Actualitate
Sevil Shhaideh, despre strategia de dezvoltare a județului Hunedoara
Vicepremierul României, Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE) a fost prezentă, ieri, la Deva, unde a discutat cu aleșii locali și județeni. Pe ordinea de zi s-au dezbătut priorităţile de guvernare, iar ministrul a ascultat și problemele pe care primarii și reprezentanții Consiliului Județean Hunedoara le au.
Vicepremierul a prezentat, ieri, stadiul și perspectivele implementării programului de guvernare și al programelor gestionate de MDRAPFE. Prioritare sunt, în special, proiectele pentru mediul rural şi cele care vizează servicii în domeniile sănătate, educație, apă – canalizare, energia termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport/drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport, Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), precum şi absorbţia integrală a fondurilor europene până în 2023. „În acest Guvern suntem oameni care am lucrat în administrația publică locală. Știm ce înseamnă să implementezi proiecte europene și, tocmai de aceea, încercăm să îndreptăm lucrurile care nu au funcționat foarte bine în trecut. De aceea am luat şi decizia de-a comasa Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice cu Ministerul Fondurilor Europene, tocmai pentru ca dumneavoastră să aveţi la îndemână toate sursele de finanţare, pe care să le puteţi accesa cu uşurinţă. Am solicitat ca niciun proiect care are astăzi finanţare din fonduri europene, niciun primar să nu se retragă, să nu iasă din Masterplan sau din Asociaţiile de Dezvoltare Intercomunitară. Avem fonduri europene suficiente ca să finanţăm asemenea proiecte. Deci, nu ieşim din Masterplan şi venim în Programul Naţional de Dezvoltare Locală, ca să distrugem un proiect sau o asociaţie, tocmai pentru că avem alte obiective în acest moment”, a declarat Sevil Shhaideh, adăugând că România îşi propune ca totalul sumelor rambursate de la Comisia Europeană, la finalul anului, să fie de 5,2 miliarde de euro.
„Nimeni nu a discutat, până acum, cu adevărat cu primarii”
Întâlnirea de ieri a fost organizată ca răspuns la invitația autorităților publice locale, pentru o mai mare predictibilitate a măsurilor guvernamentale, pentru a intensifica dialogul și colaborarea între nivelul central și local din sistemul public. „Nimeni nu a discutat, până acum, cu adevărat cu primarii. Dacă s-ar fi făcut acest lucru, cel mai probabil rata de absorbție a fondurilor europene era mult mai mare. De acum înainte, nu va mai fi nevoie să vină primarii la București de fiecare dată. Ori de câte ori este nevoie, reprezentanți ai ministerului vor fi prezenți în teritoriu. I-am rugat pe edili să stabilească ce probleme au în accesarea fondurilor europene sau guvernamentale, iar noi vom trimite echipe pentru deblocarea proiectelor. Alocările financiare se fac pe bază de proiecte, nu de simpatii””, a mai adăugat ministrul Dezvoltării.
Nistor, la cabinetul ministrului Culturii – despre cetățile dacice
„Împreună cu doi parlamentari din județul Hunedoara vom merge, luni, la cabinetul lui Ionuț Vulpescu (ministrul Culturii-n.red.), unde nu vom ceda nicio palmă din cetățile dacice. Vom merge pe aceeași idee, ca toate cetățile dacice să treacă în administrarea Consiliului Județean Hunedoara. Era la un moment dat o lege prost făcută, prin intermediul căreia să se înființeze o agenție la nivel național, care să administreze cetățile. Nu putea face acest lucru”, a precizat Laurențiu Nistor, deputat PSD. În prezent doar Cetatea Sarmizegetusa Regia se află în administrarea CJ Hunedoara.
Actualitate
Handbalistele din Valea Jiului revin pe parchet
După o întrerupere de aproape o lună se reiau meciurile din Campionatele Naționale de juniori la handbal. În aceste competiții județul Hunedoara are reprezentante în întrecerile feminine.
Petroșaniul poate termina turul cu victorii pe linie
În seria G a junioarelor II se dispută meciurile etapei a VII-a, ultima a sezonului regular. În această rundă, ultima programată în acest an, liderul neînvins al seriei, CSȘ Petroșani, cu 12 puncte din tot atâtea posibile, va juca, în deplasare, pe terenul celei de-a doua clasate, Millenium Giarmata (10 puncte). Meciul este programat miercuri, 4 decembrie, de la ora 14:00, și, în cazul unui succes, petroșănencele pot termina turul cu punctaj maxim. Pe de altă parte, fetele de la CSȘ Petroșani pot încheia anul pe primul loc și cu un egal, dar și în caz de înfrângere, având un golaveraj foarte bun. În aceeași zi sunt programate și celelalte meciuri ale rundei. De la ora 13:30 se joacă partida dintre Alpha Oradea, locul VI, cu 2 puncte și golaveraj -39) și Cîțu Timișoara (V, 6p). de la ora 14:00 este programată întâlnirea Traian Vuia Reșița (VII, 2p, – 39) – Banatul Timișoara (III, 7p, +14), iar de la 17:00 jocul dintre Unirea Sânicolau Mare (IV, 7p, – 5) și Beldiman Arad (VIII, – 1p, pentru neprezentare la un joc). Campionatul se va relua la mijlocul ultimei săptămâni a lunii ianuarie 2025.
Vulcanul țintește podiumul
La junioare III, în seria I, se va juca tot etapa a VII-a, și aceasta fiind ultima a sezonului regular, în această competiție evoluând CSM Vulcan și CSȘ Petroșani. În această rundă, în care liderul seriei, CSM Târgu Jiu, cu 11 puncte, va sta, din cauza numărului impar de participante, echipele din Valea Jiului vor juca, ambele, în deplasare, meciurile fiind programate pentru joi, 5 decembrie. Primele vor intra pe parchet, la ora 14:00, fetele de la CSȘ Petroșani, aflate pe poziția a cincea, cu 2 puncte, care vor juca pe terenul ulimei clasate, LPS Târgu Jiu (VII, 1p, – 31). Apoi vor evolua, cu începere de la ora 14:00, handbalistele de la CSM Vulcan, locul 5, cu 7 puncte, ca și echipele de pe pozițiile doi și trei, departajarea fiind făcută de golaveraj. Vulcănencele, care au golaveraj + 5, vor juca la CS Novaci (VI, 1p, – 29) și, în cazul unui succes, vor urca pe podium, întrucât în celălalt meci al etapei, care va începe la ora 15:00, se vor întâlni celelalte echipe cu care se află la egalitate de puncte, CSȘ Turnu Severin (II, + 35) și Jiul Rovinari (III, + 10), partida urmând a se disputa în municipiul de pe malurile Dunării. În această serie a junioarelor III se vor mai juca, în 2024, și primele două etape din retur, programate, de principiu, în zilele de 15 și, respectiv, 19 decembrie.
Actualitate
Spectacolul ,,Acum, în prag de sărbători” de la Deva, anulat
Spectacolul „Acum, în prag de sărbători”, ce ar fi trebuit să aibă loc joi seara, în Ajun de Moș Nicolae, la Deva, a fost anulat.
Reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva au anunțat că, organizatorul concertului de colinde și cântece de Crăciun „Acum, în prag de sărbători”, programat pentru data de 5 decembrie 2024, a hotărât să anuleze evenimentul.
“Persoanelor care au achiziționat bilete online de pe platforma entertix.ro, li se vor restitui banii în contul din care a fost efectuată plata, în cursul zilelor următoare. Cei care au achiziționat bilete direct de la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva sunt rugați să se prezinte pentru recuperarea sumelor plătite, de luni până vineri, între orele 11:00-14:00, și miercuri, între orele 14:00-17:00. Informații suplimentare puteți primi la numărul de telefon: 0721.055.037. Vă mulțumim pentru înțelegere!”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Drăgan Muntean” Deva.
Actualitate
Hunedoreanul Siegfried Mureșan a preluat șefia PNL Diaspora
Europarlamentarul hunedorean Siegfried Mureșan (PPE / PNL) este președintele interimar al PNL Diaspora, după demisia lui Rareș Bogdan.
Deputatul european Siegfried Mureșan a fost votat în unanimitate președinte interimar al PNL Diaspora de Biroul Politic Național.
„Mulțumesc colegilor din Partidul Național Liberal pentru desemnarea mea ca președinte interimar al PNL Diaspora. Vreau să oferim românilor din străinătate rolul central pe care îl merită de ani de zile. Românii din străinătate sunt, de ani de zile, principalii investitori din România. Românii din Diaspora sunt cei care, de nenumărate ori, au apărat democrația din România: la protestele de după Ordonanța 13, la protestele din 10 august și în multe alte momente. Românii din Diaspora au arătat și acum că îi interesează ce se întâmplă în România. 800.000 de români din străinătate prezenți la vot atât la alegerile prezidențiale, cât și parlamentare, înseamnă echivalentul prezenței a 4 județe din țară. Românii din Diaspora sunt un electorat de dreapta fiindcă sunt oameni care au muncit pentru ceea ce au, oameni cu meserii sau întreprinzători care au plecat pentru un viitor mai bun, oameni care vor să vadă că țara lor se schimbă în mai bine și vor să fie auziți. Vor să vadă în România școli mai bune, spitale mai bune, drumuri mai bune. Românii din Diaspora vor să știe că se pot întoarce în țara lor natală, în țara în care mulți dintre ei și-au investit economiile și că vor avea aceleași condiții de trai ca afară. Obligația noastră, a Partidului Național Liberal, ca principalul partid de centru-dreapta din România, este să recâștigăm acest electorat de dreapta în următorii ani. Avem în PNL Diaspora foarte mulți oameni competenți, muncitori, cu care vom întări organizația și vom răspunde așteptărilor românilor din străinătate”, a declarat Siegfried Mureșan.
-
Actualitatecu o zi in urma
Posibilii parlamentari ai județului Hunedoara
-
Actualitatecu 21 de ore in urma
Ultima oră: Călin Petru Marian (PNL) devine senator de Hunedoara
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Incendiu la un autoturism care se deplasa pe DN 66, în apropiere de Hațeg
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Alegeri parlamentare 2024| 22,16 la sută, prezența la vot în județul Hunedoara, la ora 13:00
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Alegeri parlamentare 2024| 43,72 la sută dintre hunedoreni au votat, până la ora 18:00
-
Actualitatecu 2 zile in urma
„Ziua Națională a României”, marcată la Deva. Ceremonial public la Cimitirul Eroilor
-
Actualitatecu o zi in urma
PSD a revenit în preferințele hunedorenilor la alegerile parlamentare, dar cu un scor mult mai mic ca în 2020
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Proces electoral în siguranță: Măsurile MAI pentru județul Hunedoara