Connect with us
Data: 17/12/2024
.

Actualitate - Eveniment

Punct de lucru la Petroșani, pentru înmatriculări auto

Publicat

pe

Locuitorii din Valea Jiului care au nevoie să își înmatriculeze autovehiculele nu vor mai fi nevoiți, începând se săptămâna viitoare, marți, 22 septembrie, să bată drumul până la Deva. De la această dată, se va deschide un sediu secundar de lucru în municipiul Petroşani, pentru Serviciu Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Hunedoara.

Acesta se află în sediul Poliţiei municipiului Petroşani, str. Nicolae Bălcescu – parter, iar angajații de acolo vor desfășura activități de preluare şi eliberare a documentelor necesare operațiunilor de înmatriculare a vehiculelor și de obţinere a plăcuțelor cu numere de înmatriculare sau provizorii.

 

PROGRAMUL DE LUCRU CU PUBLICUL :

 

Advertisement
  • MARȚI între orele 10.30 – 14.00 ( intre orele 10.30 – 13.30 se vor desfășura activități de preluare a documentelor, iar între orele 13.30-14.00 se vor elibera plăcuțe și documente de înmatriculare)

 

  • JOI între orele 10.30 – 14.00 ( intre orele 10.30 – 13.30 se vor desfășura activități de preluare a documentelor, iar între orele 13.30-14.00 se vor elibera plăcuțe și documente de înmatriculare)

 

NU se poate încasa la ghișee contravaloarea certificatului de înmatriculare sau a autorizației provizorii.

 

La depunerea documentației pentru operațiunile de mai sus, solicitanții vor atașa chitanța de plată reprezentând contravaloarea certificatului de înmatriculare = 49 lei sau a autorizației provizorii=13 lei .

Pentru încasarea contravalorii certificatului de înmatriculare sau a autorizaţiei provizorii este operaţional contul: RO94RNCB0082000367331018 – deschis la BCR- Sucursala Unirii de către RA-APPS. Se poate plăti prin Internet banking sau virament bancar, pentru care validarea plății se face în 48 ore, dar și prin mandat postal.

La ghișee se încasează doar contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare / provizorii (20 lei/buc), contravaloarea atribuirii unui număr de înmatriculare preferențial (45 lei) și contravaloarea păstrării combinației numărului de înmatriculare (30 lei).

Advertisement

Pentru predarea sau/şi ridicarea documentelor nu este necesară programare online.

În contextul generat de dinamica evoluției situației epidemiologice determinată de răspândirea coronavirusului SARS-COV-2, în sediul din municipiul Petroşani, solicitanţii vor avea obligația să poarte mască de protecție, să păstreze o distanță de 1,5 metri față de persoanele din jur, precum și să respecte indicaţiile lucrătorilor de la punctul de lucru privind numărul de persoane care pot intra în spaţiile destinate activităţii cu publicul.

Advertisement

Actualitate

25 de ani de activitate pentru Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Înființată în 1999, Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Hunedoara a împlinit 25 de ani de existență. Evenimentul festiv a fost marcat prin organizarea, luni după-masă, a mai multor acțiuni.

O instituție extrem de importantă

Totul a început la sediul din Deva al CAS Hunedoara, cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu părintele Valentin Crainic, Protopopul Devei. Apoi activitățile s-au mutat la Teatrul de Artă din reședința de județ, unde au fost oferite plachete omagiale celor care au depus activitate în cadrul instituției, dar și altor invitați de marcă, moment urmat de discursuri.

“E o onoare, o mare bucurie și o mare mândrie să vorbesc în acest ceas aniversar. Casa de Asigurări de Sănătate Hunedoara a devenit o instituție extrem de importantă și de utilă în acești 25 de ani, chiar dacă, uneori, este invizibilă pentru marele public. Oamenii se lovesc de astfel de instituții, precum CAS Hunedoara, doar atunci când au o problemă. Scopul nostru este de a asigura servicii medicale de calitate și la timp pentru toată lumea, pacientul fiind în centrul sistemului de sănătate. Reușim asta muncind în echipă, alături de colegii de la Casa Națională, cu celelalte autorități publice, cu furnizorii de servicii și, nu în ultimul rând, cu toți asigurații din județul Hunedoara, și le mulțumim tuturor. A fost o perioadă de 25 de ani în care am reușit să depășim multe momente dificile, având o echipă de profesioniști care, cu siguranță, va face față și provocărilor viitoare. În ce privește cei aproape patru ani de când am onoarea de a fi conducătorul instituției pot spune că sumele alocate pe asistențe medicale au crescut considerabil, numărul furnizorilor de servicii medicale este în creștere, serviciile sunt tot mai diversificate, planurile naționale de combatere a unor afecțiuni sunt foarte bine implementate și, prin ajutorul Casei Naționale, am obținut noi fonduri pentru o bună funcționare. CAS Hunedoara a ajuns la acest înalt nivel de profesionalism prin muncă și un management responsabil, și le mulțumesc tuturor celor care, de-a lungul timpului, au făcut acest lucru”, a spus Adrian David, director general al CAS Hunedoara.

Cum a fost la începuturi

Advertisement

Printre vorbitori s-au numărat și persoane care au pus bazele instituției, printre care și primul conducător al acesteia. „Când am început activitatea la CAS am fost, din nou, elevi. Am stat cu cărțile și caietele în față și ne notam noile norme sanitare din țară, inclusiv cele legate de asigurarea medicală. Aici a fost cel mai greu. A fost greu cu recrutarea personalului, dar, împreună cu o mână de profesioniști, am mers mai departe. Am făcut și munci necalificate, au fost și discuții individuale cu toți medicii de familie și cu directorii de unități medicale, cărora le-am explicat metodologia de aplicare a noilor norme, și nu ne-am făcut de răs. Dovada este dată de cum arată astăzi CAS Hunedoara și cum funcționează instituția. Mulțumesc tuturor!”, a spus dr. Ioachim Oană, primul director al CAS Hunedoara.

Printre cei care au condus CAS Hunedoara sunt și persoane ajunse în alte poziții înalte, dar care nu uită de această prestigioasă instituție. „Am trăit, 11 ani, alături de colegi, care au devenit prieteni, în CAS Hunedoara, încă de la începuturi. CAS Hunedoara a rămas aceeași instituție profesionistă, același partener pentru hunedoreni și, nu în ultimul rând, același partener onest pentru toți furnizorii de servicii medicale. Sunt mândră că am făcut parte din această echipă, care și-a pus amprenta asupra evoluției mele, iar pentru acest lucru sunt recunoscătoare. Sunt sigură că angajații, mai vechi sau mai noi, vor face lucrurile în așa fel încât CAS să progreseze și să continue să fie mereu atentă la nevoile celor care se adresează ei. Felicitări și garantez că, în calitate de deputat, se va găsi în mine un partener permanent”, a precizat Vetuța Stănescu, deputat PNL și fost director al CAS Hunedoara.

De asemenea, la eveniment au participat și reputați medici, care au colaborat și colaborează permanent cu CAS Hunedoara prin prisma funcțiilor ocupate. „Vă transmit, în numele instituției și al președintelui Consiliului Județean, felicitări și considerație în acest moment festiv. CAS este o instituție vitală în susținerea sănătății în județul Hunedoara, alături de toți ceilalți furnizori de servicii medicale. Este un sfert de secol de activitate în folosul sănătății, un lucru absolut remarcabil. Sper să fiu invitat și peste 25 de ani la un astfel de eveniment. Sunt convins că atunci lucrurile vor sta mult mai bine. Sunt 25 de ani de când colaborez, pe linie profesională, cu CAS, fiind printre cei care am demarat activitatea acestei instituții. Atunci se lucra într-o clădire nesigură, iar astăzi, pe lângă o echipă minunată, activitatea se desfășoară în condiții moderne. Evoluția instituției a fost una presărată cu multiple provocări, dar niciodată nu s-a uitat empatia și responsabilitatea. Apariția CAS fost o necesitate pentru a asigura servicii medicale de bună calitate, în condițiile unei legislații într-o permanentă dinamică, la un preț corect. Acum CAS Hunedoara este o instituție modernă care asigură o activitate medicală coerentă și de foarte bună calitate”, a declarat Ioan Demeter, doctor în medicină și vicepreședinte al Consiliului Județean Hunedoara.

Un domeniu cu multe provocări

La emoționanta acțiune au participat și reprezentanți ai conducerii centrale a Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), care au subliniat importanța muncii depuse de CAS Hunedoara, dar au atras atenția și asupra noilor provocări ce vor veni în acest domeniu. „25 de ani înseamnă foarte mult pentru o instituție, mai ales pentru una creată într-un mediu dificil, cum era în 1999. CAS Hunedoara a fost promovată prin entuziamul angajaților, în primul rând, dublat de profesionalism și de dorința fiecăruia de a deveni mai bun. Mă înclin în fața dumneavoastră, pentru că la Centru se fac politicile, se elaborează un contract – cadru, care nu întotdeauna este perfect, cu niște norme pe care trebuie să le aplicați. Și sunteți primii care vă loviți, în teritoriu, de dificultățile privind implementarea acestor norme. Apoi se lovesc de acestea furnizorii de servicii de sănătate și consecința, câteodată, în mod nedrept, se abate asupra asiguratului. Vor urma provocări profesionale noi, lucrurile mișcându-se foarte repede în domeniul sănătății. Sunt servicii noi, la care nici nu ne gândeam în 1999, și trebuie să le promovăm, în așa fel încât să nu mai fim nevoiți să finanțăm un parcurs al pacienților noștri dincolo de hotare pentru servicii pe care le putem face în România. Pentru asta trebuie viziune, suport politic, suport financiar și, în primul rând, suportul angajaților din CAS, chiar și într-o formulă numerică redusă la jumătate față de începuturile activității, întrucât numărul serviciilor oferite s-a multiplicat de cel puțin șapte ori. Trebuie să avem dorință, trebuie să deschidem ochii decidenților, încât lucrurile să fie simplificate și, totodată, să fim pregătiți pentru această eră a digitalizării. Și trebuie să promovăm oameni tineri, care să devină, în câțiva ani, profesioniști în domeniu, învățând de la cei cu experiență”, a declarat conf. univ. dr. Cristian Celea, vicepreședinte CNAS. Aceleași lucruri au fost scoase în evidență și de către reprezentanții Guvernului în teritoriu. „Sănătatea, în ziua de azi, se menține cu instituții puternice, cu oameni pregătiți, gata să intervină oricând în ajutorul cetățenilor, precum CAS Hunedoara. Trecând peste legislația imperfectă și peste unele disfuncții legate de logistică, CAS Hunedoara este una dintre cele mai performante instituții publice din județ. Iar acest lucru se datorează, în primul rând, oamenilor care își fac, zilnic, datoria la locul de muncă. Le mulțumesc acestora și îi îndemn ca și în viitor, indiferent de ce va urma, să își facă în continuare datoria. La CAS se muncește din greu și nu întotdeauna răsplata a fost pe măsură, dar trebuie să înțelegem că toți suntem rotițe într-un mare angrenaj și trebuie să dovedim că avem conștiința importanței muncii noastre și că facem tot ceea ce este nevoie pentru ca acest angrenaj să nu se oprească. Suntem în slujba cetățenilor și acesta este cel mai important lucru pe care nu trebuie să îl uităm. Îmi doresc și pe viitor o colaborare instituțională cu CAS Hunedoara ca și până acum”, a spus Doris Visirin, prefectul județului Hunedoara.

Advertisement

În cadrul evenimentului au mai avut loc și discuții aplicate între specialiștii din domeniu, iar la finalul dezbaterilor organizatorii au oferit invitaților un recitat de colinde, susținut de Corala „Sargeția”, dirijată de dr. David Crișan, fost medic șef al CAS Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

 PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!

Publicat

pe

Redactat de

Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Iancu de Hunedoara”, al județului Hunedoara, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, a implementat proiectul “Reabilitarea energetică și modernizare sediu al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara”, nr. C5-B2.1.b-112, investiție ce beneficiază de finanțare alocată prin Apelul de proiecte gestionat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, finanțat din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, și din fonduri naționale.

Contractul de finanțare a fost semnat între Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației și Ministerul Afacerilor Interne, în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2-Schema de Granturi pentru eficientă energetică și reziliență în clădiri publice, Operațiunea B. 1 – Renovarea integrată (renovare energetică moderată) a clădirilor publice, apelul de proiecte PNRR/2022/C5/2/B.2.2/1.

Obiectivul general al proiectului este aducerea clădirii la parametrii de siguranță și stabilitate proiectați, reducerea cheltuielilor cu utilitățile, precum și reducerea cu peste 56,82% a consumului de energie și a emisiilor de dioxid de carbon.

Implementarea proiectului s-a realizat cu respectarea principiului ”Do No Significant Harm” (DNSH), astfel cum este prevăzut de art. 17 din Regulamentul (UE) 2020/852 privind instituirea unui cadru care să faciliteze investițiile durabile, astfel făcându-se trecerea la un fond construit rezilient și verde.

Valoarea totală a Proiectului a fost de 6.153.810,42 lei, din care 4.602.680,96 lei valoarea eligibilă din PNRR și 1.551.129,46 lei valoarea neeligibilă.

Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, data de început a proiectului fiind 20.01.2023, iar data de finalizare 20.01.2025.

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

FOTO: Polițiștii hunedoreni promovează siguranța și educația non-violentă în „Școala Altfel”

Publicat

pe

Redactat de

Poliţiştii hunedoreni, implicați activ în educația preventivă a elevilor în cadrul săptămânii „Școala Altfel” (16-20 decembrie 2024)
În cadrul săptămânii „Școala Altfel”, polițiștii din județul Hunedoara s-au alăturat eforturilor educaționale, desfășurând activități preventive în mai multe unități școlare. Scopul acestor inițiative este de a încuraja comunicarea non-violentă în rândul copiilor, promovând relații interpersonale sănătoase și prevenind comportamentele de risc.
În cadrul întâlnirilor, polițiștii au discutat cu elevii despre:
•Prevenirea bullying-ului: polițiștii au explicat cum comunicarea bazată pe respect și empatie poate reduce conflictele și efectele negative ale intimidării.
•Prevenirea traficului și consumului de droguri: elevii au fost informați despre pericolele acestor fenomene și despre modalitățile de a evita situațiile riscante. Elevii au avut ocazia de a viziona materiale video cu un conținut preventiv și au testat ochelarii care simulează efectul intoxicării cu droguri.
•Delincvența juvenilă și răspunderea penală a minorilor: au fost prezentate prevederi legale privind comportamentele antisociale și consecințele acestora, încurajând responsabilitatea personală.
Polițiștii au subliniat importanța comunicării non-violente, un element esențial în dezvoltarea unor relații sănătoase și în prevenirea situațiilor conflictuale. Prin activități interactive, jocuri de rol și exemple practice, elevii au fost încurajați să-și exprime sentimentele și nevoile într-un mod pașnic, respectându-i pe cei din jur.
„Ne dorim să fim mai mult decât o autoritate, vrem să fim un partener de încredere pentru elevi, ajutându-i să înțeleagă că alegerile lor contează și că prevenția este cheia unei vieți sigure și sănătoase”, consideră comisar de poliție Sicoe Corina, șefa Biroului Siguranță Școlară din cadrul IPJ Hunedoara, prezentă ieri, la o acțiune preventivă la Colegiul Național „Decebal”, din Deva.
Astfel de activități vor continua și în alte școli din județ, consolidând parteneriatul dintre polițiști, profesori, elevi și părinți în efortul comun de a crea un mediu educațional sigur și armonios.
FOTO: IPJ Hunedoara
Citeste mai mult ...

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate