Connect with us
Data: 22/07/2024
.

Actualitate

Remiză la prima întrecere schior – pilot de raliu pe pârtia de la Straja

Publicat

pe

La fel de rapizi

Au câştigat amândoi. Şi pilotul de raliu şi schiorul care s-au întrecut în Straja, ieri după amiază au fost declaraţi învingători, concursul terminându-se la egalitate.

Maşina de raliu a fost o prezenţă inedită pe pârtie

Maşina de raliu a fost o prezenţă inedită pe pârtie

După mai multe ore în care competiţia a fost amânată din cauza vremii, întrecerea pe pârtie între un schior şi un pilot de raliu, la bordul bolidului său, a avut loc pe înserat şi s-a finalizat cu o remiză.

Unul a câştigat la urcare, altul la coborâre

Concursul dintre pilotul Vali Porcişteanu şi schiorul Sorin Părău s-a desfăşurat până la urmă pe Pârtia Sfântu Gheorghe, din cauză că vremea s-a încălzit prea mult şi existau riscuri de ambele părţi. Competitorii au decis până la urmă să aştepte înserarea şi apoi au urcat pe pârtie.

La coborâre, primul a ajuns schiorul Sorin Părău, iar la urcare, el a luat telegondola, în timp ce Vali Porcişteanu a urcat pe pârtie. Cum telegondola face 7 minute până sus, iar pilotului i-a luat doar 3 minute să urce, de această dată, Vali Porcişteanu a fost declarat câştigător.

Advertisement

Abia în viitorul sezon, unul dintre cei doi îşi va lua revanşa, pentru că, la întrecerea de ieri, cei doi au terminat la egalitate.

1

Schiorul Sorin Părău se pregătea de start

 

Actualitate

Tânăr hunedorean, prins cu droguri în timp ce mergea spre „Electric Castle”

Publicat

pe

Redactat de

Un tânăr, în vârstă de 28 de ani, din județul Hunedoara, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de trafic de droguri de mare risc.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR), tânărul a fost prins în cadrul unui filtru efectuat de către un echipaj rutier pe un bulevard din Cluj-Napoca, în timp ce se deplasa către un festival de muzică desfăşurat în judeţul Cluj.

“Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au documentat activitatea infracţională a unui bărbat, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi de efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, ambele în formă continuată. În fapt, la data de 20 iulie a.c., în jurul orei 23.25, bărbatul, de 28 de ani, din judeţul Hunedoara, a fost prins în flagrant delict de către un echipaj rutier, în cadrul unui filtru situat pe strada Bulevardul Muncii, din municipiul Cluj-Napoca, fiind pasager într-un autoturism, în contextul deplasării către un festival de muzică desfăşurat în judeţ. În urma controlului efectuat de poliţişti, asupra sa au fost descoperite comprimate ecstasy, doze LSD şi diferite cantităţi de amfetamină (droguri de mare risc), precum şi substanţă psihoactivă – 2MMC, din cercetări rezultând că bărbatul ar fi procurat şi deţinut substanţele în scopul vânzării. Ulterior, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Cluj, au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară în municipiul Cluj-Napoca, fiind descoperite şi ridicate aproximativ 40 de grame de substanţă psihoactivă (2-MMC), mai multe grindere, două cântare de precizie, peste o sută de plicuri tip zip-lock goale, obiecte care purtau urme de substanţă, precum şi alte mijloace de probă”, se arată în comunicatul IGPR.

 

 

Advertisement

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea bărbatului, iar astăzi, 22 iulie, a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Cluj, care a dispus arestarea preventivă a acestuia, pentru 30 de zile.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia, Serviciului Rutier Cluj, Secţiei Regionale Poliţie Transporturi Cluj şi jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Restricții de tonaj la Călan, pe podul peste Strei și pe strada Furnalistului

Publicat

pe

Redactat de

Mașinile de mare tonaj vor avea interzis pe podul peste râul Strei, la Călan, precum și pe strada Furnalistului, din localitate. Măsura se aplică de miercuri și este valabilă pe o perioadă de trei luni.

„Începând cu data de 24 iulie 2024, se interzice traficul greu (mai mare sau egal cu 7,5 tone), cu excepția mijloacelor de transport în comun și autovehiculele ISU, pe DC 51A, strada Furnalistului, respectiv pe podul care face legătura dintre Orașul Nou Călan și Orașul Vechi Călan pe o perioadă de trei luni (august -octombrie 2024), urmând să utilizați ruta alternativă DN 66 (Bretea Strei) – DJ 668 (Mărtinești)”, au informat reprezentanții Primăriei orașului Călan.

Sursa: Primăria Orașului Călan

Citeste mai mult ...

Actualitate

Statistici îngrijorătoare. Minore cu copii

Publicat

pe

Redactat de

În anul 2023, în județul Hunedoara, numărul de minore însărcinate a fost semnificativ, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică.

În județul Hunedoara, datele din 2023 arată că 186 de fete cu vârste între 15 și 19 ani au devenit gravide, semnalând o problemă îngrijorătoare în sănătatea publică. În total, au fost înregistrate 916 de cazuri noi de graviditate în diverse grupe de vârstă, cu majoritatea înregistrată în rândul tinerelor cu vârste între 20 și 29 de ani. Paralel, s-au înregistrat 287 de avorturi în județ, subliniind necesitatea unui acces îmbunătățit la educație sexuală și servicii de sănătate reproductive.

Aceste statistici subliniază nevoia urgentă de intervenții educaționale eficiente și accesibilizarea serviciilor de sănătate pentru adolescenți și femeile tinere în Hunedoara, cu scopul de a îmbunătăți sănătatea reproductive și de a reduce numărul de cazuri de sarcini nedorite în rândul minorilor.

FOTO: pedagoteca.ro

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate