Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

„Rezerviştii” şi-au luat revanşa cu Plimob Sighetu Marmaţiei

Publicat

pe

O parte din jucătorii hunedoreni introduşi de Marius Opric în meciul cu codaşa din nordul ţării au revenit pe teren după mult timp şi au înscris o grămadă de goluri

Faptul că FC Hunedoara întâlnea un adversar modest, precum şi problemele de lot cu care s-a confruntat i-a dat ocazia lui Marius Opric să-i vadă la lucru şi pe câţiva din jucătorii ce au evoluat mai puţin în acest sezon. Cu mare poftă de joc au fost Ionuţ Radu şi Bogdan Roiu, care au înscris 5 din cele 7 goluri marcate de hunedoreni, contribuind la alte două reuşite.

De asemenea, antrenorul trupei de pe Cerna le-a dat ocazia şi lui Răzvan Drăgoescu şi Raul Lintaru să joace titulari, în premieră în acest sezon. Chiar dacă nu au înscris, cei doi au fost în dispoziţie bună de joc.

Radu şi Roiu în formă excelentă

FC-HUnedoara-National-Sebis-(37)

Ionuţ Radu (foto, în alb) a reuşit un hattrick în ultima partidă jucată de FC Hunedoara

Cu Ciprian Pepenar şi Tiberiu Bier accidentaţi, cu Adrian Cuciula, Ovidiu Trăşcan şi Andrei Făgărăşanu lăsaţi în afara lotului şi cu Bogdan Găceanu şi Andrei Suciu doar pe banca de rezerve, Marius Opric a început cu o formulă inedită în partida contra codaşei Plimob Sighetul Marmaţiei, formaţie ce a venit la Hunedoara cu doar 12 jucători şi niciun antrenor. Astfel, în primul 11 au revenit Ionuţ Radu şi Bogdan Roiu, iar Raul Lintaru şi Răzvan Drăgoescu au fost titulari în premieră în acest sezon. Primii doi au fost cei mai buni de pe teren în meciul contra trupei maramureşene, atacantul înscriind de trei ori, iar jucătorul de bandă stângă de două ori. Mai mult, fiecare a mai contribuit la câte o reuşită, Roiu pasând pentru golul doi, iar Radu iniţiind faza din care a reieşit reuşita cu numărul 5. Pentru Bogdan Roiu, golurile din partida cu Plimob au fost primele din acest sezon.

Debut pentru Ungureanu

Advertisement

Raul Lintaru şi Răzvan Drăgoescu au primit şi ei şansa de a evolua în premieră ca titulari în acest sezon, jucând 67, respectiv 62 de minute în meciul cu trupa din nordul ţării. Chiar dacă au arătat poftă de joc, cei doi nu au reuşit să-şi treacă numele pe lista marcatorilor, Lintaru lovind o dată bara, iar la golul 5, căpitanul oaspeţilor „i-a furat” şansa de a marca, introducându-şi mingea în proprie poartă. Tot în ultimul meci al hunedorenilor a bifat primele minute din acest sezon şi fundaşul Florin Ungureanu, care l-a înlocuit în minutul 73 pe Robert Cristian. De asemenea, Andrei Şoit a revenit în teren după mult timp, ultimul său meci fiind în etapa inaugurală a campionatului, când a jucat o repriză.

Au semnat noi înţelegeri

Înaintea importantei partide cu Şoimii Pâncota, situaţia contractuală a fotbaliştilor hunedoreni a fost reglementată. Toţi fotbaliştii din lotul lui Opric aveau semnate înţelegeri până la finalul acestui sezon cu gruparea de pe Cerna. În urma unei discuţii între finanţatoarea Alina State şi membrii fondatori ai clubului, printre care şi Ioan Andone, jucătorilor le-au fost propuse contracte valabile până la finele campionatului viitor pe care le-au acceptat. Singurul cu o situaţie mai specială este mijlocaşul Andrei Făgărăşanu. Golgeterul hunedorean va semna şi el prelungirea contractului, dar are o clauză care îi permite să se transfere chiar din vară, dacă are ofertă de la o echipă de ligă superioară. În cazul în care acesta va fi revândut spre primul eşalon sau chiar în străinătate, clubul hunedorean va încasa un procent din suma cu care a fost cedat.

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate