Connect with us
Data: 28/03/2024
.

Actualitate

Re…start şi în Liga a III-a

Publicat

pe

FC Hunedoara stă în primele două etape

Returul sezonului 2012-2013 începe azi, dar trupa de pe Cerna va disputa primul meci oficial abia în 22 martie

După o pauză de 4 luni, Liga a III-a, eşalonul care îi interesează cel mai mult pe iubitorii fotbalului hunedorean, se repune în funcţie. Din păcate, în prima rundă fanii fotbalului din judeţ nu vor avea ocazia să urmarească derby-ul Jiul Petroşani – FC Hunedoara din cauză că gruparea din Valea Jiului a abandonat competiţia.

Advertisement
Hunedorenii sunt în faţa celui mai important retur din ultimii ani

Hunedorenii sunt în faţa celui mai important retur din ultimii ani

Cum şi în a doua etapă, trupa lui Marius Opric era programată să stea, primul meci oficial al liderului din seria a V-a se va juca în 22 martie, pe terenul rivalei Olimpia Satu Mare. Şi principala contracandidată a hunedorenilor la promovare, CS Oşorhei, va sta în prima rundă.

Derby-uri în deplasare

FC Hunedoara se află în faţa celui mai important retur de campionat din ultimii ani, fiind mai aproape ca oricând de promovarea în liga secundă. Trupa antrenată de Marius Opric se află pe primul loc al clasamentului din seria a V-a al eşalonului al treilea, cu 7 puncte avans faţă de ocupanta locului secund, CS Oşorhei. Programul nu o avantajează în acest retur, fotbaliştii hunedoreni urmând să joace pe terenul celor mai puternice echipe din serie, Olimpia Satu Mare, CS Oşorhei şi Şoimii Pâncota. Dar faptul că a terminat turul neînvinsă, stabilitatea de la echipă, precum şi rezultatele din amicale fac ca suporterii să fie optimişti în privinţa îndeplinirii obiectivului. Gruparea condusă de Alina State nu a suferit mari modificări de lot în această iarnă, venind doar tinerii Daniel Grozoni (Retezatul Haţeg) şi Răzvan Drăgoescu (Jiul Petroşani), părăsind echipa fundaşul Ionuţ Buta (Naţional Sebiş) şi mijlocaşul Claudiu Zdrîncu. În amicale, hunedorenii au câştigat 5 partide şi au pierdut 3, două dintre testele în care au fost învinşi fiind împotriva echipelor Corona Braşov şi FC Bihor, ambele din liga a II-a.

Oşorhei s-a întărit

Advertisement

opric-(1)Principala contracandidată la promovare a grupării hunedorene, CS Oşorhei a reuşit să se întărească serios în această iarnă, aducându-i la echipă pe Lupuţ, Andor, Blănaru, Ghilea (toţi de la Luceafărul Oradea) şi pe Ember (Naţional Sebiş), semn că nu a renunţat la lupta pentru accedere în eşalonul secund. La 10 puncte de hunedoreni, Olimpia Satu Mare şi-a păstrat în mare parte acelaşi lot ca şi în turul campionatului şi speră la rândul ei să se implice în lupta pentru supremaţie. Cu două puncte mai puţin ca Olimpia, Şoimii Pâncota l-a adus la echipă pe fostul jucător al Jiului, Dumitru Copil şi va pune multe probleme adversarilor chiar dacă este greu de crezut că se poate implica în duelul pentru locul 1. Pe lângă retragerea Jiului, o altă noutate a acestei serii este mutarea echipei Europa Alba Iulia la Chişineu Criş, unde va juca în retur, din vară urmând să-şi oficializeze şi schimbarea numelui.

Opric e optimist şi nu se teme

Antrenorul lui FC Hunedoara, Marius Opric (foto mic), este încrezător în echipa sa şi nu îi este teamă de nici un adversar chiar dacă consideră dificilă această parte secundă a campionatului. „Va fi un retur destul de dificil. Sunt jocuri puţine, noi începem mai târziu, dar aşa a fost şi turul campionatului. Eu sper ca băieţii să fie în formă la ora fiecărui meci. Nu cred că o partidă este mai specială decât alta, toate sunt la fel, le abordăm la victorie şi vrem să câştigăm tot”, a spus Marius Opric pe care nu îl deranjează nici programul returului. „Nu contează că jucăm în deplasare cu echipele din plutonul fruntaş, nu e important unde jucăm pentru că nu consider că adversarii noştri sunt mai puternici”, a precizat antrenorul hunedorean. Până la debutul oficial, din 22 martie, trupa hunedoreană va mai susţine încă o partidă amicală, sâmbăta viitoare, cu CSO Cugir, în deplasare.

[notification type=”standard”]

Advertisement

LOTUL DE JUCĂTORI

PORTARI: Cosmin Dragotă, Anton Ilie, Andrei Raţ

FUNDAŞI: Adrian Dosan, Daniel Ambruş, Adrian Cuciula, Bogdan Roiu, Emil Vîrtan, Tiberiu Bier, Andrei Stroia, Florin Ungureanu, Andrei Şoit

Advertisement

MIJLOCAŞI: Janos Vajda, Bogdan Găceanu, Constantin Vişan, Ciprian Pepenar, Robert Cristian, Raul Lintaru, Daniel Grozoni, Răzvan Drăgoescu, Andrei Făgărăşanu, Răzvan Munteanu, Ovidiu Trăşcan

ATACANŢI: Ionuţ Radu, Flavius Nicula, Andrei Suciu

STAFFUL TEHNIC: Marius Opric – antrenor principal, Daniel Dăscălescu – antrenor secund, Ştefan Beregszaszy – preparator fizic

Advertisement

[/notification]

 

Advertisement

Actualitate

Licitația pentru modernizarea DN 7 A Brezoi-Transalpina-Petroșani, anulată

Publicat

pe

Redactat de

CNAIR a anulat licitația de 100 de milioane de lei pentru modernizarea DN 7 A Brezoi-Transalpina-Petroșani, care leagă DN 7 Valea Oltului de DN 66 Defileul Jiului.

Singura ofertă, depusă de constructorul IMFALT din Turcia, a fost declarată neconformă și procedura va fi reluată la CNAIR, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Craiova. Oferta IMFALT a fost depusă pe 26 februarie și a fost respinsă pe 20 martie.

Contractul vizează modernizarea în zona montană de la Vidra până la limita dintre județele Vâlcea și Hunedoara. Constructorul turc a lucrat la proiecte precum Autostrada Izmir-Aydin și Ankara-Nigde. Proiectul, cu o durată de 20 de luni, prevede execuția a șapte noi poduri peste Lotru sau afluenți ai Lotrului. Studiul geotehnic, realizat în 2020, prezintă starea de degradare a DN 7 A.

FOTO: ARHIVĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Percheziții la posesorii de arme. Au fost ridicate mai multe trofee

Publicat

pe

Redactat de

Polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au desfășurat activități procedurale într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor.

Activități procedurale desfășurate de polițiști, într-un dosar penal ce vizează săvârșirea unor infracțiuni la regimul armelor și al munițiilor

„La data de 27 martie 2024, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară (pe raza municipiului Lupeni și a orașului Uricani) emise de Judecătoria Petroșani, în cadrul unui dosar penal ce privește săvârșirea infracțiunilor de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă letală fără drept și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Cu ocazia celor două percheziții, la locuința unui bărbat din Lupeni, polițiștii au găsit două arme de vânătoare și muniția eferentă, toate deținute legal, în baza permisului de armă, precum și două articole pirotehnice, tip baterie de artificii, din categoria F2, deținute fără drept, un trofeu (craniu de lup) deținut fără drept și un căprior mascul, ținut în captivitate, fără drept”, transmite IPJ Hunedoara.

Advertisement

De asemenea, de la imobilul unui bărbat din Uricani polițiștii au ridicat mai multe trofee de vânat (cranii de cerb, de lup, busturi de căpriori și de capră neagră, blană de lup etc.) – toate fiind deținute fără drept.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și al munițiilor, braconaj, uz de armă letală fără drept și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Foto: IPJ Hunedoara

Advertisement

 

 

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Petrila: Pași pentru finalizarea Muzeului Momârlanului

Publicat

pe

Redactat de

Lucrările la Muzeul Momârlanului din orașul Petrila sunt aproape finalizate. Pentru partea de construcție stadiul este de 99%. În acest moment  se efectuază lucrări la partea exterioară a muzeului și la iluminatul ornamental.

Vasile Jurca, primarul orașului Petrila, este optimist și spune că obiectivul de investiții poate fid at în folosință în apripierea lunii iunie.

”La Muzeul Momârlanului lucrările sunt realizate în proporție de 90-95%, cel puțin partea de construcție este finalizată în proporție de 99%. Acum se lucrează la amenajarea terenului, la panourile informative și la iluminatul ornamental. Undeva în luna iunie sau mai repede, obiectivul de investiții poate fi dat în folosință. în acest moment chiar dacă au rămas sume mai mici, noi am etapizat acel proiect iar în acest moment nici nu a fost finalizat ghidul de finanțare pentru acea parte de etapizare. În momentul în care va fi finanțat ghidul vom continua cu restul de execuție”, a declarat Vasile Jurca primarul orașului Petrila.

FOTO: FACEBOOK  DAN GAVRILĂ

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate