Connect with us
Data: 18/07/2024
.

Actualitate

Sfaturi pentru o zi liniștită pe pârtie

Publicat

pe

Pentru a ne putea bucura de o zi pe pârtie, indiferent că suntem schiori sau snowboard-eri, trebuie să ținem cont de anumite reguli de conduită și de siguranță pentru a putea preveni incidentele nedorite.

Astfel cel mai important lucru îl constitue un echipament adecvat care să includă cască de protecție și ochelari. Mai mult decât atât când sunteți pe pârtie trebuie să fiți atenți și la celelalte persoane, mai ales că sunt mulți schiori sau snowboard-eri care se deplasează cu viteză și care pot provoca incidente nedorite.

”Există un set de reguli, multe care țin de bun-simț, astfel încât cei care schiază sau se dau cu snowboard-ul să poată fi în siguranță și să îi protejeze și pe ceilalți practicanți. Din păcate, nu toată lumea le cunoaște sau ține cont de ele, mulți devenind adevărate pericole. Există, însă, câteva lucruri pe care le puteți face, pentru a vă proteja de ei. Purtați întotdeauna echipament de siguranță (cască, ochelari, protecție pentru spate și mănuși), pentru că în cazul în care sunteți lovit de un alt practicant să puteți beneficia de protecție maximă. Nu vă bazați niciodată pe faptul că aveți prioritate față de schiorii/snowboard-erii care vin din spate. La sfârșitul fiecărui viraj, trageți cu ochiul spre deal, pentru a analiza traficul și a fi conștienț de riscuri. Opriți-vă pe margine când vedeți schiori/snowboard-eri vitezomani sau care nu au un control bun și așteptați ca aceștia să treacă. De cele mai multe ori, traficul pe pârtie este în valuri. Nu vă puneți în mișcare când este aglomerat, ci așteptați până se mai eliberează. Încercați să nu schiați în paralel cu alți schiori, pentru că acționați ca o barieră pentru cei din spate. Lăsați întotdeauna loc să puteți fi depășit. În zonele înguste, păstrați o trasă previzibilă și lăsați loc să puteți fi depășit. Trageți, din când în când, cu ochiul spre deal. Nu vă opriți în locuri înguste, sub ruperi de pantă sau după curbe, unde ați putea fi greu reperați de ceilalți practicanți. Staționați, întotdeauna, doar pe marginea pârtiei, în locuri cu vizibilitate bună. Acordați o atenție sporită snowboard-erilor care execută virajul spre înapoi (pe călcâie), deoarece au un unghi mort foarte mare și le este greu să observe ce este în spatele lor. În cazul în care se întâmplă să cădeți, încercați, pe cât posibil, să vă adunați echipamentul și să eliberați zona cât mai repede, mergând și reechipându-vă pe margine. Dacă sunteți martorul unui accident și doriți să dați o mână de ajutor, balizați și protejați zona, înfigând schiurile, cu coada în zăpadă, sub forma literei „X” și rămâneți în permanență cu fața spre deal, pentru că de acolo vin cele mai multe pericole. Ne bucurăm de zăpadă, natură și relaxare în sezonul de iarnă. Cu toate acestea, este important să fim conștienți de impactul pe care activitățile noastre îl pot avea asupra mediului, a biodiversității și a peisajului local. Urmează regulile de siguranță și indicațiile echipelor de SALVAMONT. Astfel, te protejezi pe tine, dar contribui și la menținerea ordinii și siguranței pentru toți iubitorii de natură, schi, snowboard și sanie”, arată reprezentanții Parcului Național Retezat.

FOTO: FACEBOOK COMPLEX MONTANA STRAJA

Actualitate

Directorul Minei Livezeni a fost reținut de DIICOT

Publicat

pe

Redactat de

Directorul Minei Livezeni a fost reținut de DIICOT.

Ion Nemeș, directorul minei Livezeni, a fost reținut joi de procurorii DIICOT. Aceasta vine în urma unei percheziții efectuate de procurorii DIICOT și polițiștii de la combaterea criminalității organizate în Complexul Energetic Valea Jiului, la mina Livezeni, mina Lonea, sediul Prestserv și la domiciliile unor angajați, inclusiv acasă la directorul general, aproximativ două săptămâni în urmă.

Directorul Minei Livezeni a fost reținut pentru 24 de ore.

FOTO: Facebook@Tiberiu Iacob Ridzi

Citeste mai mult ...

Actualitate

Ați văzut-o? Femeie din Petrila este căutată de familie

Publicat

pe

Redactat de

Ați văzut-o? Femeie din Petrila este căutată de familie.

La data de 18 iulie 2024, ora 14:30, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Petrila au fost sesizați de către o femeie din orașul Petrila, despre faptul că în data  de 18.07.2024, în jurul orei 12.30, fiica acesteia CĂLIMAN VIVIANA–EDITA, de 46 ani, în timp ce se afla în zona Parcului La momentul plecării, CĂLIMAN VIVIANA–EDITA purta un tricou de culoare roșie, pantaloni de culoare neagră tip colanți simpli fără inscripții, pantofi tip sport de culoare albă și un ghiozdan de culoare maro.

CĂLIMAN VIVIANA–EDITA are următoarele semnalmente 1,65 – 1.70 metri  înălțime, constituție astenică, parul scurt prins în coc – șaten, ochii albaștri, greutatea de aproximativ 50 kg. Ca semne particulare, are o aluniță de cca. 0,5 cm în zona umerilor.

Din momentul primirii sesizării, polițiștii au desfășurat mai multe activități investigative și de căutare, în vederea depistării persoanei care a fost dată în urmărire națională.

Polițiștii continuă activitățile specifice și le solicită celor care dețin informații utile găsirii persoanei să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.

Citeste mai mult ...

Actualitate

După modificările legislative. Doar un hunedorean a rămas fără permis pentru consum de droguri

Publicat

pe

Redactat de

La finele lunii trecute au apărut modificări legislative în ceea ce privește testarea antidrog a conducătorilor auto.

Legea, în forma sa inițială, era ambiguă și era total defavorabilă șoferilor, ținând cont de problemele legate de timpul necesar efectuării analizelor, conducătorii auto, chiar dacă erau declarați nevinovați, putând sta o perioadă îndelungată fără permis de conducere.

După noile reglementări, numărul permiselor care au fost ridicate de către cadrele Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Hunedoara este minim.

La nivelul IPJ Hunedoara, din perioada 29 iunie până în prezent, a fost retras 1 permis de conducere pentru refuz test droguri. A fost confirmată de structura de medicină legală prezența de substanțe psihoactive în organism. Prin urmare, rata de confirmare la probe, pentru conducătorii care au refuzat testarea cu aparatul Drug test, la nivelul județului, este de 100%”, au informat cei de la IPJ Hunedoara.

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate