Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate

Scandal cu geamuri sparte şi locatari bătuţi fără motiv, într-un bloc din Lupeni

Publicat

pe

TĂRĂBOI ÎN TOIUL NOPŢII

Doi tineri au dat buzna în scară, au făcut ţândări o fereastră şi i-au luat la pumni pe cetăţenii care, speriaţi de zgomot, au ieşit din case să vadă ce se întâmplă

A fost scandal mare într-un bloc din oraşul Lupeni, din Valea Jiului, locatarii imobilului fiind treziţi la 01:00 noaptea de un „circ monstru” pe care l-au făcut doi tineri, care au năvălit pe neaşteptate în scară şi s-au apucat de distrus. Au spart geamul uşii de la intrare, iar, după aceea, i-au luat la bătaie pe locatarii care au ieşit din apartamente curioşi să vadă ce s-a întâmplat. Ghinionul lor a fost că şi-au ales prost locaţia, în blocul în care au făcut tot scandalul locuind şi un poliţist. Trezit din somn de larmă, omul legii a intervenit imediat şi i-a chemat şi pe colegii lui, care i-au imobilizat pe cei doi scandalagii.

lupeni-scandal-(2)(1)

Poliţiştii au mers şi ieri dimineaţă la blocul în care s-a petrecut incidentul pentru a continua cercetările

Totul s-a întâmplat în noaptea de marţi spre miercuri. Nu se ştie ce a fost în capul celor doi tineri. Se pare că, au căutat să se răzbune, supăraţi pe un cunoscut de-al lor, însă din cauza alcoolului pe care îl consumaseră înainte, au confundat blocul şi au dat buzna în alt imobil, nu în cel în care locuia „rivalul” lor. Cert este că, pe la ora 01:00 noaptea, au dat iama în blocul cu pricina, făcându-şi intrarea într-un mod extrem de zgomotos. „Cei doi au spart geamul uşii de acces în scara blocului. Apoi, au lovit cu pumnii şi picioarele trei locatari care ieşiseră din apartamente să vadă ce se întâmplă ”, spune Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Hunedoara.

Un poliţist care locuieşte în acel imobil a auzit tot scandalul şi a intervenit. „Eram în casă, în afara orele de program şi, la un moment dat, am auzit că se sparge un geam. Am ieşit să văd ce se întâmplăşi am văzut că cele două persoane, care nu locuiesc aici, erau în altercaţie cu vecinii. Am intervenit imediat pentru aplanarea conflictului până când au ajuns la faţa locului colegii mei. Unul dintre cei doi indivizi a făcut câţiva paşi la mine în locuinţă, dar am reuşit să-l scot afară. (…) Într-adevăr, cei doi erau foarte agresivi”, povesteşte Claudiu Mărginean, poliţistul care locuieşte în blocul în care a avut loc scandalul.

lupeni-scandal-(3)„Nu ne-am dat seama ce facem”

Colegii poliţistului care s-au deplasat la faţa locului i-au imobilizat pe cei doi tineri scandalagii, care au 20 de ani şi, respectiv 26 de ani. Aceştia au fost duşi la sediul poliţiei din localitate, unde au trebuit să dea explicaţii pentru faptele lor. Oamenii legii i-au reţinut sub acuzaţiile de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii şi liniştii publice, violare de domiciliu şi lovire sau alte violenţe. Cei doi au fost aduşi la Deva şi băgaţi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv. Ei riscă acum să ajungă după gratii, poliţiştii având de gând să-i prezinte procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Advertisement

În timpul audierilor, cei doi tineri au declarat că nu îşi mai amintesc exact ce au făcut. „Au motivat faptul că se aflau în stare avansată de ebrietate şi nu şi-au dat seama ce fac”, a adăugat şi Dănuţ Mocanu, comandantul Poliţiei Lupeni.

Ancheta continuă în acest caz.

Ramona Ştefan
Diana Mitrache

Actualitate

Copil de 10 ani, rănit ușor, în urma unui accident produs pe DN 76, la Luncoiu de Jos

Publicat

pe

Redactat de

Un copil, în vârstă de 10 ani, a fost transportat la spital în urma unui accident rutier produs, sâmbătă, pe DN 76, la Luncoiu de Jos.

„Pompierii Secției Brad au intervenit, cu o autospecială de stingere și cu un echipaj SMURD, la un accident auto produs în localitatea Luncoiu de Jos, pe DN 76. La fața locului, salvatorii au constatat că în urma coliziunii dintre două autoturisme un minor, băiat în vârstă de 10 ani, a fost rănit ușor. El a fost transportat, cu ambulanța SMURD, la spitalul din Brad, în stare stabilă. La locul accidentului, pompierii au asigurat măsurile PSI care se impun în astfel de situații. Cauzele accidentului urmează să fie stabilite de instituțiile care au competențe în astfel de situații”, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

 

Foto: arhivă

Citeste mai mult ...

Actualitate

Plimbările cu vaporașele de la Șoimuș, pe Mureș – reluate din 19 aprilie. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan

Publicat

pe

Redactat de

Plimbările cu vaporașele de agrement „Stelar” de la Șoimuș, pe râul Mureș, vor fi reluate, începând cu data de 19 aprilie 2024. Primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, a anunțat că sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan.

În 19 aprilie 2024, vom deschide activitatea la Vaporaș Șoimuș. Sunt disponibile două posturi de ajutor de căpitan. De preferință băieți! CV-urile se depun la Primăria Șoimuș, până la data de 15.04.2024, între orele 09:00 -16:00. Rezervări pentru plimbări pe Mureș, la tel.: 0741152922. Vă așteptăm în comuna noastră!”, a scris, pe pagina sa de pe rețeaua de socializare, Mihai Gabriel Irimie, primarul comunei Șoimuș.

Reamintim că, plimbările de agrement pe râul Mureș au început în vara anului 2022, atunci când primul vaporaș – „Stelar 1”, cu o capacitate de 10 locuri, a intrat în proprietatea Primăriei comunei Șoimuș. Odată cu lansarea acestuia la apă s-a împlinit un vis mai vechi al administrației publice locale din localitate, primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie, anunțând, atunci, cu foarte multă bucurie, că, după mai bine de patru decenii și jumătate, Șoimuș are, din nou, vaporaș de agrement pe râul Mureș.

În 2023, administrația publică locală din Șoimuș a mai achiziționat o ambarcațiune, de o capacitate mai mare, de 45 de locuri- „Stelar 2”, adusă din Șantierul Naval de la Orșova.

Cele două vaporașe de agrement sunt puse la dispoziția localnicilor și turiștilor, oferind plimbări de poveste pe râul Mureș.

Advertisement

Cursele de agrement pe râul Mureș vor fi reluate din 19 aprilie 2024.

Călătoriile pe apă pornesc de la pontonul amenajat pe malul râului Mureș, în imediata vecinătate a autostrăzii, aproape de fostul camping Șoimuș. Administrația publică locală a creat și o pagină pe rețeaua de socializare -Vaporaș Șoimuș, pentru a facilita comunicarea cu toți cei interesați de plimbări pe râul Mureș, cu cele două ambarcațiuni.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Educaţie pentru sănătate: 100 de minute despre un subiect pe care elevii nu sunt obișnuiți să-l discute acasă

Publicat

pe

Redactat de

Şase clase de elevi de la Liceul de Arte “Sigismund Toduţă”, cu vârste între 14 şi 17 ani, au participat, joi, la o lecţie inedită de educaţie despre sănătate, organizată de Cabinetul medical şcolar nr. 3 în colaborare cu psihologul şcolii şi cu un medic specialist de la Cabinetul de planificare familială Deva. Acțiunea a avut ca scop creşterea gradului de informare corectă a adolescenţilor despre riscul bolilor cu transmitere sexuală şi comportamentul orientat spre prevenirea sarcinilor în adolescență.

Pe parcursul a două sesiuni de informare, medicii le-au vorbit adolescenților despre anatomie, contracepţie, protejarea sănătăţii şi a corpului, planificare familială, responsabilitate, decizie, sentimente, emoţii, consimţământ şi rolul esenţial al părintelui în educaţia sexuală a copiilor.

Explicațiile – uneori științifice, dar totuși, pe înțelesul tuturor – au fost completate cu imagini proiectate, videoclipuri educative, demonstrații practice și materiale despre riscurile sarcinii timpurii și consecinţele pe care le au asupra sănătăţii bolile cu transmitere sexuală. Totodată, elevii au avut ocazia să pună întrebări, chiar și sub anonimat, specialiștilor prezenţi la întâlnire.

Educaţia pentru sănătate este un drept al fiecărui adolescent. Cei 150 de liceeni care au fost de acord să participe la acțiune au dovedit că îşi doresc discuţii deschise despre relaţiile sigure și sănătoase. Tinerii admit că au nevoie de informaţii corecte pentru a lua decizii responsabile și sunt convinși că Internetul sau discuțiile între colegi nu reprezintă neapărat cele mai potrivite surse.

Descriind în detaliu transformările corpului uman la diferite vârste, specialistul în planificare familială a explicat că educaţia sexuală a adolescenţilor trebuie să înceapă acasă şi încurajează părinţii să discute cu copiii lor despre orice subiect pe această temă. Medicul a mai punctat că în statele dezvoltate, copiii învaţă încă de la grădiniţă că propriul trup le aparţine. Sunt informaţi despre adulţii de încredere și învaţă să distingă acţiunile nepotrivite de comportamentele normale şi să comunice părinţilor orice situaţie atipică.

Advertisement

La noi însă, părinții încă au rețineri să vorbească deschis cu copiii lor despre subiecte pe care le consideră delicate, iar copiii, la rândul lor, decid să experimenteze pe ascuns ignorând riscurile la care se expun.

„Pentru mine, acțiunea a fost una educativă – a concluzionat, la finalul întâlnirii, un elev de clasa a X-a, care consideră că educația sexuală este, în primul rând, educație pentru sănătate și „fluturii din stomac” nu sunt de ajuns pentru a garanta o relație sigură și sănătoasă. Așadar, oricât de amuzat sau de banal ar părea un asemenea subiect, el trebuie discutat de către fiecare elev cu familia și cu specialiștii. „Altfel, ignoranța ne-ar putea afecta viitorul pentru totdeauna”, a încheiat tânărul.

Direcţia de Asistenţă Socială Deva

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate