EDUCATIE
Răsplătiți pentru performanță. Echipa de robotică a Liceului Teoretic “I.C. Brătianu” Hațeg, premiată de Primărie
Echipa de robotică „Afton Robotics” a Liceului Teoretic “I.C. Brătianu” Hațeg, calificată în etapa finală a Competiției Naționale “First Tech Challenge România”, a fost premiată de administrația publică locală.
“La sediul Primăriei orașului Hațeg, am avut plăcerea de a lua parte la o demonstrație și de a înmâna elevilor un premiu în suma de 10.000 lei în semn de recunoștință, pentru implicare și pentru promovarea în cadrul comunității a programului educațional First Tech Challenge! Felicitări, dragi elevi, pentru premiul obținut! Mulțumim domnilor profesori, Nicolae Sîntimbrean și Marius Muntean, precum și părinților pentru efortul depus!”, a transmis primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș.
În cadrul Competiției Regionale – ,,First Tech Challenge Romania”, care s-a desfășurat, la sfârșitul lunii februarie, la Arad, echipa de robotică a liceului din Hațeg a impresionat juriul, în urma concursului, elevii calificându-se pentru etapa finală de la Iași.
Actualitate
Au început înscrierile la Concursul de informatică “Aurel Vlaicu”, organizat de orăștianul Alexandru Todoran, admis la Harvard
Au început înscrierile la Concursul de informatică „Aurel Vlaicu”, organizat de Alexandru Todoran, tânărul genial din Orăștie, admis la cea mai prestigioasă universitate din lume, la Harvard. Competiția, dedicată elevilor de gimnaziu și de liceu din județul Hunedoara, este coordonată de profesorul Daniel Popa.
“Concursul este organizat de Alexandru Todoran, autor al problemelor, coordonat de profesorul Daniel Popa. Alexandru Todoran, absolvent, în 2024, al Colegiului Național din Orăștie, studiază la Universitatea Harvard, în anul I. Admis la universitatea situată pe locul I în lume, orăștianul continuă tradiția organizării competiției în domeniul informaticii, așa cum a promis de la debutul acestui proiect”, au informat reprezentanții Colegiului Național „Aurel Vlaicu” Orăștie.
Alexandru Todoran, fost elev al acestei instituții de învățământ din Orăștie este, în prezent, student la mai veche și prestigioasă universitate din SUA, la Harvard. Tânărul din Orăștie este cunoscut pentru performanțele sale în domeniul informaticii, Alexandru Raul Todoran având în palmares mai multe medalii de aur și de argint, obținute în urma participării la competiții naționale și internaționale. El se află, de mai mulți ani, în elita informaticii.
Colegiul Național „Aurel Vlaicu” din Orăștie va găzdui, sâmbătă, 18 ianuarie 2025, cea de-a treia ediție a concursului de informatică, competiție care se adresează elevilor de gimnaziu și liceu din județul Hunedoara.
Înscrierea concurenților se face accesând linkul:
https://colegiulavlaicu.ro/concursinfo/index.php.
“Concursul constă în rezolvarea a patru probleme de natură algoritmică pe modelul celor de la Olimpiada Națională de Informatică. Elevii care participă vor fi împărțiți în trei grupe: clasele V-VIII, clasele IX-X și clasele XI-XII. Orice elev din județul Hunedoara se poate înscrie individual completând formularul de înscriere”, au mai informat reprezentanții Colegiului Național „Aurel Vlaicu” Orăștie.
Sursa foto: Colegiul Național „Aurel Vlaicu” Orăștie
Actualitate
Elevii se întorc la școală miercuri, 8 ianuarie. Următoarea vacanță – în februarie
Elevii se întorc la școală, de miercuri, 8 ianuarie 2025, după vacanța de iarnă.
Începe modulul 3 de cursuri. Următoarea vacanță pentru elevii hunedoreni – între 17 și 21 februarie
Prima zi de școală din anul 2025 – miercuri, 8 ianuarie, deschide modulul 3 de cursuri, care are o durată diferită în fiecare județ. Elevii și profesorii merg la școală până când va începe vacanța de schi de o săptămână, decisă de către inspectoratele școlare. Pentru județul Hunedoara, această vacanță de schi a fost programată în săptămâna 17 -21 februarie 2025.
EDUCATIE
Ministerul Educaţiei a publicat lista Olimpiadelor recunoscute pentru echivalarea la Bacalaureat
Ministerul Educaţiei a publicat, miercuri, lista Olimpiadelor şi concursurilor internaţionale recunoscute pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de Bacalaureat 2025.
Lista poate fi consultată pe www.edu.ro.
„Am publicat lista olimpiadelor şi concursurilor internaţionale recunoscute de Ministerul Educaţiei pentru care se poate echivala proba scrisă de la examenul naţional de Bacalaureat – 2025. Faţă de anul trecut, a fost introdusă în listă Olimpiada Internaţională de Chimie Aplicată”, a anunţat Ministerul Educaţiei.
O altă noutate constă în posibilitatea echivalării premiului de la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică fie cu proba scrisă la Matematică, fie cu cea la Fizică.
Sursa: AGERPRES
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu la acoperișul unei case din satul Ormindea
-
Actualitatecu o zi in urma
INSP – Informare privind Metapneumovirusul uman (HMPV). Este un virus respirator obișnuit
-
Actualitatecu o zi in urma
UPDATE| O tânără de 17 ani și fiica ei în vârstă de nicio lună, date dispărute
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Cinci atracții turistice din județul Hunedoara, în competiția „Destinația Anului”. Finaliștii, anunțați pe 25 ianuarie
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Registrul Agricol – termene înregistrare: Devenii care au în proprietate terenuri agricole sau silvice și utilaje, obligați să le declare
-
Actualitatecu o zi in urma
Corvinul, 2-2 la transferuri
-
Actualitatecu 22 de ore in urma
Au rămas, în toiul iernii, fără agoniseala de o viață. Apel la ajutor pentru o familie din satul Bucium – Orlea
-
Actualitatecu 23 de ore in urma
Peste 70 de turiști, salvați de pe munte, în ultimele 24 de ore. Cinci apeluri pentru Salvamont Lupeni