Cum vor lucra ortacii care rămân în producţie?
În paralel cu disponibilizările de personal de la cele trei unităţi miniere din Valea Jiului intrate pe program de închidere, se fac şi programe de reorganizare a activităţii din subteran.
Asta pentru ca siguranţa locului de muncă să nu fie afectată de plecarea ortacilor ce se disponibilizează, dar nici producţia de cărbune să nu sufere. Cei din conducere ne dau asigurări că totul este în grafic. „Săptămâna aceasta am avut discuţii cu toate conducerile tehnice de la toate sucursalele. Locurile de muncă sunt asigurate peste tot, iar securitatea muncii nu este afectată. Am făcut un plan de reorganizare care se respectă şi toate persoanele care beneficiază de ordonanţă sunt îndrumate spre alte lucrări în această perioadă, astfel încât să nu poată fi afectat bunul mers”, a precizat Aurel Anghel, director general al Societăţii Naţionale de Închideri de Mine Valea Jiului (SNÎNMVJ).
Avem cărbune bun
Mai puţin de 2.000 de mineri vor mai da cărbuni în perioada următoare, însă, şefii lor susţin că huila extrasă din minele ce se închid este de calitate. „Cu producţia stăm foarte bine. Nu sunt probleme cu privire la nerealizarea producţiei propuse şi chiar stăm foarte bine la capitolul calitate. Avem o calitate bună, care ne mulţumeşte în această perioadă”, a mai adăugat Aurel Anghel.
De la Petrila, Paroşeni şi Uricani pleacă 489 de oameni, iar inspectorii de muncă au atras în repetate rânduri atenţia celor care rămân să se organizeze aşa încât siguranţa la slijbă să fie pe primul plan.