Connect with us
Data: 01/07/2024
.

Actualitate

Programul dedicat Zilelor Culturale Maghiare la Lupeni

Publicat

pe

Zilele Culturale Maghiare continuă și în acest weekend la Lupeni. Sunt programate o serie de manifestări cum ar fi tradiționalul gulaș și o serie de spectacole.

Ziua începe cu un tur memorial urmat de degustarea gulașului. Duminică vor fi spectacole la Palatul Cultural.

”10 iunie, sâmbătă, ora 09:00 – Tur memorial Maderspach – Punct de întâlnire: la arborele de lalele. Taxa de înscriere este de 50 lei de persoană, care include gustarea și taxa (microbuz), după turneu invităm participanții la gulaș. Detalii si inregistrari: 0720321043. 11 iunie, duminică, ora 16.00 – Spectacol de dans susținut de grupul de păstrare a tradiției Pusztinia și Asociația Csángómagyarok din Moldova, urmat de spectacolul „Varázlatos dallamom” susținut de frații Benedekfi. Locație: Palatul Culturii. Zilele culturale sunt organizate cu cooperarea RMDSZ județul Hunedoara, Lupeni, Petrila și Petroșani. Sponsorii evenimentului: Asociația Eben Háézer, Asociația Umanitară Carbo Gremium, Diversitas Társaság, bisericile istorice maghiare din județul Hunedoara, Fundația Communitas și Administrația Locală Petrozsény și Lupény”, informează organizatorii.

FOTO: FACEBOOK AMALIA ANTAL

 

Actualitate

Emoții pentru absolvenții de liceu. Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat – astăzi, 1 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat încep astăzi, 1 iulie, cu examenul la Limba și literatura română.

Absolvenții de liceu susțin marți, 2 iulie, proba obligatorie a profilului (discipline, în funcție de profil: Matematică și Istorie), urmată joi, 4 iulie, de proba la alegere a profilului şi specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie). Proba la Limba și literatura maternă se va desfășura vineri, 5 iulie,  (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Reamintim că, examenul naţional de Bacalaureat din acest an a început pe 17 iunie, cu probele de evaluare a competențelor. În județul Hunedoara, 2.441 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru susţinerea „examenului maturității”, în sesiunea iunie -iulie 2024, potrivit datelor înregistrate și furnizate de comisia județeană de organizare a examenului. 2.120 sunt din promoția curentă și 321 din seriile anterioare.

Primele rezultate, afișate în 8 iulie

Afișarea primelor rezultate este programată în data de 8 iulie (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.
Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 12 iulie, în centrele de examen și online.

Advertisement

Un candidat este declarat promovat la examenul național de bacalaureat dacă îndeplinește, cumulativ, următoarele condiţii: a susţinut probele de evaluare a competenţelor, a susţinut toate probele scrise și a fost notat cu minimum 5 la fiecare dintre acestea, obținând, în final, cel puţin media 6 la probele scrise.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Atletul Dorin Rusu, de la CSM Deva, campion național la 5.000 de metri!

Publicat

pe

Redactat de

Ultima zi a finalelor Campionatului Național de atletism în aer liber pentru seniori de la Cluj Napoca a adus un nou titlu pentru sportivii legitimați la CSM Deva.

Performer, de această dată, a fost Andrei Rusu, atlet pregătit de profesorul Cornelia Juratoni.

După ce a a devenit vicecampion la 1.500, Andrei s-a impus în proba de 5.000, cu timpul de 14:45:15!

Reamintim că și Florentina Iușco a obținut un titlu de campioană națională la săritura în lungime și o medalie de argint la triplusalt.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Florentina Iușco, de la CSM Deva, campioană națională!

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 29-30 iunie s-a desfășurat, la Cluj Napoca, etapa finală a Campionatului Național de atletism în aer liber la seniori.

În competițiile feminine a evoluat, cu mult succes, și săritoarea Florentina Iușco, de la CSM Deva.

După ce în prima zi a competiției Florentina a devenit vicecampioană națională la triplusalt, în reuniunea finală de la Cluj Napoca deveanca a evoluat în finala de la lungime.

Sportiva de la CSM Deva a evoluat excelent și a cucerit titlul național, cu un rezultat foarte bun, de 6,49 metri.

Florentina Iușco este pregătită, la CSM Deva, de profesorul Nicolae Alexe.

Advertisement

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate