Actualitate
Românii de peste hotare îndemnați să transmită certificatul de viață de două ori pe an
Începând cu 9 iulie 2024, beneficiarii de pensii care locuiesc în afara României trebuie să trimită un certificat de viață de două ori pe an: până pe 31 martie și 30 septembrie.
Acest document trebuie să fie semnat de o autoritate din țara în care beneficiarul locuiește. Autoritățile care pot certifica documentul includ birouri de pensii, notari publici, oficii consulare și alte entități desemnate.
Casa Județeană de Pensii Hunedoara informează toți beneficiarii de pensii nerezidenți despre noile reglementări referitoare la certificatul de viață, conform Ordinului Președintelui CNPP nr. 874/2024, publicat în Monitorul Oficial al României nr. 651 din 09.07.2024.
În conformitate cu aceste reglementări, beneficiarii de pensii care nu sunt rezidenți în România trebuie să transmită certificatul de viață semestrial, fie până la data de 31 martie, fie până la 30 septembrie a fiecărui an. Acest certificat trebuie semnat în fața unei autorități legale de pe teritoriul statului în care beneficiarul își are domiciliul sau reședința permanentă.
Printre autoritățile legale care pot certifica acest document se numără instituțiile de pensii, autoritățile administrative locale, notarii publici, oficii consulare, precum și alte entități partenere, cum ar fi Institutul Național de Asistență Socială (INAS) din Italia, Institutul Național Confederal de Asistență (INCA) din Italia și Institutul de Tutelă și Asistență a Muncitorilor (ITAL – UIL) din Italia.
În plus, secțiunea B a certificatului de viață poate fi completată și de către alte persoane autorizate, inclusiv medici de familie, avocați, consilieri juridici sau primării.
Beneficiarii sunt încurajați să transmită certificatul de viață prin una dintre următoarele metode:
- Poștă: Casa Județeană de Pensii Hunedoara, bd. Decebal, bl. A1 parter, Deva, județul Hunedoara.
- Fax: 0254/233723.
- Poștă electronică:
- certificatedeviata.hunedoara@cnpp.ro (pentru Casa Județeană de Pensii Hunedoara).
- petrosani@cnpp.ro (pentru Casa Locală de Pensii Petroșani).
Pentru mai multe informații și asistență, beneficiarii pot contacta Casa Județeană de Pensii Hunedoara sau Casa Locală de Pensii Petroșani.
Casa Județeană de Pensii Hunedoara reiterează importanța respectării acestor termene pentru a asigura continuitatea beneficiilor de pensie și pentru a facilita procesul administrativ.
Certificatul de viață este un document necesar pentru confirmarea că o persoană este în viață și activă în prezent. Acest certificat este folosit de către instituțiile de pensii pentru a verifica că beneficiarul pensiei nu a decedat și că continuă să fie eligibil pentru primirea pensiei.
Actualitate
FOTO: Măsuri de protecție sportite pentru siguranța elevilor
Încă din prima săptămână de la debutul noului an școlar 2024-2025, zilnic, polițiștii au fost și vor fi în continuare, alături de elevi și cadrele didactice pentru asigurarea unui climat de siguranță.
Actualitate
Telecabina de la Cetatea Deva repornește astăzi
Cetatea Devei rămâne accesibilă pentru vizitatori, telecabina care facilitează urcarea pe fortificație funcționând în regim normal. Telecabina este operativă zilnic între orele 10:00 și 19:00, cu ultima urcare programată la ora 18:15 și ultima coborâre la 18:45.
Pentru cei care preferă să exploreze cetatea pe jos, aceasta poate fi vizitată și pe traseu, accesibil prin Poarta 1. Vizitatorii au la dispoziție trei trasee diferite pentru a ajunge pe vârful cetății. Aceste opțiuni permit turiștilor să se bucure de peisajul impresionant și de istoria locului într-un mod activ și relaxant.
”Telecabina care facilitează accesul pe Cetatea Devei va funcționa în regim normal pentru public. Reamintim că telecabina este funcțională zilnic între orele 10:00-19:00. Ultima urcare cu telecabina este la ora 18:15 iar ultima coborâre este la ora 18:45. Cetatea Devei poate fi vizitată de turiști și la pas, pe la Poarta 1, alegând unul dintre cele trei trasee: traseul nr. 1 – din spatele restaurantului de la Poalele Cetății până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 45 de minute; traseul nr. 2 – de la intrarea în tunel (partea dreaptă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 40 de minute; traseul nr. 3 – din fața tunelului (partea stângă) până la Poarta 1, timp de mers: aproximativ 30 de minute”, informează reprezentanții Compartimentului de presă al Primăriei Municipiului Deva.
FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA MUNICIPIULUI DEVA
Actualitate
Tabăra Salvamont de la Refugiul Bucura și-a încetat activitatea
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Spectacolul “Fierarii”, care se va juca la Deva, își modifică ora de începere. Patru mari actori, pe scena Centrului Cultural
-
Actualitatecu 3 zile in urma
“Aici nu mai vin, vă jur” – expoziție de fotografie, cu lucrări semnate de Victor Ioan, la Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Acțiune de amploare a polițiștilor pentru combaterea evaziunii fiscale. Săli de fitness, farmacii, cabinete și clinici medicale din județ, controlate
-
Actualitatecu 17 ore in urma
Aniversare cu emoții, la 79 de ani
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Lucrări de întreținere a digurilor pe Râul Mureș la Deva și Brănișca
-
Actualitatecu o zi in urma
Belșugul Toamnei la Petrila: Trei zile de sărbătoare și muzică populară
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Vițel de cerb surprins în Parcul Național Retezat
-
Actualitatecu o zi in urma
“Ziua Pompierilor din România”- 176 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii