Connect with us
Data: 03/05/2024
.

Actualitate

Rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu – “Doctor Honoris Causa” al AFT Sibiu

Publicat

pe

Rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, a primit titlul de “Doctor Honoris Causa” al Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Titlul i-a fost conferit în cadrul unei ședințe solemne, ce s-a desfășurat, astăzi, în Sala Senatului a instituției militare de învățământ superior.

Senatul Universitar al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” (AFT) Sibiu a conferit astăzi, 19 septembrie, cel mai înalt titlu onorific al universităţii, de „Doctor Honoris Causa”, prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, rectorul Universității din Petroșani.

Foto: Daniela Oană

„Decizia Facultăţii de Management Militar de a propune Consiliului de Administraţie, respectiv Senatului Universitar al Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu acordarea celui mai înalt titlu academic onorific al instituției noastre, domnului prof. univ. dr. ing. Sorin Mihai Radu, s-a fundamentat pe contribuţia deosebită avută la dezvoltarea învățământului superior în țara noastră, pentru realizările excepționale în domeniile de activitate ale Domniei sale, la nivel național și internațional, pentru acţiunile şi viziunea managerială asupra învăţământului superior și pentru contribuțiile deosebite aduse Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescuˮ din Sibiu prin promovarea și susținerea imaginii și potențialului educațional al acesteia, pe plan național și internaționa”, au transmis reprezentanții instituției militare de învățământ superior din Sibiu.

Actualitate

Două persoane rănite într-un accident rutier, la Vulcan

Publicat

pe

Redactat de

Un eveniment rutier a avut loc la Vulcan, soldat cu rănirea a două persoane, în vârstă de 59, respectiv 76 de ani. Victimele au primit îngrijiri medicale la fața locului, ulterior fiind transportate la unitatea medicală.

”În urmă cu puțin timp, pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit cu o autospecială dotată cu modul de descarcerare și cu un echipaj SMURD, în localitatea Vulcan, unde a avut loc un eveniment rutier. Pentru misiune a fost alocat și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean. În accident au fost implicate două autoturisme, rezultând rănirea a doi bărbați, în vârstă de 59, respectiv 76 de ani. Cele două victime au primit îngrijiri medicale la fața locului și ulterior au fost transportate la spitalul din Vulcan, pentru investigații suplimentare. Pompierii militari au asigurat totodată măsurile de preîntâmpinare a izbucnirii incendiilor în astfel de cazuri și au acționat pentru sablarea carosabilului”, informează reprezentanții ISU Hunedoara.

FOTO: ISU HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare

Publicat

pe

Redactat de

Un bărbat a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare.

La data de 02 mai 2024, în jurul orei 21:55, Poliția Municipiului Deva a fost sesizată prin intermediul SNUAU 112, de către un bărbat în vârstă de 50 de ani din comuna Certejul de Jos, cu privire la faptul că, în timp ce se afla la o partidă de vânătoare organizată în baza unei autorizații legal emise pe raza localității Boholt, împreună cu alte persoane, fiului său în vârstă de 34 ani i s-ar fi descărcat accidental arma de vânătoare lovind mortal în zona pieptului un bărbat în vârstă de 44 ani , participant la vânătoare, transmite IPJ Hunedoara.

Din primele verificări s-a stabilit că vânătoarea se desfășura în baza unei autorizații legal emise.

Poliţiştii ajunși la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă și în acest caz, au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracțiunii de ucidere din culpă.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Tradiții în Vinerea Mare

Publicat

pe

Redactat de

În Vinerea Mare, respectăm tradițiile cu strictețe, evitând anumite activități considerate nepotrivite sau nefericite în această zi specială.

De exemplu, se spune că tot ce este semănat sau sădit în această zi nu va rodi, așa că evităm muncile agricole și domestice. De asemenea, sacrificarea animalelor, curățenia și spălatul sunt amânate pentru alt moment din săptămână. Evităm să ne tundem sau să mâncăm urzici și preparate cu oțet, ca semn de respect pentru suferințele lui Iisus în această zi.

Slujba din Vinerea Mare este centrală în tradiție, aducând comunitatea ortodoxă împreună într-o atmosferă solemnă. Ritualurile din cadrul slujbei, precum scoaterea Sfântului Epitaf din altar și înconjurarea bisericii de trei ori, sunt momente semnificative în această zi. Un obicei aducător de sănătate este scăldarea de trei ori în apă rece, iar aprinderea lumânărilor la slujbă și aducerea lor acasă este un gest de comemorare a celor dragi.

FOTO: ZIUADEVEST.RO

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate