În comuna Crișcior se lucrează de zor, în această perioadă, la unul dintre cele mai mari proiecte din ultima perioada. Mai precis, la proiectul intitulat „Dezvoltare de rețele inteligente de distribuție a gazelor naturale pentru autoritățile publice locale”. În acest sens comunele Crișcior, Ilia și Dobra au semnat un acord de parteneriat. De asemenea, în comuna Crișcior urmează să fie modernizată baza sportivă, dispensarul medical și sediul primăriei.
Administrațiile publice locale din Crișcior, Ilia și Dobra s-au asociat și au semnat deja acordul, pentru ca aceste comunități să poată beneficia de proiectul care prevede introducere rețelei de gaze naturale. Comuna Crișcior este liderul acestui parteneriat între cele trei comune. Parteneriatul se va depune pe Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 8 – „Sisteme inteligente și sustenabile de trasnport al energiei electrice și gazelor naturale”.
„Proiectul de introducere a rețelei de gaze naturale este unul ambițios și mult așteptat de noi toți. Din fericire, am reușit să ne asociem cu două comune, respectiv Ilia și Dobra și, astfel, avem șanse mai mari de a transforma acest vis în realitate. Noi am depus lista cu toate gospodăriile aflate pe raza întregii comune, astfel ca toți locuitorii să poată beneficia de acest serviciu. Este vorba despre aproximativ 1.600 de gospodării în cele patru sate, respectiv Crișcior, Barza, Valea Arsului și Zdrapți. Sperăm să reușim să realizăm acest grandios proiect, pentru că sunt oameni care nici nu visau să aibă rețea de distribuție a gazelor naturale, dar iată că acest proiect este aproape de a se concretiza. Prin intermediul unor astfel de lucrări, calitatea vieții oamenilor va fi alta, pentru că având astfel de servicii în fiecare gospodărie crește și gradul de confort”, a declarat primarul comunei Crișcior, Ovidiu Furdui. Proiectul nu a fost depus încă, termenul limită fiind la data de 17 decembrie a acestui an.
Bază sportivă modernizată, pentru tinerii din comună
Un proiect important pentru comunitate, în special pentru cei mai tineri din comună, îl reprezintă modernizarea bazei sportive. Acest proiect a fost deja depus la Compania Națională de Investiții în cadrul Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social – Subprogramul „Complexuri Sportive”. Proiectul a fost aprobat, urmând ca în perioada următoare să fie demarate și lucrările, cel mai probabil începând cu anul viitor. „Tinerii reprezintă viitorul nostru, iar dacă ne dorim să avem o societate stabilă, puternică, educată și sănătoasă, trebuie să investim în aceste domenii. Trebuie să facem tot ceea ce ține de noi, ca reprezentanți ai comunităților să oferim oamenilor toate condițiile necesare pentru un trai mai bun și mai sănătos, din toate punctele de vedere”, a precizat Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior.
Sedii reabilitate pentru primărie și dispensarul medical
Dispensarul medical din comună și sediul primăriei vor beneficia de ample lucrări de reabilitare, modernizare și dotare, în urma unor proiecte depuse de administrația publică locală din Crișcior. „Reabilitarea, modernizarea și dotarea dispensarului uman în satul Crișcior, comuna Crișcior, județul Hunedoara” este un proiect finanțat prin Pogramul Național de Dezvoltare Locală II 2017 – 2020, iar valoarea totală a investiției, inclusiv TVA este de 732.674,39 de lei. Pentru acest proiect s-a finalizat deja achiziția de lucrări, urmând ca, cle mai probabil, din 2021, să înceapă și lucrările de execuție. Un alt proiect ce urmează a fi implementat este cel referitor la „Extinderea, modernizarea și reabilitarea sediului primăriei comunei Crișcior, județul Hunedoara”, proiect finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală II 2017-2020. Valoarea totală a investiției, inclusiv TVA este de 3.420.255 de lei. „În ceea ce privește acest proiect, de modernizare și reabilitare a sediului primăriei, lucrări ce nu au mai fost efectuate de ani buni, s-a finalizat deja achiziția de lucrări. Urmează ca, cel mai probabil, de anul viitor să demareze lucrările. Era nevoie de astfel de intervenții la acest sediu, pentru că este vechi, iar angajații primăriei, echipa pe care o am și care luptă alături de mine pentru ca fiecare proiect pe care îl avem pentru comunitate să prindă contur, să fie bine conceput, pentru a primi și finanțarea necesară, merită condiții bune la locul de muncă. Sperăm să reușim să realizăm atât sediul primăriei, cât și cel al dispensarului medical cât mai repede, pentru ca oamenii din comunitatea noastră să beneficieze de servicii de calitate”, a mai adăugat Ovidiu Furdui, primarul comunei Crișcior.