
Deşi au tot încercat să scape de puşcărie, adresându-se, în acest sens, mai multor instanţe din ţară, ÎCCJ a decis ca aceştia trebuie să îşi ispăşească pedepsele primite
Un număr de şapte hunedoreni au fost prinşi şi băgaţi în spatele gratiilor, la doi ani după ce magistraţii i-au condamnat la pedepse cu închisoarea pentru proxenetism, prostituţie şi trafic de carne vie. Aceştia sunt din Orăştie, Geoagiu şi Romos şi au făcut parte dintr-un grup organizat, format din peste 80 de persoane, care acţiona de-a lungul Drumului Naţional (DN) 7.

În încercarea de a scăpa de puşcărie şi arătându-se nemulţumiţi de pedepsele primite iniţial, ei au tot atacat sentinţa judecătorilor prin care au fost condamnaţi la închisoare. Astfel, din 2010 şi până acum, dosarul lor a tot fost „plimbat” pe la mai multe instanţe din ţară, ajungând la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care a decis recent să le respingă recursul şi să fie băgaţi într-un penitenciar pentru a-şi ispăşi pedepsele primite acum doi ani. În urmă cu două zile, poliţiştii hunedoreni au pus în executare mandatele emise pe numele lor. Aşadar, ei au fost încarceraţi în Penitenciarul Bârcea Mare, de lângă Deva. Doi dintre ei vor sta acolo în următorii doi ani, pentru a-şi ispăşi pedeapsa primită, trei vor face cinci ani de detenţie, în timp ce alţi doi îşi vor petrece următorii trei ani din viaţă în închisoare.
Istorie cu sex pe DN 7 şi în străinătate
Gruparea din care făceau parte cei şapte hunedoreni, alături de celelalte aproximativ 80 de persoane a fost destructurată în 2010, în urma unei operaţiuni organizată de ofiţerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Alba –Iulia, în colaborare cu alte instituţii. Conform anchetatorilor, în anul 1990, în zona oraşelor Geoagiu, Orăştie şi Cugir, s-au format nuclee de persoane fără ocupaţie, unele cu antecedente penale, care au început să practice prostituţia şi proxenetismul stradal, de-a lungul DN 7, între localităţile Şibot şi Ilia. Proxeneţii racolau tinere provenite din familii fără posibilităţi materiale, care se prostituau în parcări. De multe ori, fetele aveau doar 14-17 ani şi erau supravegheate de proxeneţi, dar şi alte persoane implicate în activităţile infracţionale. Aceştia stabileau regulile, orarul în care fetele se prostituau, tarifele percepute, în funcţie de client, de serviciul sexual prestat, de timpul pe care acesta dorea să-l petreacă în compania prostituatei. Poliţiştii mai ziceau la vremea respectivă că gruparea infracţională a acţionat atât în România, cât şi în Italia, Germania, Spania şi în Franţa. În Peninsulă, gruparea a acţionat în Foggia. În Franţa, a operat în zona oraşului Beziers Mont Blanc, unde „afacerea” mergea foarte bine şi era profitabilă. În Germania, membrii grupării au acţionat pe două segmente distincte, prin intermediul unui cetăţean neamţ de naţionalitate turcă, respectiv prin cel coordonat de către un german. Tinerelor racolate le erau încheiate contracte de muncă fictive, pentru a nu atrage atenţia autorităţilor.
Pentru prinderea membrilor grupării, au fost organizate descinderi în zeci de locuinţe din Deva, Hunedoara, Orăştie, Simeria, Geoagiu, Romos, din judeţul Hunedoara, şi Cugir, judeţul Alba.