Connect with us
Data: 20/07/2024
.

Actualitate

Transgaz lansează un nou contract pentru alimentarea cu gaze a CET Mintia

Publicat

pe

Transgaz lansează un nou contract pentru alimentarea cu gaze a CET Mintia.

Transgaz a inițiat recent licitația pentru achiziția de materiale tubulare și fitinguri (LOT 1), precum și pentru robinete, skid-uri de măsurare, îmbinări electroizolante, gări godevil și fitinguri speciale (LOT 2), necesare pentru realizarea conductei de transport gaze naturale destinate alimentării Centralei Termoelectrice MINTIA. Această conductă va avea rolul de a asigura alimentarea cu gaze naturale a CET Mintia, precum și furnizarea energiei electrice, protecția catodică și infrastructura de fibră optică.

Conform legislației în vigoare, operatorii economici pot solicita clarificări sau informații suplimentare privind documentația de atribuire până la 18 zile înainte de termenul limită de depunere a ofertelor. Transgaz este obligată să răspundă clar și complet tuturor solicitărilor de clarificare până la 11 zile înainte de acest termen.

Valoarea totală a contractului este de 182.850.967 lei, subliniind importanța și amploarea proiectului pentru infrastructura energetică a României.

Actualitate

O singură ofertă pentru modernizarea singurului liceu din Petrila

Publicat

pe

Redactat de

Administrația locală din Petrila a organizat recent o licitație pentru modernizarea Colegiului Tehnic „Constantin Brâncuși”, vizând îmbunătățirea eficienței energetice a instituției.

În urma acestei proceduri, o singură ofertă a fost depusă de o asociere formată din două firme, pentru implementarea proiectului finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Proiectul, intitulat „Lucrări de intervenție la Colegiul Tehnic Constantin Brâncuși din orașul Petrila, județul Hunedoara, în scopul creșterii eficienței energetice”, are o valoare totală de 4.003.850 de lei și este identificat prin codul unic C10-I3-2258.

Printre măsurile planificate se numără izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor cu modele energetice performante, modernizarea sistemului de încălzire și instalarea unor surse de energie regenerabilă. Aceste intervenții au drept scop reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră, contribuind astfel la un mediu mai sănătos și durabil pentru elevi și personalul colegiului. În plus, proiectul va genera economii semnificative în costurile de întreținere pe termen lung, benefice pentru bugetul local.

Implementarea acestui proiect ambițios reprezintă un pas important pentru comunitatea locală, evidențiind angajamentul administrației din Petrila de a promova sustenabilitatea și eficiența energetică în instituțiile de învățământ.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Avertizare meteo – Județul Hunedoara, sub Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, până duminică dimineață

Publicat

pe

Redactat de

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de vreme instabilă.

Județul Hunedoara se află sub incidența unui Cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de apă, de sâmbătă (20 iulie), de la ora 15:00, până duminică (21 iulie), la ora 03:00.

În sudul Banatului, nord-vestul Olteniei și în sud-vestul Transilvaniei, vor fi perioade cu averse torențiale intensificări ale vântului și pe arii restrânse vijelii (rafale de 70…90 km/h), grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp (1…3 ore) sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și pe arii restrânse de peste 50…70 l/mp”, a informat ANM.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Turneul național „Orgile României”, la Deva. Concert extraordinar la Biserica Greco-Catolică „Immaculata”

Publicat

pe

Redactat de

Turneul Național „Orgile României” revine la Deva. Locuitorii reședinței județului Hunedoara se pot delecta, în această seară (20 iulie), ascultând un concert extraordinar de orgă oferit de muzicienii Eduard Antal și Maria-Luisa Andrici.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 19:00, la Biserica Greco-Catolică „Immaculata” din Deva.

„Publicul este invitat să descopere și să redescopere frumusețea muzicii de orgă într-un cadru sacru și inspirator. Concertul va aduce în prim-plan sunetul magnific al orgii, punând în valoare patrimoniul cultural și spiritual al țării. Repertoriul variat și interpretările rafinate ale celor doi artiști promit să ofere publicului o experiență de neuitat. Programul concertului este alcătuit din lucrări pentru patru mâini și patru picioare ale compozitorilor Adolph Hesse și Denis Bédard, dar vor fi şi aranjamente pe teme de Johann Sebastian Bach sau Wolfgang Amadeus Mozart”, transmit reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Turneul Național ”Orgile României” a început la București, pe 7 iulie, la Catedrala Sfântul Iosif, au urmat două concerte pe orgile istorice de la Iași și Săbăoani (județul Neamț), apoi concertul de la Bistrița, de la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Arad, Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Vinga, Mănăstirea Sfânta Maria din Radna (Lipova), Biserica Greco-Catolică ”Immaculata” (Deva – 20 iulie).

Advertisement

Turneul Național ”Orgile României” se va încheia cu un concert pe 5 noiembrie la Ateneul Român din București.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate