Connect with us
Data: 16/06/2024
.

Actualitate

Proxeneţi băgaţi în spatele gratiilor, după doi ani de la condamnare

Publicat

pe

Deşi au tot încercat să scape de puşcărie, adresându-se, în acest sens, mai multor instanţe din ţară, ÎCCJ a decis ca aceştia trebuie să îşi ispăşească pedepsele primite

Un număr de şapte hunedoreni au fost prinşi şi băgaţi în spatele gratiilor, la doi ani după ce magistraţii i-au condamnat la pedepse cu închisoarea pentru proxenetism, prostituţie şi trafic de carne vie. Aceştia sunt din Orăştie, Geoagiu şi Romos şi au făcut parte dintr-un grup organizat, format din peste 80 de persoane, care acţiona de-a lungul Drumului Naţional (DN) 7.

urmariti-international

Cei şapte hunedoreni au fost încarceraţi în Penitenciarul Bârcea Mare, de lângă Deva

În încercarea de a scăpa de puşcărie şi arătându-se nemulţumiţi de pedepsele primite iniţial, ei au tot atacat sentinţa judecătorilor prin care au fost condamnaţi la închisoare. Astfel, din 2010 şi până acum, dosarul lor a tot fost „plimbat” pe la mai multe instanţe din ţară, ajungând la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României, care a decis recent să le respingă recursul şi să fie băgaţi într-un penitenciar pentru a-şi ispăşi pedepsele primite acum doi ani. În urmă cu două zile, poliţiştii hunedoreni au pus în executare mandatele emise pe numele lor. Aşadar, ei au fost încarceraţi în Penitenciarul Bârcea Mare, de lângă Deva. Doi dintre ei vor sta acolo în următorii doi ani, pentru a-şi ispăşi pedeapsa primită, trei vor face cinci ani de detenţie, în timp ce alţi doi îşi vor petrece următorii trei ani din viaţă în închisoare.

Istorie cu sex pe DN 7 şi în străinătate

Gruparea din care făceau parte cei şapte hunedoreni, alături de celelalte aproximativ 80 de persoane a fost destructurată în 2010, în urma unei operaţiuni organizată de ofiţerii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Alba –Iulia, în colaborare cu alte instituţii. Conform anchetatorilor, în anul 1990, în zona oraşelor Geoagiu, Orăştie şi Cugir, s-au format nuclee de persoane fără ocupaţie, unele cu antecedente penale, care au început să practice prostituţia şi proxenetismul stradal, de-a lungul DN 7, între localităţile Şibot şi Ilia. Proxeneţii racolau tinere provenite din familii fără posibilităţi materiale, care se prostituau în parcări. De multe ori, fetele aveau doar 14-17 ani şi erau supravegheate de proxeneţi, dar şi alte persoane implicate în activităţile infracţionale. Aceştia stabileau regulile, orarul în care fetele se prostituau, tarifele percepute, în funcţie de client, de serviciul sexual prestat, de timpul pe care acesta dorea să-l petreacă în compania prostituatei. Poliţiştii mai ziceau la vremea respectivă că gruparea infracţională a acţionat atât în România, cât şi în Italia, Germania, Spania şi în Franţa. În Peninsulă, gruparea a acţionat în Foggia. În Franţa, a operat în zona oraşului Beziers Mont Blanc, unde „afacerea” mergea foarte bine şi era profitabilă. În Germania, membrii grupării au acţionat pe două segmente distincte, prin intermediul unui cetăţean neamţ de naţionalitate turcă, respectiv prin cel coordonat de către un german. Tinerelor racolate le erau încheiate contracte de muncă fictive, pentru a nu atrage atenţia autorităţilor.

Pentru prinderea membrilor grupării, au fost organizate descinderi în zeci de locuinţe din Deva, Hunedoara, Orăştie, Simeria, Geoagiu, Romos, din judeţul Hunedoara, şi Cugir, judeţul Alba.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Un autoturism a intrat sub un autocamion

Publicat

pe

Redactat de

Un autoturism a intrat sub un autocamion la % Brad.

În urmă cu puțin timp, pompierii brădeni au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu o ambulanță SMURD, la un accident rutier care a avut loc în municipiul Brad, la intersecția străzilor Avram Iancu cu Decebal.

Echipajele operative au constatat faptul că în accident au fost implicate un autoturism și un autocamion și au rezultat 3 victime (doi adulți si un minor), care au fost evaluate medical la fața locului de către paramedicii SMURD.

Ulterior, doar una dintre victime – o femeie în vârstă de 37 de ani – a fost transportată la spitalul din Brad, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Totodată, pompierii militari au asigurat măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de situații.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Poliția Română, campanie anti-discriminare

Publicat

pe

Redactat de

Poliția Română a întreprins demersuri pentru îmbunătățirea capacității instituționale de prevenire, descoperire și investigare a faptelor antisociale cu mobil discriminatoriu.

O parte importantă dintre eforturile instituționale de a asigura aceste obiective s-a realizat în cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021.

Astfel, în perioada iunie – iulie 2024, Inspectoratul General al Poliției Române desfășoară o campanie națională de informare, pentru prevenirea infracțiunilor motivate de ură, prin intermediul mijloacelor de informare în masă și social media, pentru a facilita diseminarea mesajelor împotriva infracțiunilor motivate de ură, în special împotriva minorității rome.

În cadrul campaniei, au fost realizate un spot video, unul radio, un afiș, precum și mai multe postări în social media, toate având ca principală temă, combaterea discriminării.

Mesajul acestor materiale este acela de a crește gradul de conștientizare a populației, la nivel național, în domeniul infracțiunilor motivate de ură, precum și promovarea unei culturi a toleranței în societate, sloganul campaniei fiind „STĂ ÎN PUTEREA NOASTRĂ SĂ DESCURAJĂM URA!”

În cadrul proiectului ,,Acțiune integrată pentru combaterea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu, în special cele îndreptate împotriva comunităților rome și asigurarea unui standard înalt de calitate al serviciului polițienesc – PDP 3”, un interes deosebit a fost acordat dezvoltării capacităților de investigare atât ale structurii centrale specializate în investigarea infracțiunilor motivate de ură sau prejudecată, cât și ale ofițerilor de poliție cu atribuții similare, de la nivelul județelor sau subunităților de poliție din municipiul București.

Advertisement

Principalele activităţi din cadrul proiectului au fost înființarea unei unități specializate în investigarea infracțiunilor cu mobil discriminatoriu la nivelul Direcției de Investigații Criminale, identificarea și implementarea de politici publice și standarde internaționale în ce privește prevenirea și combaterea infracțiunilor și discursurilor cu mobil discriminatoriu, precum și un transfer de expertiză pe tema combaterii infracțiunilor cu mobil discriminatoriu în arii specializate.

Totodată, printre principalele activități s-au numărat și informarea, educarea și creșterea gradului de conștientizare a publicului în privința infracțiunilor și discursului cu mobil discriminatoriu, un schimb de bune practici pentru prevenirea și controlarea fenomenului infracțiunilor cu mobil discriminatoriu și un studiu privind relația comunitate-poliție și victimizare.

Bugetul proiectului a fost de 2.823.529 de euro, dintre care 2.400.000 de euro finanţare nerambursabilă reprezentând 85%, şi 423.529 de euro contribuţie naţională, respectiv 15%.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Transgaz, licitație majoră pentru conducta de gaze către CET Mintia. Investiție de peste 270 milioane de lei

Publicat

pe

Redactat de

Transgaz a demarat o licitație de amploare pentru realizarea unei conducte de transport gaze naturale destinată alimentării Centralei Termoelectrice Mintia.

Proiectul, evaluat la peste 270 de milioane de lei fără TVA, vizează construcția unei infrastructuri complexe ce include nu doar conducta propriu-zisă, ci și infrastructură de energie electrică, protecție catodică și fibră optică.

Valoarea estimată a contractului se împarte în aproximativ 182.850.967,94 lei fără TVA pentru materiale, utilaje și echipamente necesare, puse la dispoziție de către Transgaz. Proiectul va acoperi o zonă extinsă din județul Hunedoara, incluzând orașele Deva, Călan și Hunedoara, precum și mai multe comune din regiune.

Durata contractului este stabilită la 12 luni, cu posibilitatea de a extinde lucrările conform legislației în vigoare, cu până la 20%. Operatorii economici interesați au dreptul să solicite clarificări sau informații suplimentare până la 18 zile înainte de data limită pentru depunerea ofertelor. Evaluarea financiară va fi efectuată pe baza valorii inferioare a estimării, respectiv 94.705.314,85 lei fără TVA.

Entitatea contractantă se angajează să ofere răspunsuri clare și complete la solicitările primite până la a 11-a zi înainte de termenul limită pentru depunerea ofertelor. Această inițiativă strategică reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii energetice regionale, contribuind semnificativ la securitatea și eficiența alimentării cu gaze naturale în zona menționată.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate