Connect with us
Data: 22/04/2024
.

EDUCATIE

Răsplătiți pentru performanță. Echipa de robotică a Liceului Teoretic “I.C. Brătianu” Hațeg, premiată de Primărie

Publicat

pe

Echipa de robotică „Afton Robotics” a Liceului Teoretic “I.C. Brătianu” Hațeg, calificată în etapa finală a Competiției Naționale “First Tech Challenge România”, a fost premiată de administrația publică locală.

La sediul Primăriei orașului Hațeg, am avut plăcerea de a lua parte la o demonstrație și de a înmâna elevilor un premiu în suma de 10.000 lei în semn de recunoștință, pentru implicare și pentru promovarea în cadrul comunității a programului educațional First Tech Challenge! Felicitări, dragi elevi, pentru premiul obținut! Mulțumim domnilor profesori, Nicolae Sîntimbrean și Marius Muntean, precum și părinților pentru efortul depus!”, a transmis primarul orașului Hațeg, Adrian Pușcaș.

Sursa foto: Adrian Pușcaș/Facebook

În cadrul Competiției Regionale – ,,First Tech Challenge Romania”, care s-a desfășurat, la sfârșitul lunii februarie, la Arad, echipa de robotică a liceului din Hațeg a impresionat juriul, în urma concursului, elevii calificându-se pentru etapa finală de la Iași.

Brad

Elevi și profesori din patru țări pun în valoare „Memoria Pământului” prin proiectul EMME

Publicat

pe

Redactat de

Planeta Pământ are o poveste fascinantă însă prea puțin cunoscută de elevi. Pentru o mai bună cunoaștere și formarea unor viitori cetățeni preocupați să îi asigure un viitor sustenabil, patru școli din România, Croația, Portugalia și Slovacia, cu sprijinul geoparcurilor internaționale UNESCO Țara Hațegului – Universitatea din București (România) și Azores (Portugalia) au propus proiectul Erasmus+ EMME – „Exchanging Memories – Memory of the Earth” („Schimb de amintiri – Memoria Pământului”).

Prima întâlnire a echipei internaționale de proiect a fost găzduită de România, în perioada 8-12 aprilie. Gazdă a fost Liceul Teoretic „Avram Iancu” din orașul Brad, județul Hunedoara, instituția școlară care a depus proiectul pentru finanțare și cea care îl și coordonează.

Proiectul urmărește crearea unui curriculum școlar interdisciplinar – „Memory of Earth” (Memoria Pământului). Prin structură și abordare, el va aduce în atenție informații privind istoria Pământului, deriva continentelor, formarea munților, vulcanii, evoluția vieții și a climatului de-a lungul a miliarde de ani. De asemenea, va contribui la cunoașterea importanței vastului patrimoniu natural și cultural din prezent.

Pentru ca procesul de învățare să fie cât mai ușor și atrăgător pentru elevi, echipa de proiect va dezvolta o aplicație inovativă pentru telefoane mobile – „#EMME goes digital” („#EMME în varianta digitală”), o serie de documentare video realizate împreună cu elevii – „#EMME around the world” („#EMME în jurul lumii”), o platformă online, precum și activități de promovare și diseminare a proiectului, activităților și rezultatelor. Proiectul mai cuprinde două vizite pentru schimb de experiență la care vor participa elevi și profesori din cele patru țări.

Întâlnirea din România a fost o bună ocazie pentru toți reprezentanții instituțiilor partenere să se întâlnească față în față și să discute, aplicat, modul de derulare a proiectului. Au fost analizate obiectivele, activitățile, rolurile și responsabilitățile. În cadrul atelierelor au fost discutate aspecte specifice privind realizarea curriculum-ului, actualizarea planurilor de acțiune și a calendarului pentru realizarea acestuia, revizuirea strategiilor de evaluare și monitorizare, precum și planurile de diseminare și de sustenabilitate.

Pe lângă discuțiile aplicate pe proiect, în timpul petrecut în România, oaspeții din Croația, Portugalia și Slovacia au vizitat câteva dintre obiectivele emblematice din județul Hunedoara (Muzeul Aurului și Muzeul de Etnografie din Brad, Giardini di Zoe, Castelul Corvinilor) respectiv Muzeul Astra și centrul orașului Sibiu.

Advertisement

Proiectul Erasmus+ KA220-SCH-2023 „Exchanging Memories – Memory of Earth” (KA220-SCH-2023 ) vizează cooperarea între organizații și instituții în cadrul Acțiunii-Cheie 2 (KA2) din cadrul programului Erasmus+. Organizațiile participante în proiect sunt Liceul Teoretic „Avram Iancu” Brad (România), Escola Secundária Jerónimo Emiliano de Andrade (Portugalia), Universitatea din București care administrează Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului (România), Geoaçores – Associação Geoparque Açores (Portugalia), ZSHutnicka 16, Spisska NovaVes (Slovacia) și Osnovna skola Pantovcak (Croația).

Următoarea întâlnire a echipei de proiect va avea loc în luna iunie, în Azores, Portugalia.

Geoparcul Internațional UNESCO Țara Hațegului

Citeste mai mult ...

Deva

Avalanșă de premii pentru elevii de la „Arte”

Publicat

pe

Redactat de

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva au reușit să obțină, din nou, rezultate remarcabile și să își înscrie numele în galeria de excelență prin performanțele lor la competiții de specialitate.

“Cei mai talentați elevi de la toate liceele de artă din țară s-au întrecut în cadrul celei de-a XIV-a ediții a Concursului Regional „Margareta Sterian” organizat de Liceul de Arte cu același nume din Buzău. Concursul, desfășurat în perioada 26 februarie – 3 martie 2024 deopotrivă pentru micii muzicieni și artiști plastici, oferă posibilitatea elevilor din toată țara să își afirme talentul și să își perfecționeze performanțele artistice. Ediția din acest an a întrunit sute de participanți din toată țara și s-a finalizat în 3 martie 2024 cu Vernisaj și Gala Laureaților, găzduite în incinta Consiliului Județean Buzău. Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva a fost reprezentat la secțiunea Arte Vizuale de elevii talentați ai claselor de Arte Plastice coordonați de prof. Popa Corina și prof. Nealcoș Alina. Suntem bucuroși că între sutele de lucrări evaluate s-au remarcat cele realizate de elevii noștri: Jurca Antonia (clasa aVI-a), distinsă cu Premiul II, Gabor Vlad (clasa a V-a) și Ioaneș Maya (clasa a VII-a), care au obținut Premiul III și Șorop Maruca (clasa a V-a), răsplătită cu Mențiune”, se arată într-un comunicat transmis de prof. Andreea Lupu, responsabil pentru relația cu presa de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” Deva .

De asemenea, în perioada 29 martie-12 aprilie 2024 a avut loc la Botoșani a XIII-a ediție a Concursului Regional de Teoria Muzicii „George Holca”. Concursul, organizat de Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din Botoșani în cadrul proiectului „Sonorități pe portativ”, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, s-a adresat elevilor de clasele I-XII și s-a desfășurat atât în format fizic, cât și online, oferind șanse egale de participare tuturor elevilor, indiferent de poziționarea lor geografică. Alături de elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, la secțiunea online au participat 250 de elevi de la zeci de instituții de învățământ vocațional-muzical din 12 județe ale țării, notabilă fiind și participarea internațională din Replica Moldova, Serbia și Spania.

“În cadrul concursului, elevii au fost evaluați de către un juriu format din profesori de muzică și specialiști în domeniu, concurenții având ocazia să își demonstreze abilitățile muzicale și să își dezvolte puterea de concentrare, fiind testați prin solfegii și dictee ritmice și melodice la prima vedere.

Elevii claselor de Muzică ale Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, îndrumați cu dedicare și pasiune de către profesorii de specialitate: Ana-Maria Demian, Camelia Vânătoru, Flaviu Demian și Iov Lazăr au cucerit numeroase și valoroase distincții, 35 din cei 45 de elevi participanți la concurs fiind răsplătiți cu premii, după cum urmează:

Advertisement

Premiul I și Premiu de excelență

Groza Dragoș-George, Dănilă Oana Patricia (clasa I), Jurjiu-Țandrău Tudor Gabriel (clasa a VII-a) – prof. Ana-Maria Demian – și Marinică Samuel Daniel (clasa a VIII-a) – prof. Camelia Vânătoru;

Premiul I

Lazăr Elisabeta (clasa I), Lazăr Timotei, Lungu Daria Maria și Pârva Anais (clasa a II-a), Farcău Cristian Petru (clasa a III-a), Dănilă Adelina Maria (clasa a IV-a), Costa Iedida Ami și Lungu Alexandra Ioana (clasa a V-a), Radu Elisei (clasa a IX-a) – prof. Ana-Maria Demian; Neag George-Nicolas și Vincze Robert Andrei (clasa a II-a), Oprița Denis-Marian (clasa a VII-a) – prof. Camelia Vânătoru; Ficuț-Vicaș Dorli Teodora (clasa I) – prof. Iov Lazăr;

Premiul II

Advertisement

Andrica Daniel, Buble Pavel, Chesche Tabita, Coșmeleață Evelin (clasa I), Nopcea Aimée (clasa a II-a), Burdun Denis Nicolas, Mihai Alisa Maria și Solnoc Ștefania Maria (clasa a III-a), Balea Antonia-Maria și Cîmpean Alexndra Luciana (clasa a IV-a) – prof. Ana-Maria Demian; Fedur Natan (clasa a II-a) – prof. Flaviu Demian; Malea Carina Maria Paula (clasa a II-a) – prof. Camelia Vânătoru

Premiul III

Henț Patrick (clasa a II-a), Biro Petra Maria (clasa a III-a), Costa Talitha-Cumi ( clasa a VIII-a) – prof. Ana-Maria Demian; Fedur Matei (clasa a II-a) – prof. Flaviu Demian; Chesche David (clasa a IV-a) – prof. Iov Lazăr

Mențiune

Demian Anamaria (clasa a II-a) – prof. Ana-Maria Demian

Advertisement

Aceste realizări sunt cu atât mai remarcabile cu cât reflectă pasiunea și talentul elevilor noștri în domeniile reprezentative ale Liceului și reprezintă o confirmare a competențelor dobândite de ei în cadrul orelor de specialitate. Felicităm sincer elevii noștri pentru aceste realizări deosebite și îi încurajăm să continue să își urmeze pasiunile și să își dezvolte potențialul în continuare. De asemenea, dorim să le mulțumim familiilor, profesorilor și tuturor celor implicați în sprijinirea lor pe parcursul acestui proces”, se mai arată în comunicatul transmis de prof. Andreea Lupu, responsabil pentru relația cu presa de la Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Simpozionul Naţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”, la ediția XXI

Publicat

pe

Redactat de

Facultatea de Mine din cadrul Universității din Petroșani anunță faptul că Simpozionul Naţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”, va avea loc în perioada 23-25 mai.

În acest an simpozionul ajunge la ediția XXI. Pe această cale organizatorii adresează invitația studenților, masteranzilor, doctoranzilor, cât și elevilor din învățământul preuniversitar de a lua parte la această manifestare.

”Universitatea din Petroșani și Facultatea de Mine organizează, în perioada 23 – 25 mai 2024, cel de-al XXI – lea Simpozion Naţional Studenţesc „GEOECOLOGIA”. Adresăm invitația studenților, masteranzilor, doctoranzilor și elevilor din învățământul preuniversitar, cercetători în domeniile ingineriei, de a participa la această manifestare științifică și a prezenta rezultatele cercetărilor întreprinse care se încadrează în tematica simpozionului”, anunță organizatorii.

FOTO: FACEBOOK GEOECOLOGIA UPET

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate