Connect with us
Data: 13/07/2024
.

Actualitate

PUSL Hunedoara a inaugurat noul sediu al organizației județene. Lideri centrali ai partidului, prezenți la eveniment

Publicat

pe

Organizația Județeană a Partidului Umanist Social Liberal (PUSL) Hunedoara a inaugurat noul sediu al filialei județene, la Deva. La eveniment au luat parte lideri centrali ai acestei formațiuni politice. Cu această ocazie, a fost lansat Manifestul Umanist de Transilvania, revistă a umaniștilor transilvăneni care va apărea periodic și care va promova valorile umaniste.

PUSL Hunedoara a inaugurat, vineri, noul sediu al filialei județene a partidului, situat în municipiul Deva, pe strada Avram Iancu, blocul H1, mezanin. Evenimentul s-a desfășurat în prezența conducerii centrale a acestei formațiuni politice, cărora li s-au alăturat numeroși umaniști din întreg județul Hunedoara.

Mi-am dorit foarte mult să punem borna aici și să spunem că umaniștii social-liberali din județul Hunedoara au un sediu nou unde să se întâlnească, unde să pună pe hârtie proiectele, ideile, pe care le au, pentru că sunt foarte multe și avem foarte multe probleme de rezolvat în țara aceasta (…) La Deva avem foarte mulţi membri ambiţioşi şi cu potenţial, iar uşile organizaţiei sunt deschise pentru oricine are idei, sugestii de a ajuta comunitatea, care doreşte să depună efort şi să se implice în derularea proiectelor umaniste, într-o periodă grea în care e tot mai evident că trebuie să găsim soluţii pentru a diminua prăpastia dintre bogaţi si săraci, tot mai accentuată în societatea românească probabil nu doar românească”, a declarat, prezentă la eveniment, Lavinia Şandru, președintele Institutului de Studii Social Liberale al PUSL.

La eveniment a luat parte și Simona Man, vicepreședinte PUSL. „Vrem să transmitem mesajul că suntem alături de oameni, alături de hunedoreni, că nu degeaba ne numim Partidul Umanist Social Liberal. Pentru noi preocuparea majoră este să fim umani, să ne centrăm pe preocupările și pe problemele oamenilor și să venim în mijlocul și în rândul acestora, să preluăm problemele cu care ei se confruntă și, cu siguranță, să venim cu soluții, pentru că de povești toată lumea s-a cam săturat. Trebuie să trecem la fapte, nu doar vorbe”, a spus Simona Man, vicepreședinte PUSL.

La rândul său, Petru Mărginean, vicepreședinte PUSL, a afirmat că și-a dorit întotdeauna continuitatea filialei județene a partidului și este convins că „la timpuri noi, acești oameni noi vor continua proiectul umanist în județul Hunedoara și nu numai, ci în toată România”. “În spatele unor femei puternice stă un partid puternic, cu oameni noi. Nu numai că sunt frumoase, dar sunt și foarte inteligente și sunt convins că, le vedeți astăzi aici, le veți mai vedea și la anul, dar pe o parte dintre ele le veți vedea și în Parlament și în conducerea administrativă locală. (…) Sunteți mulți aici și, cred că, împreună, oameni mai vechi și mai noi, vom putea (…) să demonstrăm că putem reuși să facem un altfel de politică”.

Primul număr al Manifestului Umanist de Transilvania, lansat

Cu prilejul inaugurării noului sediu al filialei județene, a fost prezentat și primul număr al Manifestului Umanist de Transilvania, lansat de Departamentul pentru Transilvania al PUSL. Acest departament, condus de Raluca Bugnar, președintele Organizației Județene a PUSL Hunedoara, are rolul să sprijine, să dezvolte şi să potenţeze acţiunile filialelor umaniste din cele 10 judeţe din interiorul arcului carpatic.

„Departamentul pentru Transilvania al PUSL a lansat, cu ocazia inaugurării sediului de la Deva, şi Manifestul Umanist de Transilvania, revistă a umaniştilor transilvăneni care va apărea lunar şi care va promova valorile umaniste, fiind o pagină scrisă a celor care îşi propun să cunoască şi să rezolve problemele celor care merită o viaţă cu adevărat liberă şi prosperă, unde trebuie să învăţăm să preţuim viaţa şi munca, să avem curajul de a înfăptui ceea ce ne dorim, să facem alegeri cinstite şi respectate, să iubim acest pământ românesc şi să nu risipim ce am moştenit”, a declarat Raluca Bugnar.

„Următoarea ediție va fi una interesantă. Vom avea și o rubrică de istorie militară, de antreprenoriat, rubrică pentru pensii, de sănătate publică. Cu alte cuvinte, vom da o nouă față politicii, vom asculta opiniile și vom veni cu soluții, așa cum suntem obișnuiți noi umaniștii”, a adăugat Raluca Bugnar, președintele Organizației Județene a PUSL Hunedoara.

Advertisement

Organizaţia PUSL Hunedoara este o echipă bine închegată, puternică şi cu scopuri precise, fiind una dintre cele mai active filiale din ţară.

Liderii centrali ai partidului au anunțat că partidul va candida pe liste proprii la alegerile ce vor avea loc în 2024.

Advertisement

Actualitate

Alertă în fața caniculei: Măsuri stricte pentru prevenirea incendiilor în perioadele de secetă

Publicat

pe

Redactat de

Într-un context de temperaturi extrem de ridicate și risc crescut de incendii de vegetație uscată, autoritățile atrag atenția asupra necesității unei vigilențe sporite și respectării riguroase a măsurilor preventive.

Folosirea focului deschis este strict interzisă în perioade de secetă și caniculă, pentru a minimiza riscul de propagare a incendiilor. De asemenea, aruncarea necontrolată a resturilor de țigări este interzisă, fiind o cauză frecventă de incendii în astfel de condiții.

Este imperativ ca orice activitate care implică focul să fie desfășurată doar în zone special amenajate și sub stricta supraveghere a persoanelor responsabile. Este esențială evitarea utilizării focului deschis în păduri sau în apropierea construcțiilor, depozitelor, sau a altor materiale inflamabile.

În plus, echipamentele agricole trebuie verificate cu atenție pentru a preveni eventualele surse de aprindere accidentală. Fiecare vehicul agricol ar trebui să fie echipat cu stingătoare adecvate și alte mijloace de intervenție rapidă în caz de incendiu. Astfel de măsuri tehnice și preventive sunt esențiale pentru a minimiza riscul de incendii devastatoare în aceste condiții meteorologice extreme, transmite ISU Hunedoara.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Turismul de vară în Straja: Oază de relaxare și aventură pentru toți

Publicat

pe

Redactat de

Stațiunea montană Straja, situată în pitoreasca zonă a municipiului Lupeni, atrage turiști nu doar în sezonul de iarnă, renumită fiind pentru pârtiile sale de schi, ci și în lunile de vară. Aici, vizitatorii descoperă o oază de relaxare și recreere, beneficiind de peisaje superbe, aer curat și numeroase activități destinate atât adulților cât și copiilor.

În timpul verii, Straja se transformă într-un adevărat paradis pentru iubitorii de natură și aventură. Traseele montane bine marcate oferă oportunități de drumeții memorabile, unde turiștii pot explora flora și fauna locală, bucurându-se de liniștea și frumusețea peisajelor montane. Cei pasionați de ciclism montan găsesc aici trasee variate care le testează abilitățile și le oferă adrenalină.

Pentru cei care doresc o experiență de relaxare, Straja oferă posibilități de picnicuri în natură, plimbări relaxante și momente de liniște la marginea pădurilor. Aerul curat și prospețimea vegetației creează un mediu ideal pentru reîncărcarea bateriilor și pentru evadarea din agitația cotidiană.

O atracție specială în timpul verii o reprezintă taberele de vară organizate pentru cei mici. Aceste tabere sunt gândite pentru a oferi copiilor experiențe educative și distractive, prin activități diverse cum ar fi drumețiile, atelierele de creație, cursurile de orientare turistică și jocurile de echipă. Sub supravegherea unor instructori calificați, copiii au ocazia să învețe lucruri noi, să-și dezvolte abilitățile sociale și să-și facă prieteni noi într-un mediu sigur și prietenos.

Pentru cazare, Straja dispune de o gamă variată de opțiuni, de la pensiuni tradiționale la cabane moderne, toate oferind condiții excelente și ospitalitate autentică. Restaurantele locale încântă gusturile turiștilor cu preparate tradiționale și specialități locale, completând astfel experiența de vacanță cu deliciile gastronomiei locale.

În concluzie, stațiunea montană Straja din municipiul Lupeni se afirmă tot mai mult ca o destinație de top pentru turismul de vară, oferind activități și experiențe pentru toate vârstele. Cu peisaje de vis, aer curat și o mulțime de oportunități de recreere, Straja este locul ideal pentru o vacanță de neuitat.

Advertisement

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Avocat și executor judecătoresc puși sub control judiciar de DNA. Au creat prejudicii de peste 7,7 milioane lei

Publicat

pe

Redactat de

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au inițiat acțiunea penală și au dispus măsura controlului judiciar pentru două persoane, un executor judecătoresc și un avocat, acuzate de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

În perioada 2016-2020, aceștia ar fi pus în executare silită 28 de creanțe cu încălcarea normelor legale, cauzând un prejudiciu total de peste 7,7 milioane lei unităților bancare.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 09 iulie 2024, față de două persoane (la data faptelor având calitatea de executor judecătoresc, respectiv avocat din cadrul Baroului Galați), pentru săvârșirea unor infracțiuni de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit respectiv complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, ambele comise în formă continuată.

În perioada 2016-2020, inculpata Răducanu Camelia Cecilia, în calitate de executor judecătoresc, beneficiind de ajutorul soțului său, avocat în cadrul Baroului Galați, dar și a altor persoane, față de care se efectuează cercetări, ar fi pus în executare silită un număr de 28 de creanțe, cu încălcarea normelor imperative privind competența teritorială, fără a fi determinat cuantumul acestora, potrivit legii, poprind conturile mai multor bănci, context în care a fost cauzat unităților bancare respective un prejudiciu total de 7.776.432 lei.

Creanțele respective rezultau din hotărâri judecătorești prin care au fost anulate anumite clauze considerate abuzive din contractele de acordare a unor credite bancare, nefiind stabilite sume concrete, ci doar elemente de determinare a acestora. Executorul judecătoresc ar fi procedat la executarea silită a unor sume de bani nejustificate, indicate doar de către creditorii sau cesionarii de creanțe, fără a calcula valoarea creanțelor în mod legal, personal sau prin expertiză contabilă, executând silit, creanțe într-un cuantum de zeci sau sute de ori mai mare decât valoarea reală (de ex: într-un dosar de executare silită, a executat o creanță de aproximativ 147 de ori mai mare decât cea reală).

Cu titlu de exemplu, în anul 2017, o persoană fizică a câștigat un proces cu o unitate bancară, instanța dispunând anularea unor clauze din cuprinsul contractului de credit și obligând banca la plata către persoana respectivă a sumei de bani încasată nelegal (conform calculelor băncii, suma datorată era 4.187 lei)”, arată DNA.

Advertisement

În continuare, în anul 2019, s-a deschis un dosar de executare la BEJ Răducanu Camelia Cecilia care a solicitat Judecătoriei Petroșani încuviințarea executării silite, fără a menționa o anumită sumă. Instanța a încuviințat executarea silită, iar, ulterior, creanța a fost cesionată către o altă persoană care a solicitat continuarea executării silite pentru suma de 175.000 lei. Executorul judecătoresc a întocmit o încheiere prin care a stabilit debit și cheltuieli de executare în sumă de 187.822 lei, iar, ulterior a comunicat adresa de înființare a popririi către Trezoreria mun. Cluj Napoca pentru suma de 187.822 lei care a fost virată în contul executorului judecătoresc. Ulterior, executorul judecătoresc a procedat la eliberarea în numerar a sumei de 175.000 lei către deținătorul creanței, apoi la reținerea onorariului execuțional și a cheltuielilor de executare în contul său de consemnare, fiind creat astfel un prejudiciu băncii respective, în cuantum de 183.635,11 lei.
Totodată, în anumite situații, executorul judecătoresc ar fi format două dosare de executare silită pentru același titlu executoriu, ar fi poprit de mai multe ori conturile băncilor debitoare, fără a restitui sumele executate în plus, existând situații în care a încasat în contul de consemnațiuni de patru ori debitul, în alte situații ar fi executat debite inexistente, care nu au fost stabilite prin titlurile executorii.

O parte din aceste sume de bani erau retrase în numerar de complici din contul de consemnare al biroului executorului judecătoresc, pe baza recipiselor de consemnare, iar alte sume erau retrase de inculpată, fără o justificare anume.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei doi inculpați trebuie să respecte o serie de obligații, între care să nu părăsească teritoriul României și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.

Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar pe cauțiune se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.
Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile penale, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

”Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019”, mai arată DNA.

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate