Connect with us
Data: 30/06/2024
.

Actualitate

Se construiește al treilea drum prin munți, după Transfăgărășan și Transalpina

Publicat

pe

Au început lucrările de reabilitare a drumului care va uni județul Gorj de Valea Jiului și, până la Merișor, prin munții Vâlcanului. Artera rutieră este asfaltată până în zona turistică din Pasul Vâlcan, iar pentru asta s-au investit nu mai puțin de 12 milioane de lei, în 2015, dar acum încep lucrările de asfaltare spre Gorj.

Apoi, acest drum va putea să se unească cu cel din Dealul Babii și, spre Merișor, să scurteze traseul spre Deva. Pentru zona noastră este una dintre cele mai importante artere rutiere, iar edilii din Vulcan cred că va fi a treia mare șosea din România, care străbate munții, după Transfăgărășan și Transalpina. „Este un drum foarte important. De ce? Pentru că deschide Valea Jiului foarte mult. Acest drum vine de la Târgu Jiu, prin Schela, Pasul Vâlcan, ar ajunge în Vulcan, în zona Dincă, iar apoi se continuă cu lucrările din Crividia, spre Dealul Babii, până în Merișor. Este fostul drum dacic, Drumul lui Mihai Viteazul, al poștalioanelor, dar, pe lângă aceste legături ale istoriei, acest drum va deschide foarte mult Valea Jiului”, a spus Cristian Merișanu, viceprimar al municipiului Vulcan.

Speranțe și pentru exploatarea telegondolei

Nu doar ca drum este important acest traseu, dar și pentru turism, pentru că șoseaua trece prin Pasul Vâlcan, acolo unde există și o telegondolă și unde zona turistică nu este foarte bine exploatată încă. „Pentru noi este un atuu în plus, pentru că în Pasul Vâlcan noi am avut foarte multe parcele licitate, iar investitorii s-au cam ferit să vină. Văzând aici o zonă pe care o credeau moartă. Dar, cu acest drum, se va deschide și Pasul Vâlcan și avem speranțe să devină o zonă turistică modernă”, mai spune Cristian Merișanu, viceprimar al municipiului Vulcan.

DJ 664 pornește în Târgu Jiu și vine pe traseul ce străbate localitățile Turnicești – Schela – Pasul Vulcan – Vulcan până în DN 66 și are o lungime de 35 de kilometri pe raza județului Gorj și 10 kilometri pe raza județului Hunedoara, iar reprezentanții Consiliul Județean Hunedoara susțin că lucrările vor fi gata ăn acest an, pe porțiunea din Hunedoara.

Advertisement

Lucrările vor fi executate de Zona D, în parteneriat cu Comexim R SRL.

Advertisement

Actualitate

Investiții în minerit. Se achiziționează echipamente pentru subteran

Publicat

pe

Redactat de

Investiții în minerit. Se achiziționează echipamente pentru subteran.

Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) a organizat recent o procedură de achiziție pentru furnizarea de benzi transportoare pentru exploatarea minieră subterană. Trei companii au depus oferte pentru livrarea celor 5100 de metri liniari de benzi necesare sucursalelor miniere ale CEVJ SA.

Benzi de cauciuc, cu dimensiunile de 1000x14x4 mm, sunt esențiale pentru transportul subteran în cadrul exploatărilor miniere. Aceste benzi trebuie să respecte standardul SR EN 14973:2016 și să fie însoțite de documente de atestare emise de un organism notificat, care confirmă utilizarea lor în medii potențial explozive.

Valoarea totală a contractului este de 3.649.050 lei, subliniind importanța și complexitatea acestei achiziții. Benzile de cauciuc minier sunt vitale pentru funcționarea eficientă și sigură a transportoarelor montate în subteran, asigurând continuitatea activităților de extracție.

Această achiziție se înscrie în eforturile continue ale Complexului Energetic Valea Jiului de a îmbunătăți infrastructura și siguranța operațiunilor miniere.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbal: CSM Deva U17, campioană națională!!!

Publicat

pe

Redactat de

Echipa de fotbal juniori U17 de la CSM Deva a obținut una dintre cele mai mari performanțe ale orașului de la poalele Cetății în acest sport. Băieții pregătiți de Florin Călugărița au câștigat titlul național la această categorie de vârstă.

2-0 cu Sportul Onești

În ultimul act al turneului final național al campioanelor județene, CSM Deva a întâlnit, pe stadionul „Metalul” din Buzău, pe Sportul Onești. Trupa deveană a controlat jocul încă de la începutul acestuia, Negrilă fiind declarat omul meciului, iar deschiderea scorului, una logică, a venit în minutul 32. Atunci Negru a centrat pentru Buță, iar atacantul de la CSM a reluat, cu capul, sub transversală, la colțul scurt, 1-0 pentru Deva fiind și scorul la pauză. Mitanul secund a început foarte bine pentru trupa lui Florin Călugărița, Oancea țintind bara în minutul 47. Zarurile au fost aruncate în minutul 68, când, după o centrare a lui Stoia, Drăgan a înscris, cu capul, în colțul, stabilind scorul final, de 2-0 pentru CSM Deva, rezultat echivalent cu câștigarea titlului național!

Ei sunt campionii

CSM Deva a ajuns în finală după ce a trecut, pe rând, cu 2-1 de AFC Băbeni și 2-0 de Bega Timișoara, în manșă unică, și cu 4-2 și 2-3 de Luceafărul Cluj.

Advertisement

„Sunt foarte bucuros de acest titlu. Este rodul muncii unei generații în care puțini au crezut. Îi felicit pe băieți pentru tot ceea ce au făcut și sper ca acest rezultat să fie o rampă de lansare pentru mulți dintre ei”, a declarat Florin Călugărița, antrenorul echipei CSM Deva U17.

Tehnicianul devean i-a folosit, în finală, pe Bereczki – Roșca, Negrilă, Grigorescu (cpt.), Stoia – Drăgan (72 Nagy), Elekes, Bogdaniuc (62 DiMarco), Negru – Buță (85 Curcă), Oancea (85 Lăcătuș), iar pe foaia de joc au mai fost înscriși Mihăilă, Pag – Băleanu, Bogdan, Teglas.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Spectacol de culori în Parcul Național Retezat

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Național Retezat adăpostește 108 specii de păsări și 1.190 de specii de plante, dintre care 90 sunt endemice. În această arie protejată se găsesc 80 de lacuri și tăuri, inclusiv Lacul Bucura, cel mai mare lac glaciar din România, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din țară.

”Parcul Național Retezat, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor–Romsilva, este situat în sud-vestul țării, în județul Hunedoara. Parcul Național Retezat are o suprafață de 38.047 de hectare, din care 19.988 hectare sunt păduri, 9.893 de hectare din acestea fiind în zone de protecție strictă sau integrală. În Parcul Național Retezat regăsim 108 specii de păsări și pot fi întâlnite 1.190 de specii de plante, din care 90 sunt specii endemice. În aria naturală protejată sunt 80 de lacuri și tăuturi, inclusiv Lacul Bucura, cel mai întins lac glaciar din țară, și Lacul Zănoaga, cel mai adânc lac glaciar din România”, informează reprezentanții Parcului Național Retezat.

FOTO: FACEBOOK PARCUL NAȚIONAL RETEZAT

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate