Connect with us
Data: 19/04/2024
.

Actualitate

Semafoare noi, pe bază de tehnologie LED, în toate intersecțiile importante din municipiul Hunedoara

Publicat

pe

În municipiul Hunedoara s-a dat startul modernizării semaforizării. Toate intersecţiile importante din oraș vor fi dotate cu semafoare noi, pe bază de tehnologie LED, coordonate de un sistem informatic astfel încât să poată fi numite cu adevărat „semafoare inteligente”.

Potrivit reprezentanților Primăriei Hunedoara, noua semaforizare a oraşului este posibilă mulţumită celor trei proiecte cu finanţare europeană, Coridorul de Est, Coridorul Central şi Coridorul de Vest, în valoare de aproximativ 10 milioane de euro fiecare, cofinanţate prin POR 2014 – 2020, al căror principal scop este trecerea la un sistem de transport în comun modern şi ecologic.

“Va fi (nou) semaforizată intersecţia dintre Bulevardul Dacia şi strada Ion Creangă. Alte două intersecţii în care vor apărea semafoare pe Bulevardul Dacia sunt cele cu strada Buituri (Micro 5, înspre ieşirea din oraş), respectiv cu Bulevardul Corvin (capătul Pietonalei Corvin dinspre zona Gambrinus). De asemenea, se va reface semaforizarea din intersecţiile Bulevardului Dacia cu străzile Bucegi – Mureşului (în zona Flacăra), cu Bulevardul Mihai Viteazu (zona Supeco) şi cu strada Avram Iancu (zona Union – Kaufland). Tot pe Bulevardul Dacia vor mai apărea trei semafoare pentru pietoni la trecerile din dreptul Parcului Tineretului, Hotelului Rusca şi din dreptul Parcului Central (între parc şi blocrile E 4 – E 5). Se va moderniza şi semaforizarea intersecţiilor din apropierea Pieţei Obor (str. Aurel Vlaicu – str. Victoriei/str. Revoluţiei, respectiv str. Aurel Vlaicu – str. Bicaz), pe b-dul 1848 – la intersecţiile cu str. Al. Vlahuţă, respectiv cu str. Viorele, pe b-dul Traian – la intersecţiile cu B-dul Mihai Viteazu (zona Lidl) şi cu str. Avram Iancu (zona Gării), pe b-dul Republicii – la intersecţiile cu strada 22 Decembrie, respectiv cu B-dul Dacia”, a informat Primăria Hunedoara.

Cablurile necesare vor fi introduse prin forare (nu va fi nevoie de spargerea carosabilului), mai spun reprezentanții administrației publice locale.

Prima intersecţie la care s-a început lucrul este cea a Bulevardului Dacia cu Bulevardul Corvin, din municipiu.

Advertisement

 

Harta cu punctele în care se va interveni. Cu verde sunt marcate intersecţiile în care vechile semafoare vor fi schimbate cu unele noi, cu galben – treceri de pietoni care vor fi semaforizate, cu roşu – intersecţii nou semaforizate – Sursa: Primăria Hunedoara

Actualitate

FOTO: Iarna s-a reîntors în zonele montane

Publicat

pe

Redactat de

Zonele montane au fost acoperite de un strat subțire de zăpadă, chiar și în mijlocul lunii aprilie. Drumarii au fost nevoiți să intervină în județele Hunedoara și Vâlcea, unde zăpada a acoperit DN 7A.

Imaginile postate de drumari arată DN 7A, la limita dintre județele Hunedoara și Vâlcea, acoperit de un veșmânt alb, însă zăpada este mai mult o amintire a iernii decât o prezență masivă.

Chiar și în fața acestui strat subțire, drumarii au intervenit pentru a asigura circulația în siguranță, conștienți fiind de imprevizibilitatea condițiilor meteo montane.

De altfel, și în masivele montane din județ s-a așternut un strat subțire de zăpadă.

FOTO: DRDP Timișoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”

Publicat

pe

Redactat de

Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” din Hunedoara este câștigătorul concursului de cultură generală „Citești și câștigi!”.
Întâlnirile din finala mica și finala mare, desfășurate în zilele de 17 și 18 aprilie, au încheiat competiția ajunsă la ediția a X-a și au stabilit podiumul.
Pe locul doi s-a clasat Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Brad, care a pierdut în finala mare în fața echipei de la CN „Iancu de Hunedoara”. Și finala mică a fost extrem de disputată. Locul trei a fost ocupat de echipa Liceului Teoretic „Mircea Eliade” din Lupeni, după o luptă foarte strânsă cu echipa Liceului Teoretic „I. C. Brătianu” Hațeg, care a obținut locul patru și mențiune.
Premiul juriului a fost acordat concurenților de la Liceul Tehnologic „Grigore Moisil” Deva, care a avut o evoluție constantă de-a lungul confruntărilor, a manifestat interes pentru temele propuse spre studiu și a dovedit spirit de echipă și fair-play.
La această a zecea ediție a concursului „Citești și câștigi!” au luat parte 24 de colegii și licee din județul Hunedoara. Odată cu ediția aniversară, concursul a devenit marcă înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, ceea ce dovedește originalitatea, importanța și calitatea ridicată a competiției.
Tematica ediției a X-a a atins o paleta largă de subiecte: scriitori români și străini, cinematografie și sport, geografia fascinantă a Americii de Sud, zborul ca vis al omului, muzica nemuritorilor The Beatles. Cea mai importantă temă de concurs a fost cea legată de Transilvania și de figura Eroului Național Avram Iancu, de la a cărui naștere se împlinesc anul acesta 200 de ani. Totodată, premiile puse în joc au fost unele atractive, iar tombola de la finalul competiției a adus alte câștiguri valoroase concurenților.
Citeste mai mult ...

Actualitate

Pași pentru modernizarea Parcului Central din Hunedoara

Publicat

pe

Redactat de

Parcul Central din municipiul Hunedoara urmează a intra într-un amplu proiect de reabilitare.

În acest moment proiectul tehnic este finalizat și se află în analiza celor de la Agenţia de Dezvoltare Regională Vest. După ce documentația va fi gata, se va depune o cerere de finanțare pentru acest proiect.

”Una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de persoanele care urmăresc această pagină, în ultimii doi-trei ani, este: „De ce nu faceţi ceva şi cu Parcul Central?”. Facem! Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 415/2022 a fost aprobată Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie. Proiectul tehnic este gata şi se află acum în analiza Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest (instituţia căreia ne vom adresa pentru obţinerea finanţării). De îndată ce toată documentaţia necesară va fi gata, vom depune o cerere de finanţare a proiectului. Astăzi, cu ajutorul unor randări grafice, putem prezenta viziunea Primăriei municipiului Hunedoara despre felul în care va trebui să arate Parcul Central, după finalizarea lucrărilor”, informează reprezentanții Primăriei Municipiului Hunedoara.

FOTO: FACEBOOK PRIMĂRIA HUNEDOARA

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate