Connect with us
Data: 21/07/2024
.

Actualitate

Rapidiştii au interzis la Astra

Publicat

pe

Dinu Gheorghe transferă din străinătate

Ocupanta locului secund în Liga I nu vrea să aducă la Giurgiu jucători de la clubul din Giuleşti

Dinu Gheorghe

Dinu Gheorghe

Conducătorul Astrei, Dinu Gheorghe (foto mic) spune că nu a discutat cu nimeni de la Rapid despre un eventual transfer al jucătorilor aflaţi sub contract cu clubul din Giuleşti. Oficialul Astrei recunoaşte că ar dori un jucător, dar că deocamdată nu-l poate avea.

Doreşte un puşti talentat

În ultimele zile au apărut zvonuri conform cărora Astra vrea să-i transfere pe Cristi Oros şi Nicolae Grigore de la Rapid. „Nu suntem în discuţii cu nimeni de la Rapid şi de la niciun alt club cu jucători aflaţi sub contract. Eu am o obligaţie morală faţă de Rapid să nu fac nimic în acest sens, aşa este corect faţă de Rapid. Dacă vor deveni jucători liberi şi suntem interesaţi de ei, vom face demersuri oficiale. Dar, până atunci, nu”, a spus oficialul Astrei despre infirmaţiile apărute în presă referitoare la interesul clubului pentru unii jucători ai Rapidului. Un singur jucător de la Rapid trezeşte interesul lui Dinu Gheorghe: „Sunt mulţi jucători care pot fi aduşi la Astra în condiţii financiare avantajoase, jucători buni, care nu necesită cheltuieli majore.

Fotbaliştii de la Astra vor performanţe mai bune în Cupa României

Fotbaliştii de la Astra vor performanţe mai bune în Cupa României

De la Rapid aş cumpăra un singur jucător dacă aş putea: pe Alex Ioniţă de la echipa a doua. Eu sper ca el să profite de ce se întâmplă la Rapid şi să devină un jucător de bază, pentru că este extrem de talentat. Nu am ce nume să dau pentru transferuri pentru că sunt doar jucători din afară”, a mai declarat el.

Fatai ar putea pleca în Rusia

Advertisement

Despre posibilele plecări de la Astra în această iarnă, oficialul Astrei a adăugat: „Singura oferta scrisă pe care am primit-o pentru jucătorii Astrei este cea pentru Fatai de la o echipă din Rusia. Este vorba despre o ofertă de peste 1 milion de euro”. Pentru japonezul Seto Takayuki, Dinu Gheorghe susţine că nu s-a primit nicio ofertă concretăşi că nu ia în considerare zvonurile apărute prin presă, ţinând cont doar de ofertele concrete primite în scris pe adresa clubului. „Sper să terminăm cel puţin pe locul 2 şi să facem o figură mai bună în Cupa României decât am făcut până acum,” spune Gheorghe despre planurile din acest an ale clubului pe care îl conduce.

Advertisement

Actualitate

Ministrul Sorin Grindeanu: „Se lucrează pe lotul Margina – Holdea. Nu am emoții că vom avea întârzieri”

Publicat

pe

Redactat de

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că se lucrează de câteva luni pe lotul de autostradă dintre Margina și Holdea, afirmând că nu are emoții că vor exista întârzieri pe acest tronson extrem de important al A1 Lugoj – Deva.

 

Se lucrează, în acest moment, de câteva luni, s-a intrat în tot ceea ce înseamnă lucrări de piloți, de foraje, lucrări ce țin de finalizarea acelui proiect și nu am emoții că vom avea întârzieri sau lucruri care să pună sub semnul întrebării finalizarea acestei bucăți extrem de importante, cea de la Margina la Holdea”, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la semnarea contractului pentru finalizarea Drumului de legătură Autostrada A1 (Arad- Timișoara)- DN 69.

Singura bucată lipsă din autostrada care leagă Sibiu de Nădlac

Reamintim că, lotul 2 al A1 Lugoj – Deva are o lungime de 9,13 kilometri, dintre care 2,13 kilometri reprezintă celebrele tuneluri pentru urși și este singura porțiune lipsă din autostrada care leagă Sibiu de Nădlac.

Sursa foto: Asociația „Pro Infrastructură”

Contractul, în valoare de 1, 826 de miliarde de lei (fără TVA), semnat cu UMB, este finanțat preponderent prin PNRR, însă, pentru a lua banii europeni, autostrada trebuie finalizată cel târziu în 2026. Reprezentanții Asociației „Pro Infrastructura”, cei care monitorizează marile proiecte de infrastructură din România, s-au arătat sceptici în ceea ce privește finalizarea la timp a acestei secțiuni de autostradă. Aceștia spuneau, în urmă cu trei luni, într-o postare pe pagina oficială de pe rețeaua de socializare, că finalizarea bucății lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva, secțiunea Margina -Holdea, ar putea să fie împinsă în 2027, cu un an mai târziu de termenul limită impus de PNRR.

Finalizarea acestui tronson lipsă din autostrada A1 Lugoj – Deva este una dintre cele mai aşteptate lucrări de infrastructură mare pentru vestul ţării. Și asta pentru că, odată ce acest lot va fi terminat, se va putea circula pe A1(parte a Coridorului 4 Pan-European) de la Sibiu la Nădlac fără întreruperi, doar în regim de autostradă.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Cateheză, matematică, informatică și robotică pentru copii și tineri, la Centrul social-educațional al parohiei Deva IV

Publicat

pe

Redactat de

Copii și tineri participă, în fiecare săptămână, la Centrul social-educațional al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Deva IV, la cateheze, dar și la meditații gratuite la matematică, fizică și robotică, au informat reprezentanții Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Sursa: Episcopia Devei și Hunedoarei

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nestor, Episcopul Devei și Hunedoarei, în continuarea activităților catehetice specifice, care se desfășoară la Centrul social-educațional al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Deva IV sub îndrumarea părintelui Sorin Popescu și a doamnelor voluntare: profesor Ioana Ivan, medic Andreea Bândac și referent Cristina Feldiorean, în cadrul Centrului au loc și multe alte evenimente și acțiuni educative. Astfel, în fiecare săptămână, copiii care sunt interesați pot beneficia de ajutor concret și substanțial în deslușirea tainelor disciplinelor matematică, fizică și informatică, sub forma meditațiilor oferite voluntar de către doamnele inginer Raluca Rob și inginer Malgalina Năznean. De asemenea, copiii au fost inițiați de către doamna dr. inginer Raluca Rob, care este și Șef de lucrări în cadrul Facultății de inginerie din Hunedoara, în domeniul roboticii și al folosirii electronicii, senzorilor, programării calculatoarelor și a altor dispozitive, în viața de zi cu zi”, se arată într-o informare semnată de Pr. Radu Trifon – consilier învățământ și activități cu tineretul în cadrul Episcopiei Devei și Hunedoara.

Cei mai mici dintre ei au fost încântați să deprindă utilizarea programului Paint pentru a realiza desene și cărți poștale.

 

„Prin toate aceste activități, copiii și tinerii se pregătesc pentru a deveni nu doar buni cunoscători și practicanți ai învățăturii de credință creștin-ortodoxă și buni creștini, ci și buni cunoscători ai științelor exacte și utilizatori ai tehnologiilor actuale existente în lume, învățând să-și pună în valoare talanții primiți în dar de la Dumnezeu și să-și dezvolte abilitățile necesare pentru a fi cetățeni de nădejde ai lumii de mâine”, se mai arată în aceeași informare.

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Mai multe crengi ale unei sălcii au căzut peste firele de electricitate, la Simeria. Spitalul CFR, afectat

Publicat

pe

Redactat de

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă sâmbătă seară, la Simeria, după ce mai multe crengi ale unei sălcii s-au rupt și au căzut peste firele de electricitate.

Incidentul a avut loc în zona Spitalului CFR din localitate, unitatea medicală fiind afectată din punct de vedere a alimentării cu energie electrică.


„Pompierii Detașamentului Deva au fost solicitați, în această seară, în localitatea Simeria, unde mai multe crengi ale unei sălcii s-au rupt și au căzut peste firele de electricitate, deteriorându-le. Întrucât evenimentul a avut loc în apropierea Spitalului CFR Simeria, unitatea spitalicească a fost afectată din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.
După evaluarea situației la fața locului, pompierii au asigurat zona și au solicitat sprijinul echipei specializate din cadrul Enel pentru a putea începe împreună  acțiunea de segmentare și degajare a materialului lemnos”, a informat, sâmbătă seară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Foto: ISU Hunedoara

Pe perioada întreruperii curentului electric, unitatea medicală a trecut la alimentarea cu energie electrică prin generatorul de curent propriu.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate