Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

SENTINŢĂ: Avocatul Radu Chebuţiu, din Baroul Hunedoara, condamnat la închisoare cu suspendare

Publicat

pe

Cu cazierul „pătat” pentru trafic de influenţă

Magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia s-au pronunţat, ieri, în cazul lui Radu Flaviu Chebuţiu, acuzat că ar fi primit bani de la un client de-al său pentru a interveni pe lângă un medic legist să-i treacă în raport o alcoolemie mai mică

Avocatul Radu Flaviu Chebuţiu (foto) a fost judecat de magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia

Avocatul Radu Flaviu Chebuţiu (foto) a fost judecat de magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia

Avocatul Radu Flaviu Chebuţiu, din cadrul Baroului Hunedoara, a fost condamnat, ieri, de magistraţii de la Curtea de Apel Alba Iulia, la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în formă continuată. Acesta a fost acuzat de procurorii anticorupţie că ar fi pretins şi primit bani de la un client de-al său, căruia i-a promis că va interveni pe lângă un medic legist cu scopul de a modifica rezultatul unei alcoolemii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instanţei, Cosmin Muntean, Curtea de Apel Alba –Iulia a hotărât, ieri, condamnarea avocatului, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă în formă continuată, la doi ani şi şase luni de închisoare, precum şi interzicerea unor drepturi, printre care cel de a fi ales în autorităţile sau funcţiile publice ori de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. De asemenea, magistraţii de la Alba –Iulia au dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei cu închisoarea în cazul avocatului, pe durata unui termen de încercare de patru ani şi şase luni.

Obligat să dea banii înapoi

În plus, instanţa i-a pus în vedere avocatului dispoziţiile din Codul penal, conform cărora, dacă în cursul termenului de încercare săvârşeşte din nou o infracţiune, pentru care s-a pronunţat o condamnare definitivă chiar după expirarea acestui termen, instanţa va revoca suspendarea condiţionată. Totodată, magistraţii au decis ca avocatul să restituie denunţătorului sumele de 6.000 lei şi 1.100 euro, bani pe care i-ar fi pretins.

Advertisement

Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, a mai spus că hotărârea instanţei nu este definitivăşi poate fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare, competenţa de soluţionare revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a României.

Trimis în judecată în toamna anului trecut

Avocatul Radu Chebuţiu a fost trimis în judecată de procurprii anticorupţie în data de 12 octombrie 2012. DNA-ul l-a acuzat că, în cursul anului trecut, ar fi cerut sumele de 6.000 de lei şi 1.100 de euro de la un client de-al său, lăsând să se înţeleagă că, în schimbul banilor, va face demersuri astfel încât să obţină un certificat medico-legal care să ateste o alcoolemie mai mică decât în realitate. Persoana respectivă fusese oprită în trafic, la Alba Iulia, de un echipaj de poliţie, etilotestul indicând că aceasta conducea în stare de ebrietate, cu o valoare peste limita legal admisă, fiind, apoi, condusă la spital pentru recoltarea probelor biologice de sânge şi stabilirea alcoolemiei. În schimbul banilor, spuneau procurorii DNA, avocatul de 32 de ani ar fi promis că va interveni pe lângă funcţionarii din cadrul Serviciului de Medicină Legală Alba şi Institutului de Medicină Legală Cluj Napoca, astfel încât, la analiza toxicologică, să se obţină un rezultat al alcoolemiei favorabil clientului său, de natură a nu atrage răspunderea penală a acestuia şi, implicit, anularea permisului de conducere.

Radu Chebuţiu profesa în cadrul Baroului Hunedoara din 2005, an în care s-a înscris în acest corp al avocaţilor. Procesul în care a fost judecat pentru trafic de influenţă a început la Curtea de Apel de la Alba Iulia în noiembrie anul trecut, la aproximativ o lună de la trimiterea sa în judecată de către procurorii DNA.

[notification type=”standard”]

Advertisement

Probleme cu legea şi în studenţie

Potrivit unor surse judiciare, se pare că, avocatul, originar din Aiud, ar mai fi avut probleme cu legea şi în trecut, în perioada studenţiei sale. În 2001, Chebuţiu, pe atunci în vârstă de 21 de ani, student în anul trei la drept în cadrul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, împreună cu alţi trei tineri (dintre care doi hunedoreni, unul din Călan, iar altul Haţeg), care urmau cursurile aceleiaşi facultăţi din Alba Iulia, ar fi fost cercetaţi penal pentru operaţiuni cu droguri şi consum de cannabis.

În seara zilei de 2 octombrie 2001, pe raza localităţii Simeria Veche, poliţiştii au oprit un autoturism marca Opel Kadet, înmatriculat în Germania, condus de unul dintre cei patru studenţi, care avea în portbagaj două plante de cannabis. Poliţia stabilise că, înainte cu o zi de acest eveniment, Radu Flaviu Chebuţiu şi alţi doi colegi de-ai săi de facultate găsiseră în apropiere de Blaj, între două parcele de teren, cultivate cu porumb, o cultură de cannabis, de unde recoltaseră mai multe fragmente vegetale. Plantele au fost uscate şi prelucrate, ulterior, acasă la Radu Chebuţiu, ziceau, pe atunci, poliţiştii. Cu ocazia percheziţiilor efectuate, la vremea respectivă, atât la autoturismul menţionat anterior, cât şi la locuinţa avocatului în devenire, Radu Chebuţiu, s-ar fi descoperit cantitatea de 322, 33 de grame de cannabis. Poliţia anunţa atunci că în casa lui Radu Chebuţiu, s-a găsit cânepă indiană în toate stadiile de vegetaţie şi prelucrare: de la planta verde până la frunze uscate în tavă, pe aragaz, plus ţigări cu canabis, confecţionate din ţigări obişnuite din care a fost scos tutunul.

[/notification]

 

Advertisement

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate