Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

“Săptămâna prevenirii criminalității”. Activități preventive derulate de polițiștii hunedoreni, până vineri

Publicat

pe

Polițiștii hunedoreni au dat startul unei noi ediții a campaniei „Săptămâna Prevenirii Criminalităţii”, în cadrul căreia, începând de astăzi, în fiecare zi, până vineri, sunt derulate activități preventive.

De-a lungul acestei săptămâni, poliţiştii hunedoreni, în echipă cu reprezentanți ai mai multor instituții, vor desfășura activități preventive. Astăzi, acțiunile se axează pe prevenirea victimizării minorilor. Mâine, 21 mai, activităților vor fi dedicate siguranței în mediul on-line, miercuri – prevenirii violenței domestice, joi prevenirii infracțiunilor contra patrimoniului, iar vineri, prevenirii disparițiilor de minori.

Acțiunile vin după ce, săptămâna trecută, a fost ,,Săptămâna Școală în Siguranță”. Pe parcursul acesteia, polițiștii hunedoreni „au luat cu asalt” 82 de unități școlare preuniversitare de pe raza județului Hunedoara, unde au desfășurat 178 de activități preventiv-educative, la care au participat peste 4.700 de elevi și profesori, potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara. Activitățile au fost desfășurate în colaborare cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi ,,Decebal” Hunedoara, ai Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Hunedoara, ai Agenției Naționale Antidrog – C.P.E.C.A. Hunedoara și ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Alba-Iulia, astfel încât informațiile transmise elevilor, părinților și cadrelor didactice să fie cât mai complete și utile.

„Munca de prevenire a criminalității și prevenirea victimizării persoanelor reprezintă o latură foarte importantă a activităților desfășurate de polițiști, fiind îndreptată și spre alte categorii vulnerabile de persoane, astfel că demersurile preventive vor continua în această perioadă pentru marcarea unui eveniment cu tradiție, respectiv “Săptămâna Prevenirii Criminalității”, care debutează începând de astăzi”, au transmis reprezentanții IPJ Hunedoara.

Actualitate

Întreruperi de energie electrică în județul Hunedoara, în perioada 1 -5 iulie

Publicat

pe

Redactat de

Rețele Electrice Banat anunță întreruperi de energie electrică, planificate pentru revizii și reparații, în câteva localități din județul Hunedoara, în perioada 1 – 5 iulie 2024.

Următoarele întreruperi se vor realiza pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și alimenta clienții în bune condiții:

Sursa: reteleelectrice.ro

Citeste mai mult ...

Actualitate

Investiții în minerit. Se achiziționează echipamente pentru subteran

Publicat

pe

Redactat de

Investiții în minerit. Se achiziționează echipamente pentru subteran.

Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) a organizat recent o procedură de achiziție pentru furnizarea de benzi transportoare pentru exploatarea minieră subterană. Trei companii au depus oferte pentru livrarea celor 5100 de metri liniari de benzi necesare sucursalelor miniere ale CEVJ SA.

Benzi de cauciuc, cu dimensiunile de 1000x14x4 mm, sunt esențiale pentru transportul subteran în cadrul exploatărilor miniere. Aceste benzi trebuie să respecte standardul SR EN 14973:2016 și să fie însoțite de documente de atestare emise de un organism notificat, care confirmă utilizarea lor în medii potențial explozive.

Valoarea totală a contractului este de 3.649.050 lei, subliniind importanța și complexitatea acestei achiziții. Benzile de cauciuc minier sunt vitale pentru funcționarea eficientă și sigură a transportoarelor montate în subteran, asigurând continuitatea activităților de extracție.

Această achiziție se înscrie în eforturile continue ale Complexului Energetic Valea Jiului de a îmbunătăți infrastructura și siguranța operațiunilor miniere.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal: CSM Deva U17, campioană națională!!!

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal juniori U17 de la CSM Deva a obținut una dintre cele mai mari performanțe ale orașului de la poalele Cetății în acest sport. Băieții pregătiți de Florin Călugărița au câștigat titlul național la această categorie de vârstă.

2-0 cu Sportul Onești

În ultimul act al turneului final național al campioanelor județene, CSM Deva a întâlnit, pe stadionul „Metalul” din Buzău, pe Sportul Onești. Trupa deveană a controlat jocul încă de la începutul acestuia, Negrilă fiind declarat omul meciului, iar deschiderea scorului, una logică, a venit în minutul 32. Atunci Negru a centrat pentru Buță, iar atacantul de la CSM a reluat, cu capul, sub transversală, la colțul scurt, 1-0 pentru Deva fiind și scorul la pauză. Mitanul secund a început foarte bine pentru trupa lui Florin Călugărița, Oancea țintind bara în minutul 47. Zarurile au fost aruncate în minutul 68, când, după o centrare a lui Stoia, Drăgan a înscris, cu capul, în colțul, stabilind scorul final, de 2-0 pentru CSM Deva, rezultat echivalent cu câștigarea titlului național!

Ei sunt campionii

CSM Deva a ajuns în finală după ce a trecut, pe rând, cu 2-1 de AFC Băbeni și 2-0 de Bega Timișoara, în manșă unică, și cu 4-2 și 2-3 de Luceafărul Cluj.

Advertisement

„Sunt foarte bucuros de acest titlu. Este rodul muncii unei generații în care puțini au crezut. Îi felicit pe băieți pentru tot ceea ce au făcut și sper ca acest rezultat să fie o rampă de lansare pentru mulți dintre ei”, a declarat Florin Călugărița, antrenorul echipei CSM Deva U17.

Tehnicianul devean i-a folosit, în finală, pe Bereczki – Roșca, Negrilă, Grigorescu (cpt.), Stoia – Drăgan (72 Nagy), Elekes, Bogdaniuc (62 DiMarco), Negru – Buță (85 Curcă), Oancea (85 Lăcătuș), iar pe foaia de joc au mai fost înscriși Mihăilă, Pag – Băleanu, Bogdan, Teglas.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate