Connect with us
Data: 28/05/2024
.

Actualitate

Siegfried Mureșan: Banii nealocați din Mecanismul de Redresare și Reziliență trebuie investiți în proiecte energetice transfrontaliere

Publicat

pe

Plenul Parlamentului European votează astăzi Raportul privind implementarea Mecanismului European de Redresare și Reziliență, coordonat de eurodeputatul hunedorean Siegfried Mureșan (PPE / PNL) din poziția de coraportor.

Raportul, care evaluează implementarea celui mai important plan de investiții din istoria Uniunii Europene, de 700 de miliarde de euro, cere ca fondurile încă disponibile în mecanism să fie investite în proiecte transfrontaliere care să reducă dependența energetică de Federația Rusă.

„Adoptăm astăzi Raportul de implementare a Mecanismului de Redresare și Reziliență în valoare de peste 700 de miliarde de euro. Împlinim un an de la aprobarea primului plan național de redresare și reziliență finanțat din acest mecanism. Acum, după un an, avem 25 de planuri naționale adoptate din 27 posibile, iar mecanismul a început să producă rezultate.
În raportul nostru, arătăm că acest instrument are deja efecte pozitive asupra economiei Uniunii Europene. Impactul pozitiv ale mecanismului se va resimți și mai mult cu cât vom înainta cu implementarea planurilor naționale de redresare și reziliență. Tocmai de aceea, cerem Comisiei Europene și țărilor membre accelerarea reformelor și investițiilor finanțate din Mecanismul de Redresare și Reziliență”, a declarat deputatul european Siegfried Mureșan.
Eurodeputatul a mai precizat faptul că există peste 200 de miliarde de euro din categoria împrumuturi, care nu au fost cerute de statele membre.

„Observăm, totodată, că avem încă peste 200 de miliarde de euro din componenta de împrumuturi alocată acestui mecanism care nu au fost solicitate de țările membre. De aceea, în contextul războiului din Ucraina, susținem ca acești bani să fie folosiți pentru a crește independența și siguranța energetică a Uniunii Europene, prin investiții în infrastructura energetică transfrontalieră. Suntem de acord, în acest sens, cu propunerea de modificare a legislației mecanismului, înaintată de Comisia Europeană în contextul inițiativei REPowerEU. Concret, prin această modificare legislativă, țările membre vor putea folosi fondurile din Mecanismul de Redresare și Reziliență mai eficient pentru investiții în infrastructura energetică și tranziția spre o economie verde”, a mai spus Siegfried Mureșan.
Hunedoreanul mai spune că aceste fonduri trebuie corelate de respectarea principiilor privind statul de drept.
„Legislația europeană prevede clar ca fondurile alocate statelor membre prin Mecanismul European de Redresare și Reziliență să fie corelate de respectarea principiilor privind statul de drept. Tocmai de aceea, în raportul pe care îl adoptăm astăzi, cerem Comisiei să monitorizeze respectarea statului de drept în țările membre pe toată perioada implementării PNRR-urilor, nu doar la adoptarea lor. Legislația europeană trebuie aplicată tuturor și nu trebuie să acceptăm ca vreun guvern sau politician din Europa să beneficieze de fonduri europene în timp ce încalcă statul de drept”, a mai spus eurodeputatul român.

Actualitate

Starea drumurilor de acces în Parcul Național Retezat – Informații actualizate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanţii Administraţiei Parcului Naţional Retezat au oferit informaţii actualizate, la data de 28 mai 2024, despre accesul cu maşina în aria protejată.

„Starea drumurilor se poate modifica de la o zi la alta în funcție de condițiile meteo. Vă rugăm să aveți în vedere informările meteorologice date de către Administratia Nationala de Meteorologie RA”, au transmis reprezentanții Administrației Parcului Național Retezat.

Administrația Parcului Național Retezat nu deține și nu administrează drumuri în sau lângă parc.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Fotbalistele de la CSM Deva au terminat sezonul cu victorii

Publicat

pe

Redactat de

Sezonul intern din fotbalul feminin a ajuns la final. Printre participante la competiție s-a numărat și CSM Deva, clubul de la poalele Cetății fiind la primul său sezon competițional în fotbalul feminin.

Senioarele, pe locul secund

Echipa de senioare a evoluat în Liga 3, unde a terminat pe un meritoriu loc doi în serie. În ultimul meci, decisiv pentru ocuparea locului al doilea, devencele, pregătite de către Alina Mardare, au învins, cu 1-0, pe CFR Cluj, unicul gol al meciului de pe teren propriu fiind înscris de Delia Grecu. În acest meci pentru CSM Deva au evoluat Amalia Săndulescu, Andrada Niculescu, Roxana Antemie, Andreea Marina, Delia Grecu, Andreea Cărmăzan, Maria Jurj, Irina Brătean, Teodora Narița, Diana Nemțuc, Sarah David, Alexandra Costache și Alexandra Ianc. Seria a fost câștigată de UTA, iar după devence s-au clasat Academia Florești, CFR Cluj și Olimpia Satul Mare.

Junioarele, scor-fluviu

Echipa de junioare U15 a evoluat într-una din seriile Campionatului Național rezervat acestei categorii de vârstă. După un început bun de sezon, fetele pregătite de Alina Mardare au avut, apoi, o evoluție mai modestă și, chiar dacă au revenit pe final de campionat, au terminat pe poziția a cincea, după Interstar Sibiu, Alma Sibiu, Student Sport Alba Iulia și Hermannstadt Sibiu. În ultimul meci jucat, pe teren propriu, devencele au reușit un scor fluviu, 8-0, cu Hermannstadt, prin golurile înscrise de Cătălina Circo (4), Maia Toderesc (3) și Andreea Toderesc. Pentru CSM Deva au evoluat Patricia Popescu, Florina Popa, Andreea Toderesc, Alexia Muntean, Karina Ahămoaie, Maia Toderesc,

Advertisement

Alessia Dreghici, Iulia Szabo, Melania Marfici, Cătălina Circo, Rebeca Brînda și Maia Feier.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Handbalistele au ratat promovarea în Liga Florilor

Publicat

pe

Redactat de

După ce au ratat accederea în Liga Florilor la turneul de la Iași, handbalistele de la CSM Deva au jucat în al doilea baraj la Mioveni. Din păcate, nici cea de-a doua tentativă de revenire în primul eșalon valoric al handbalului românesc nu a fost una încununată de succes.

Devencele au pierdut primele două jocuri, 22-27 cu HC Zalău și 27-28 cu CSM Târgu Jiu, aceste formații păstrându-și locurile în Liga Florilor. În ultimul meci de la Mioveni, unul fără miză, CSM Deva a remizat, scor 34-34 cu Activ Ploiești, și a terminat turneul pe poziția a treia. La Mioveni, ca și la Iași, antrenorii Valentina Ardean Elisei și Olovia Nanu le-au folosit în poartă pe Flavia Lima, Ana Inculeț și Andreea Nastasă iar în câmp pe Bianca Cherecheși, Teodora Popescu, Nika Matavs, Diana Șamanț, Orsolya Mozes, Tatiana Sutranova, Alexandra Orșivschi, Sarah Darie, Zsofia Csavar, Nicoleta Deaconu, Andreea Tetean, Fanta Diagouraga și Lavinia Florea, după toate probabilitățile fiind, pentru toate, ultima prezență în tricoul Devei.

Citeste mai mult ...

PUBLICITATE ELECTORALĂ

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240015

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 21240063

Cod mandatar AEP 23240001

Vând

  • Vând apartament cu 2 camere decomandat, strada Minerului, blocul 26, scara B, etaj 4, se vinde mobilat sau nemobilat. Pentru mai multe informații sunați la numărul de telefon 0726238869.

 

  • Vând sobe teracotă vrac(cahle) calitatea 1, mai multe modele, sobe dormitor, bucătărie, șeminee, prețuri cele mai mici. Livrare la domiciliu, detalii la numărul de telefon 0730241017.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate