Connect with us
Data: 28/03/2024
.

Actualitate - Eveniment

Protest la Termocentrala Mintia. Zeci de angajați își cer drepturile salariale restante

Publicat

pe

Peste 70 de angajați ai Termocentralei Mintia au protestat, în această dimineață, în curtea societății, nemulțumiți de întârzierile plăților salariale aferente lunii aprilie, care ar fi trebuit achitate până astăzi, precum și unele ce datează din martie, precum bonurile de masă, banii pentru transport și ajutorul de încălzire.

Acum la Termocentrala Mintia protestează în curte peste 70 salariați, pentru neplata salariilor. Sunt restante drepturi de pe luna martie, respectiv tichete de masă, transport și ajutor de încălzire, și salariile pe aprilie. Azi era ultima zi. Au anunțat ca plata pe aprilie se va face doar mâine, dar fără cele trei drepturi. Deci vor fi doua luni întârziere la cele trei drepturi”, a declarat liserul Sindicatului Solidaritatea de la Termocentrala Mintia, Cristian Iștoc.

 

Advertisement

La scurt timp de la inițierea protestului, angajații nemulțumiți au fost trimiși de conducerea termocentralei să protesteze fiecare la sectorul în care își desfășoară activitatea pentru ca astfel să se păstreze distanța socială. Majoritatea protestatarilor fac parte din sectorul reparații și exploatare, de la Termocentrala Mintia.

Advertisement

Actualitate - Eveniment

Noua telecabină de pe Cetatea Devei – pusă în funcțiune, începând de vineri, 29 martie

Publicat

pe

Redactat de

 

Noua telecabină de pe Cetatea Devei va fi pusă în funcțiune, începând de vineri, 29 martie, a anunțat primarul Florin Oancea. Turiștii și localnicii vor putea să folosească noul ascensor care are o capacitate aproape dublă față de cel vechi.

O veste bună pentru deveni și turiști – mâine vom inaugura Telecabina de la Cetatea Devei! Vineri, 29 martie 2024, la ora 12:30, se va pune în funcțiune pentru locuitorii municipiului nostru și pentru turiștii care ne vizitează orașul, Telecabina care facilitează accesul în Cetatea Devei. Noul ascensor înclinat are o capacitate de 30 de persoane și respectă toate cerințele obligatorii conform normelor și standardelor în vigoare și va crește siguranța de transport pentru cei care vizitează monumentul istoric. Vă așteptăm să fiți alături de noi la acest eveniment important pe care l-am așteptat cu toții!”, a transmis primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Advertisement

Sursa foto: Florin Oancea/Facebook

Lucrările de modernizare a telecabinei de la Cetatea Devei au fost finalizate la sfârșitul lui 2023, după doi ani și jumătate de la debutul acestora, însă noul ascensor nu a putut fi pus în funcțiune până la încheierea tuturor procedurilor de recepţie a obiectivului de investiţii.

O investiție de peste patru milioane de euro

Investiția, în valoare totală de peste patru milioane de euro, a presupus modernizarea instalației de transport înclinat, a sistemelor de comandă și siguranța funcțională a acestora, modernizarea celor două stații (plecare și sosire), amenajarea și refuncționalizarea zonei de așteptare în zona pietonală de la poalele Dealului Cetății, redimensionarea camerelor tehnice în cele două stații (plecare, sosire) pentru noile fluxuri de turiști, modernizarea grupurilor sanitare, adaptarea rampelor pentru persoanele cu deficiențe neuromotorii la standardele și normativele în vigoare. În zona de așteptare au fost montate bănci, coșuri de gunoi, a fost realizat iluminatul exterior cu led, au fost plantați copaci ornamentali și rondouri pentru flori. De asemenea, a fost iluminat arhitectural grupul statuar al gimnastelor. În plus, vizitatorii Cetăţii Deva vor putea să-şi cumpere bilete pentru telecabină folosind un sistem de e-ticketing.

Reamintim că, vechea telecabină a fost pusă în funcțiune în anul 2005 și avea o capacitate de 16 locuri. Instalația și echipamentele erau depășite din punct de vedere al sistemelor funcționale, iar telecabina veche nu mai făcea față afluxului mare de turiști.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

VIDEO|Lebădă, în pericol pe A1

Publicat

pe

Redactat de

O lebădă era în pericol de a fi lovită pe autostrada A1.

La data de 27 martie 2024, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Hunedoara au fost sesizați telefonic de către un participant la trafic despre faptul că, în zona autostrăzii A1, pe raza comunei Șoimuș se afla un exemplar de pasăre de talie mare în pericol de a fi lovit de mașini. Polițiștii care s-au deplasat la fața locului au constatat faptul că este vorba despre o lebădă care, după examinarea medicală de specialitate nu prezenta leziuni, motiv pentru care a fost ridicată din zona carosabilului și eliberată în mediul natural din zona râului Mureș, transmite IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Cartea ,,7 seri, 7 poveşti cu tata”, scrisă de Gladiola Cheţe, lansată la Galeria de Arte din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Galeria de Arte din municipiul Hunedoara a găzduit, miercuri seara, începând cu ora 18:00, lansarea cărții „7 seri, 7 poveşti cu tata”, a autoarei hunedorene Gladiola Cheţe, o carte pentru copii de toate vârstele.

Autoarea este la a patra carte publicată și este un cunoscut traducător cu o experiență de peste 20 de ani.

Cartea „7 seri, 7 poveşti cu tata” a fost lansată în compania unui grup de copii, elevii clasei a III-a A, de la Şcoala Gimnazială Nr. 6, prof. Mihaela Negrea, care au prezentat o scenetă din povestirile cărții. Consilierul școlar Livia Vlad și psihologul Liliana Popescu au vorbit despre avantajele și beneficiile lecturii asupra copiiilor și nu numai ca și efectul asupra dezvoltării în general. Solista de muzică populară Mariana Suciu Neidoni, coordonatoarea „Centrului Cultural Corviniana” (Casa de Cultură Hunedoara), a interpretat cântecul ,,Tată cu suflet curat”. În încheiere, au luat cuvântul autorul amintirilor din carte, tatăl Gladiolei Chețe, Ioan Haicu, şi autoarea propriu-zisă a cărţii, Gladiola Cheţe.

Advertisement

“O carte fascinantă! Veți citi cu amuzament despre poznele: cu ouăle de păsări dosite în sân de Remus, timbrele fiscale tăiate de pe contracte, la furat de fructe în livada lui Isaia. Vă veți amuza aflând cum se joacă fotbal pe teren de zgură, despre vaci pierdute sau despre ce se poate întâmpla când îți vine o idee nevinovată de a aduce caii satului acasă de la pășune, ori de a dresa un câine maidanez la sanie, ori al cailor prin fluierat … Dar vă las pe dumneavoastră s-o citiţi. Felicitări şi mulţumiri Gladiola! În cartea ta m-am regăsit ca părinte, ca fiică și mi-am revăzut copilăria. Emoții și doruri…”, a scris, pe rețeaua de socializare, Lucia Tănase, directorul Bibliotecii Municipale Hunedoara.

Sursa foto: Biblioteca Municipală Hunedoara
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate