nici la Petroşani, nici la Timişoara, nici la Bucureşti”.

Se alătură unei galerii impresionante de performeri

Profesorul Jackie Ionescu se alătură, astfel, unei galerii impresionante de performeri care sunt cetățeni de onoare ai municipiului Hunedoara „Domnul Ion V. Ionescu este unul dintre cei mai importanţi oameni din istoria recentă a Corvinului, implicit, din istoria recentă a municipiului Hunedoara. Pe lângă calităţile domniei sale ca profesionist în domeniul sportului, se remarcă şi calităţile morale şi umane. De numele domnului profesor se leagă, de exemplu, noţiunea de „normă hunedoreană” în fotbal, pentru că, sub comanda domniei sale, în sezonul 1985 – 1986, Corvinul reuşea să înscrie cel puţin 3 goluri la fiecare meci disputat pe teren propriu. Ion V. Ionescu a consolidat fotbalul hunedorean, în perioada în care a condus echipa de seniori a oraşului. Consider că sunt întrunite cu prisosinţă toate condiţiile pentru ca domnul profesor să intre în galeria personalităţilor municipiului nostru care deţin titlul de „Cetăţean de onoare”, alături de alţi mari peformeri ai sportului hunedorean, cum ar fi Mircea Lucescu, Remus Vlad, Michael Klein, Gelu Simoc, Romulus Gabor, Dorin Mateuţ, Florea Văetuş, Ioan Petcu, Dorin Mateuţ, Ioan Andone, Mircea Rednic, Bogdan Lobonţ, Marieta Ilcu, Maria Cioncan, Vasile Stângă, Mihai Leu şi aşa mai departe”, a declarat primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, campion național la 5.000 de metri!

Publicat

pe

Redactat de

Ultima zi a finalelor Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori de la Cluj Napoca a adus un nou titlu pentru sportivii legitimați la CSM Deva.

Performer, de această dată, a fost Andrei Rusu, atlet pregătit de profesorul Cornelia Juratoni.

După ce a a devenit vicecampion la 1.500, Andrei s-a impus în proba de 5.000, cu timpul de 14:45:15!

Reamintim că și Florentina Iușco a obținut un titlu de campioană națională la săritura în lungime și o medalie de argint la triplusalt.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, de la CSM Deva, campioană națională!

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie s-a desfășurat, la Cluj Napoca, etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber la seniori.

În competițiile feminine a evoluat, cu mult succes, și săritoarea Florentina Iușco, de la CSM Deva.

După ce în prima zi a competiției Florentina a devenit vicecampioană națională la triplusalt, în reuniunea finală de la Cluj Napoca deveanca a evoluat în finala de la lungime.

Sportiva de la CSM Deva a evoluat excelent și a cucerit titlul național, cu un rezultat foarte bun, de 6,49 metri.

Florentina Iușco este pregătită, la CSM Deva, de profesorul Nicolae Alexe.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Întreruperi de energie electrică în județul Hunedoara, în perioada 1 -5 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 1 – 5 iulie 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

Sursa: reteleelectrice.ro

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate