Connect with us
Data: 20/04/2024
.

Eveniment - Cultura

Se întâmplă în România: Un pod din județul Neamț, s-a prăbușit, la doar câteva luni după ce a fost reabilitat. Mașinile care se aflau pe pod, au căzut în apă

Publicat

pe

Podul de la Luțca din județul Neamț s-a prăbușit joi la doar jumătate de an după ce a fost redeschis în noiembrie 2021, informează Roman TV. Pe pod, la momentul prăbușirii, se aflau o dubiță și un camion.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț, Mariana Pușcașu, a declarat pentru HotNews.ro că la momentul incidentului pe pod se aflau un camion și o autoutilitară. A fost rănit șoferul autoutilitarei – un bărbat de 56 de ani.

Primarul comunei, Gheorghe Iacob, a declarat la Digi 24, că podul, lung de 216 metri, fusese redeschis în toamnă, după reabilitare. „Astept să ajung la fața locului, sunt mobilizate acolo toate forțele”, a spus primarul, susținând că înainte de a fi redeschis „s-au făcut nenumărate măsurători”.

„Au fost instituite filtre rutiere pentru informarea conducătorilor auto și devierea traficului rutier pe Drumul Național 15 D, Roman – Gâdinți”, au declarat reprezentanții IPJ Neamț pentru Știri Neamț.

În august 2020, podul de la Luțca a intrat în reparații capitale după 30 de ani de exploatare. Valoarea investiției a fost de 8,3 milioane de lei, lucrări executate de Darcons SRL, potrivit Roman TV.

Advertisement

Advertisement

Actualitate

„Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca”

Publicat

pe

Redactat de

Evenimentul „Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca” este o conferință internațională organizată de Consiliul Județean Hunedoara, prin Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Academia Română și Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca.

Este un eveniment științific de mare anvergură care se va desfășura în perioada 9-10 mai 2024. Județul Hunedoara este singurul din țară care a inițiat o astfel de manifestare dedicată anului bicentenar al lui Avram Iancu, Erou al Națiunii Române.

”„Avram Iancu – 200 de ani de la naștere. Omul, contemporanii, epoca” – conferință internațională organizată de Consiliul Județean Hunedoara, prin Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, și în parteneriat cu Academia Română și Institutul de Istorie „George Barițiu” din Cluj-Napoca. Evenimentul științific de mare anvergură se va desfășura în perioada 9-10 mai 2024, județul Hunedoara fiind singurul din țară care a inițiat o astfel de manifestare dedicată anului bicentenar Avram Iancu, Erou al Națiunii Române. Deschiderea conferinței va avea loc în data de 9 mai, ora 09.00, la Teatrul de Artă Deva, Sala Mare, iar susținerea lucrărilor va fi găzduită la Consiliul Județean Hunedoara, Sala de Ședințe și Sala Mică. În cadrul evenimentului, cunoscuți oameni de știință români și străini (Austria, Franța, Germania, Italia, Marea Britanie, Moldova, Serbia, S.UA., Ungaria) vor prezenta comunicări legate de personalitatea complexă a lui Avram Iancu, de epoca plină de frământări în care a trăit și a luptat, de contextul intern și internațional al anilor 1848-1849 în care au avut loc evenimentele revoluționare din Transilvania, evenimente ce l-au avut în centru pe acest însemnat erou al neamului românesc”, informează reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK CONSILIUL JUDEȚEAN HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

„Alianța polono-română în perioada interbelică” – expoziție temporară la muzeul din Deva

Publicat

pe

Redactat de

Institutul Polonez din București, în colaborare cu Muzeul Civilizației Dacice și Romane (MCDR) din Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în perioada 13 martie-13 aprilie 2024, expoziția temporară „Alianța polono-română în perioada interbelică”.

Evenimentul expozițional aduce în atenția publicului vizitator o parte importantă a istoriei celor două state, care au contribuit la creionarea profilului perioadei interbelice din partea Europei Centrale și de Est.

“Piatra de temelie în consolidarea relațiilor româno-polone a fost semnarea la București, în data de 3 martie 1921, a Convenției de alianță defensivă între Regatul României și Republica Polonă, de către cei doi miniștri de externe, prințul Eustachy Sapieha și Take Ionescu. Dincolo de ajutor și asistență reciprocă, alianța polono-română în perioada interbelică s-a fundamentat pe tradiții vechi de colaborare politico-diplomatică, pe afinități culturale, interese economice și comerciale comune și pe un profund sentiment de prietenie între elita politică din Polonia și cea din România. În plus, poporul român a dat dovadă de altruism și ospitalitate față de Polonia, când a fost atacată de Germania și U.R.S.S și ca răspuns la solicitarea guvernului polonez, Președenția Consiliului de Miniștri a dat un comunicat unde se specificau măsurile pentru primirea refugiaților polonezi. În noaptea de 17/18 septembrie 1939, președintele Poloniei Ignacy Mościcki, premierul Felicjan Składkowski şi alţi membri ai guvernului au tranzitat frontiera în România, fiind primiţi cu ospitalitate la Cernăuţi, fiind urmaţi de aproximativ 100.000 de refugiaţi polonezi, dintre care 60.000 de militari. Chiar dacă România nu a putut acorda ajutor militar Poloniei în aceste momente dramatice, ea însăși putându-se pune într-un real pericol, totuși nu putem să nu remarcăm aportul moral și ajutorul umanitar acordat de guvernul și populația românească statului polonez. Mai mult decât o alianță politică, relația polono-română în perioada interbelică capătă valențe simbolice cu o profundă substanțialitate istorică. Respectul reciproc, seriozitatea, curtoazia și aplicarea cu strictețe a protocolului diplomatic în cadrul numeroaselor vizite în ambele state, reprezintă aspecte relevante în cultivarea unei alianțe, care dincolo de trăsăturile sale politico-militare, a devenit cum frumos spunea mareșalul Józef Piłsudski o „alianță a inimilor” polono-române în această parte tumultoasă a Europei. Istoria acestor relații politice este transpusă în fotografii de epocă în cadrul a 13 panouri, selecția acestora urmând pas cu pas parcursul istoric al relațiilor bilaterale polono-române”, au transmis reprezentanții MCDR Deva.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri 13 martie 2024, de la ora 11:00, în Sala Șemineului din cadrul Muzeului Civilizației Dacice și Romane Deva.

Citeste mai mult ...

Eveniment - Cultura

Devean beat a intrat cu mașina într-o stivă de lemne din Daia Română

Publicat

pe

Redactat de

Un accident rutier, a avut loc duminică seara, în comuna Daia Română.

Vinovat de producere accidentului, a fost un șofer din Deva, care s-a urcat beat la volan, și a pierdut controlul asupra volanului mașinii pe care o conducea, cu care a intrat într-o stivă de lemne.

La data de 12 iunie 2022, în jurul orei 21,30, polițiștii din Sebeș au intervenit pe raza comunei Daia Română unde a fost semnalat faptul că a avut loc un accident rutier, soldat cu pagube materiale.

Din primele cercetări efectuate de polițiști, a rezultat că un bărbat de 32 de ani, din municipiul Deva, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul asupra acestuia și a intrat în coliziune cu o stivă de lemne, aflat pe marginea carosabilului.

 

Advertisement

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost transportat la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult ...

Asociația Composesorală Dealu Mare

Asociația Composesorală Dealu Mare, cu sediul în comuna Densuș, sat Poieni, nr. 20, județul Hunedoara, titular al planului: ,,AMENAJAMENTUL FONDULUI FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ APARȚINÂND ASOCIAȚIEI COMPOSESORALE DEALU MARE, COMUNA DENSUȘ, JUDEȚUL HUNEDOARA”, propus a fi realizat pe raza județului Hunedoara, anunță publicul interesat asupra audierii publice a proiectului de amenajament silvic, a Raportului de mediu și a Studiului de Evaluare Adecvată care va avea loc în data de 03.06.2024 începând cu ora 15:00 la Căminul Cultural din sat Poieni, nr. 24, comuna Densuș, județul Hunedoara.

Autoritățile participante:

Consiliul Județean Hunedoara

-APM Hunedoara

-Serviciul Comisariatului Județean al Gărzii Naționale de Mediu Hunedoara

-Garda Forestieră Hunedoara

-Direcția Silvică Hunedoara

-Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate ST Hunedoara

-Direcția pentru Agricultură a județului Hunedoara

-Direcția Județeană pentru Cultură Hunedoara

-Inspectoratul pentru Situații de Urgență ,, Iancu de Hunedoara”

-Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara

-Direcția de Sănătate Publică a județului Hunedoara

-Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Hunedoara

-Primăria Densuș

Dezbaterea este deschisă publicului interesat, care poate participa la ședință sau care poate trimite comentarii în scris APM Hunedoara la adresa Deva, str. Aurel Vlaicu, nr. 25, e-mail office@apmhd.anpm.ro, sau titularului la sediul din Comuna Densuș, sat Poieni, nr. 20, județul Hunedoara până la data de 03.06.2024.

Publicul interesat poate formula comentarii și ON LINE în timpul ședinței de dezbatere publică pe platforma Zoom accesând următorul link https://us05web.zoom.us/j/83203871478?pwd=a1VXQXbEIXhxvn3ZtlaimLffwflAwe.1 și folosind parola 4rq65R

Asociația Composesorală Dealu Mare, cu sediul în Comuna Densuș, sat Poieni, nr.20, județul Hunedoara, titular al planului: ,,AMENAJAMENTUL FONDULUI FORESTIER PROPRIETATE PRIVATĂ APARȚINÂND ASOCIAȚIEI COMPOSESORALE DEALU MARE, COMUNA DENSUȘ, JUDEȚUL HUNEDOARA”, propus a fi realizat pe raza județului Hunedoara, anunță publicul interesat asupra disponibilizării proiectului de plan și a finalizării Raportului de mediu. Consultarea proiectului de plan și a Raportului de mediu se poate face la sediul titularului din sat Poieni, nr. 20, comuna Densuș, județul Hunedoara, de luni până vineri între orele 10:00-16:00.

Comentariile și propunerile se vor transmite în scris la sediul titularului și la sediul APM Hunedoara din Deva, str. Aurel Vlaicu, nr. 25, în termen de 45 de zile calendaristice de la data prezentului anunț.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate