Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Şapte indivizi au ajuns după gratii, sub acuzaţia că furau maşini de lux din străinătate, pe care le vindeau la bucată

Publicat

pe

Percheziţii urmate de arestări

Un număr de şapte persoane au fost arestare preventiv în urma descinderilor ce au avut loc sâmbătă dimineaţă, în judeţul Hunedoara, precum şi la Arad, în dosarul care face referire la furtul unor autoturisme de lux din străinătate şi vândute dezmembrate în România. Mandatele de arestare preventivă au fost emise ieri dimineaţă de judecătorii arădeni, cei şapte suspecţi fiind acuzaţi de iniţierea şi constituirea unui grup infracţional şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată.

arestatiSurse din rândul anchetatorilor au declarat căhoţiiacţionau în ţări ale Uniunii Europene, fiind înregistrate furturi de maşini scumpe în Cehia, Polonia, Austria, Germania, Slovenia, Spania şi Italia. Se pare că, membrii grupării închiriau autoturisme de lux din aceste state şi la aduceau în România. Ajunşi în ţară, la scurt timp, le declarau furate. Mai apoi, le dezmembrau pentru a li se pierde urma, iar autoturismele erau vândute pe bucăţi. În acest fel, suspecţiireuşeau săcâştige sume mari de bani, de ordinul zecilor de mii de euro.”S-a stabilit că, în cursul anilor 2012-2013, 18 persoane din Arad, Deva şi Oradea au închiriat din mai multe state europene, prin intermediul unor cetăţeni italieni, 18 autovehicule de lux, pe care ulterior le-au dezmembrat şi vândut pe subansamble unor cetăţeni români sau firme de dezmembrări”, a declarat procurorul Dan Ilarie, şeful DIICOT Arad, citat de Mediafax.

Prejudiciu de peste 250.000 de euro

Pe lângă cei şapte suspecţi care au fost deja băgaţi în spatele gratiilor, mai urmează să fie emise mandate europene de arestare pentru şase cetăţeni italieni, bănuiţi de implicare în acest caz. Anchetatorii mai zic că prejudiciul în acest caz depăşeşte 250.000 de euro, prin vânzarea maşinilor de lux închiriate.

Reamintim că mai multe percheziţii au avut loc sâmbăta trecută, la prima oră a dimineţii. Poliţiştii au descins simultan în zece locaţii din judeţele Hunedoara şi Arad. La capătul acţiunilor, un număr de 12 suspecţi au fost ridicaţi şi duşi la audieri, şapte dintre aceştia fiind arestaţi preventiv ieri.

Advertisement

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate