Connect with us
Data: 16/06/2024
.

Actualitate

Programul transportului public local din Deva, în perioada de Crăciun

Publicat

pe

Societatea de Transport Public Local Deva SRL anunță programul după care vor circula mijloacele de transport în comun din municipiul Deva, în perioada 24-26 decembrie 2022.

Autobuzele societății de transport public vor circula după următorul orar:

Sâmbătă, 24 decembrie 2022 – Se va circula după program normal pe toate traseele

Duminică, 25 decembrie 2022 – Nu se circulă pe niciun traseu

Luni, 26 decembrie 2022 – Se circulă după programul unei zile de duminică pe toate traseele

Începând de marți, 27 decembrie 2022, mașinile Societății de Transport Public Local Deva SRL vor circula după programul normal pe toate traseele.

Advertisement

Actualitate

Absolvenții de gimnaziu se pregătesc pentru Evaluarea Națională

Publicat

pe

Redactat de

În anul 2024, elevii din clasa a VIII-a se pregătesc intens pentru Evaluarea Națională, un moment crucial în parcursul lor educațional.

Conform calendarului oficial, probele scrise vor avea loc în perioada 25-28 iunie, acoperind disciplinele de Limba română, Matematică și Limba maternă. După desfășurarea acestor probe, rezultatele preliminare vor fi afișate pe 3 iulie, iar elevii vor avea posibilitatea să depună contestații în zilele de 3 și 4 iulie. Procesul de soluționare a contestațiilor va avea loc între 4 și 9 iulie, urmând ca rezultatele finale să fie comunicate pe 9 iulie.

În paralel, absolvenții de clasa a VIII-a se pregătesc pentru admiterea la liceu, unde, pentru al doilea an consecutiv, media claselor gimnaziale nu va mai fi un criteriu de selecție. Între 11 și 22 iulie 2024, aceștia și părinții lor, asistați de diriginții claselor, vor completa fișele de înscriere pentru a-și alege opțiunile pentru liceu. Ministerul Educației subliniază importanța completării corecte a acestor fișe, pentru a evita repartizările nedorite sau problemele în procesul computerizat de admitere. Absolvenții care doresc să aplice pentru licee în alt județ trebuie să respecte procedurile specifice stabilite de Comisia națională de admitere.

Citeste mai mult ...

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate