Connect with us
Data: 06/07/2024
.

Stiri nationale

Rutele ocolitoare ale Văii Oltului (DN7) în perioada defrișării versantului

Publicat

pe

Compania Națională de Administrare a Infrstructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat rutele ocolitoare ale Văii Oltului (DN7) în perioada defrișării versantului.

„Pentru executarea lucrărilor de defrișare a versantului aflat în zona de protecție a DN 7, pe sectorul cuprins între km 242+600 și km 250+000 se va institui măsura de închidere a circulației rutiere zilnic în intervalul orar 06:00 – 20:00, aceasta urmând a se desfășura pe următoarele rute ocolitoare.

 

Variante propuse pentru autovehiculele cu MTMA > 7,5 tone aflate în tranzit:

  • Pentru relația București – Veștem (Sibiu) și retur:

 

București → A3 → Ploiești  → DN1A → Brașov → DN 1 → Veștem – intersecție cu DN 7

Advertisement
  • Pentru relația Pitești – Brașov și retur:

 

Pitești → DN73 – A3 → Râșnov  → Brașov

  • Pentru relația București – A1 Simeria (precum și zonele de vest, centru și nord ale țării) și retur:

 

București → A1 → Pitești → DN7 → Râmnicu Vâlcea → DN67 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

Totodată pentru această relație sunt propuse și următoarele variante alternative:

București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → A1 → Pitești → DN65 – DEx12 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Advertisement

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Filiași → DN66 → Târgu Jiu → DN66 → Simeria → Nod Rutier Simeria A1

București → DN6 → Alexandria → DN6 → Craiova → DN6 → Dr. Tr. Severin → DN6 → Lugoj → A6 → Nod Rutier Lugoj A1

Circulația vehiculelor rutiere între Râmnicu Vâlcea și punctul de lucru de la km 242 + 600, precum și între Sibiu/Boița și punctul de lucru de la km. 250 + 000 se va desfășura pe DN7 conform reglementărilor legale în vigoare”, arată reprezentanții CNAIR.

Pentru autovehiculele cu MTMA < 7,5 tone pot fi utilizate ca variante de ocolire drumurile naționale și județene din proximitatea sectorului închis circulației pe DN7.

În intervalele orare 7:30 – 8:00 și 16:30 –17:00 executantul lucrărilor va ridica temporar măsura de închidere a traficului, pentru a permite tranzitarea sectorului de drum de către riveranii care lucrează în localitățile din proximitatea acestuia. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Advertisement

Pe perioada instituirii închiderii circulaţiei pe sectorul de drum menţionat mai sus, va fi permisă circulaţia autovehiculelor cu regim de circulaţie prioritară precizate la art.32 alin 2 lit. a) şi b) din OUG 195/2002, precum și a autovehiculelor speciale de transport pacienți. Trecerea autovehiculelor se va realiza sub supravegherea constructorului, astfel încât să fie eliminat riscul apariției oricărui eveniment care să pună în pericol integritatea participanților la trafic sau a personalului implicat în desfășurarea lucrărilor.

Concomitent, au fost demarate acțiuni pentru permiterea accesului pe DN10, Buzău – Brașov, a autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată de până la 30 t. De asemenea, au fost luate măsuri astfel încât pe variantele recomandate și propuse, în toată această perioadă să nu fie instituite alte restricții de circulație ce ar putea afectă fluența și siguranța circulației, iar acolo unde există acestea să fie ridicate în cel mai scurt timp posibil (așa cum este cazul restricției de circulație instituite pentru reabilitarea podului situat pe DN1 km 194+400 în zona localității Vlădeni, unde circulația se desfășoară semaforizat și cu piloți de trafic pe o singură bandă în dublu sens).

Reprezentanții CNAIR menționează că lucrările ce se efectuează în acest moment urmează a fi finalizate în aproximativ două săptămâni, continuarea lor fiind reluată după ridicarea restricțiilor de pe DN7.

Participanții la trafic sunt rugați să urmărească indicatoarele rutiere din această zonă, și să utilizeze și variantele de traseu propuse pe următoarele relații:

  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN73A → Brașov și retur
  • Făgăraș →DN1 → Șercaia → DN1S → Hoghiz → DN13 → Brașov și retur

Informații suplimentare precum și actualizări ale variantelor de ocolire propuse se regăsesc accesând următorul link:

https://harti.andnet.ro/vizualizare_harta.php?token=VkZaU1NrMW4

Advertisement

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat, dar construcția autostrăzii Sibiu – Pitești este extrem de importantă, nu doar pentru România, ci și pentru economia europeană. Autostrada Sibiu – Pitești este deosebit de relevantă pentru desfășurarea traficului pe Coridorul IV Pan European, deoarece asigură la nivel funcțional o traversare de la Vest la Est a teritoriului național. De asemenea, este și prima legătură cu rețeaua rutieră europeană care traversează Munții Carpați, conectând Transilvania și Muntenia printr-o rețea rutieră modernă care va asigura circulația în condiții de siguranță. Mai mult, trebuie conștientizat că defrișările cu circulația deschisă ar reprezenta un real pericol pentru siguranța traficului și pentru integritatea fizică a celor care ar tranzita zona unde se desfășoară lucrările”, au mai transmis reprezentanții CNAIR.

 

Politic

Coaliţia a finalizat discuţiile – Alegeri prezidenţiale pe 24 noiembrie şi 8 decembrie, parlamentare – pe 1 decembrie

Publicat

pe

Redactat de

Coaliţia de guvernare a finalizat discuţiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, cele dintâi urmând să aibă loc pe 24 noiembrie, respectiv pe 8 decembrie, iar alegerile pentru Legislativ pe 1 decembrie.

„Astfel, ţinând cont şi de opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice, reprezentanţii Coaliţiei au fost în consens în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, a anunţat PNL.

 

Sursa: AGERPRES

Citeste mai mult ...

Stiri nationale

Ministrul Transporturilor: Valea Oltului se închide timp de o lună; circulaţia va fi oprită doar pe perioada zilei

Publicat

pe

Redactat de

Circulaţia pe Valea Oltului va fi închisă între 8 iulie şi 9 august, pe perioada zilei, pentru lucrări la autostrada Sibiu – Piteşti, a anunţat, miercuri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă.

„O să merg vineri la faţa locului, împreună cu domnul director Pistol (directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – n. r.) şi cu colegii din CNAIR. Ştiţi că avem acest lot 2 de pe Sibiu – Piteşti, care implică defrişări. Acestea au fost aprobate. Aceste lucruri trebuie făcute dacă vrem să facem această autostradă. Dacă vrem să nu o facem, nu închidem DN7. Cert este că, în acest moment, aceste lucrări nu pot fi făcute sub trafic. Asta ar pune în pericol siguranţa traficului, ar pune în pericol viaţa celor care circulă pe DN7 – şi asta nu şi-o poate asuma nimeni. De aceea, în această lună, din 8 iulie până în 9 august, vor fi făcute aceste lucrări absolut necesare pentru a realiza autostrada Sibiu-Piteşti. Sigur, mă aştept la cunoscători care vor critica acest lucru. Nu există altă variantă. Am încercat să găsim variante. Vorbim de înălţimi foarte mari, care ajung până la 70 de metri, unde trebuie tăiaţi aceşti arbori care riscă în mare măsură să ajungă pe carosabil şi să pună în pericol siguranţa circulaţiei. Repet, vrem autostradă, trebuie să facem aceste lucrări! Există şi cealaltă variantă, pe care cred că orice om cu scaun la cap nu şi-o doreşte”, a explicat Grindeanu.

Potrivit acestuia, cât timp va fi închisă circulaţia pe Valea Oltului, vor fi rute alternative ce vor fi transmise din timp, astfel încât şoferii să le cunoască.

„În această lună, colegii mei de la CNAIR, împreună cu Poliţa Română, vor transmite rutele alternative, astfel încât, pe perioada zilei, să avem asigurate aceste rute alternative, circulaţia fiind închisă pe perioada zilei. Pe perioada din noapte va fi redeschisă în fiecare zi, inclusiv în această lună de care vorbeam, dar vineri, la faţa locului, împreună cu colegii mei, vom transmite mai multe. Pe perioada zilei vom avea rute alternative pe care noi, împreună cu Poliţia Rutieră, le vom transmite din timp, astfel încât şoferii să le cunoască. Eu cred că e singura soluţie. Am cerut companiei care desfăşoară acele lucrări să aibă mobilizare mare, astfel încât să le finalizeze în această lună şi să ne folosim de aceste 30 – 31 de zile la maxim. Dacă tot închidem circulaţia, trebuie să folosim la maxim aceste zile şi să avem un progres major pe acel tronson”, a transmis şeful de la Transporturi.

Ministrul Transporturilor a verificat miercuri stadiul lucrărilor la obiectivele de investiţii rutiere autostrada A0 Nord, lotul 3, şi autostrada A0 Sud – Centura Bucureşti, loturile 1 şi 3, şi a susţinut o conferinţă de presă.

Advertisement

Sursa: AGERPRES

Citeste mai mult ...

Stiri nationale

Cea de-a XV-a ediţie a Programului de Tabere „ARC” – deschisă

Publicat

pe

Redactat de

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP) deschide astăzi, 2 iulie 2024, cea de-a XV-a ediţie a Programului de Tabere „ARC”, organizat în colaborare cu Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse şi cu sprijinul Direcţiilor Judeţene de Tineret şi Sport şi al Patriarhiei Române.

În perioada de derulare a Taberelor ARC 2024, respectiv iulie – septembrie 2024, sunt aşteptaţi aproximativ 6.500 de participanţi, copii şi tineri din diaspora şi din comunităţile istorice, alături de însoţitori, profesori şi voluntari din România şi din afara graniţelor ţării.

Gheorghe Cârciu, secretar de stat al DRP: „Programul de Tabere ARC este unul dintre cele mai generoase proiecte ale DRP. Prin intermediul său, avem posibilitatea de a stimula interesul tinerelor generaţii în direcţia explorării oportunităţilor pe care le poate oferi România şi de a-i aduce în contact direct cu tot ce are mai frumos ţara noastră: oameni, natură şi cultură. Acest program le oferă tinerilor noştri ocazia de a se conecta la rădăcinile lor culturale şi de a construi prietenii durabile”.

Taberele din acest an se vor desfăşura simultan, în serii consecutive de câte şapte zile, de marţi până marţi, în perioada iulie – septembrie 2024, în următoarele locaţii:

1. Centrul de Agrement Sângeorz – Băi, judeţul Bistriţa-Năsăud

Advertisement

2. Centrul de Agrement Codrii de Aramă – Agafton, judeţul Botoşani

3. Centrul de Agrement Poiana Pinului, judeţul Buzău

4. Centrul de Agrement Căprioara, judeţul Hunedoara

5. Mănăstirea Caraiman, judeţul Prahova

6. Centrul de Agrement Oglinzi, judeţul Neamţ

Advertisement

7. Centrul de Agrement Gălăciuc, judeţul Vrancea

Timp de o săptămână, copiii şi tinerii din afara graniţelor ţării vor participa la o serie de activităţi culturale, educative şi sportive organizate în cadrul taberelor, iar alături de facilitatori şi voluntari implicaţi în program vor avea posibilitatea să descopere o parte a României şi să îşi îmbunătăţească abilităţile de comunicare în limba română.

Programul de Tabere ARC, iniţiat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, este destinat elevilor şi tinerilor români din afara graniţelor ţării, care se încadrează în categoria românilor de pretutindeni. Acesta este dedicat promovării în rândul tinerilor români din afara graniţelor a conştiinţei naţionale româneşti şi dezvoltării unei relaţii apropiate cu statul român. Acţiunile desfăşurate în cadrul acestui program îşi propun să ofere participanţilor o perspectivă actualizată asupra istoriei, culturii şi civilizaţiei româneşti, vizând totodată păstrarea şi afirmarea identităţii culturale a românilor de pretutindeni.

Mai multe informaţii despre Programul de Tabere ARC 2024 sunt disponibile aici: https://dprp.gov.ro/web/tabere-arc/

Advertisement
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate