Connect with us
Data: 16/04/2024
.

Actualitate - Eveniment

Simeriancă tâlhărită de patru minori, în centrul oraşului

Publicat

pe

O femeie în vârstă de 65 de ani, din Simeria, a rămas fără poşeta în care avea mai mule documente personale şi suma de 50 de lei, după ce a fost atacată de patru minori, cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, în plin centrul oraşului.

 

Tâlhăria a fost comisă, la sfârşitul săptămânii trecute, seara, în jurul orei 19:20, când simerianca în vârstă de 65 de ani se îndrepta înspre casă, prin centrul oraşului. Înainte de a o ataca pe femeie, cei patru minori au urmărit-o o bună bucată de drum, timp în care i-au cerut insistent bani. Simerianca a refuzat să le dea vreun leu, iar în momentul în care au ajuns pe strada Victoriei, unul dintre minori s-a apropiat de femeie şi i-a pulverizat în față un spray iritant – lacrimogen, după care i-a smuls din mână poșeta în care se afla o sumă de bani și mai multe înscrisuri personale.

 

Bunurile femeii, găsite pe calea ferată

Advertisement

 

În momentul în care s-a dezmeticit, femeia a alertat poliţiştii, cărora le-a povestit întreaga întâmplare. „În urma activităților desfășurate, poliţiştii Formațiunii de Investigații Criminale l-au identificat pe prezumtivul autor al faptei  precum și persoanele care îl însoțeau. Suspectul principal este un minor în vârstă de 14 ani, din Hunedoara, asupra căruia s-a găsit un tub cu spray paralizant și suma de 51 de lei. Acesta era însoţit de alţi trei minori, unul în vârstă de 10 ani, o minoră în vârstă de 13 ani şi o alta în vârstă de 10 ani, toţi din municipiul Hunedoara”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, subcomisar Bogdan Niţu.

În urma cercetărilor efectuate, oamenii legii au găsit poşeta victimei, în care se aflau înscrisurile şi suma de 50 de lei, aruncată pe calea ferată din zonă. În cauză, poliţiştii au întocmit acte premergătoare pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie.

Pentru a nu deveni victime ale infracţiunii de tâlhărie, poliţiştii recomandă hunedorenilor să evite să circule singuri, la ore târzii sau prin locuri neiluminate şi puţin frecventate, şi să nu poarte, în mod ostentativ, bijuterii sau alte bunuri de valoare.

Advertisement
Advertisement

Actualitate

FOTO: Căutările persoanei posibil înecate, suspendate

Publicat

pe

Redactat de

Căutările pentru persoana posibil înecată în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, au ajuns la a treia zi fără să ofere vreun rezultat concret.

Operațiunea de intervenție de astăzi a implicat echipaje extinse, printre care s-au numărat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, alături de scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara.

”Cea de-a treia zi a căutărilor persoanei posibil înecate în lacul de acumulare al Barajului Hațeg, din localitatea Sântămăria Orlea, s-au încheiat fără niciun rezultat. La intervenția de astăzi au participat scafandri pompieri de la ISU Alba și ISU Hunedoara, dar și scafandri de la Serviciile Salvamont din județele Gorj, Harghita, Mureș și Hunedoara. Astăzi, la misiunea de căutare s-au folosit aparate speciale pentru detectarea corpurilor de dimensiuni medii și mari, aflate sub apă, acționând, totodată, și scafandri”, transmite ISU Hunedoara.

În funcție de starea vremii, căutările vor fi reluate. Județul Hunedoara se află sub incidența unei atenționări meteorologice „Cod galben ” de averse, grindină, descărcări electrice și vijelii, valabil până în data de 17.04.2024, ora 20.00.
De asemenea, meteorologii au transmis și o informare meteo de instabilitate atmosferică, valabilă până în data de 18.04.2024, ora 20.00.

FOTO: ISU Hunedoara

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Dosar de cercetare penală pentru vătămare corporală din culpă

Publicat

pe

Redactat de

În cursul zilei de ieri, în municipiul Hunedoara, a avut loc un eveniment rutier soldat cu o victimă care a fost transportată la spital.

Un bărbat în vârstă de 69 de ani, însoțit de o femeie, aflat pe un motociclu, oprind la culoarea roșie a semaforului, a căzut de pe motociclu împreună cu femeia. Bărbatul a fost transportat la spital.

”La data de 15 aprilie 2024, în jurul orei 13:23, un bărbat de 69 ani, din municipiul Hunedoara, numitul V I, în timp ce conducea un motociclu, pe bulevardul Dacia din municipiul Hunedoara, la intersecția cu bulevardul Mihai Viteazu a redus viteza și a oprit la semafor deoarece acesta indica culoarea roșie, iar o femeie în calitate de pasager aflată pe motociclu, s-a speriat și s-a dezechilibrat, cei doi căzând pe carosabil. În urma acestui eveniment rutier, a rezultat rănirea bărbatului care a fost preluat și transportat la spital de către un echipaj medical, în vederea acordării de îngrijiri medicale. În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, informează reprezentanții IPJ Hunedoara.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

Actualitate

Caravană medicală pentru locuitorii din Certej. Dr. Alexandru Rogobete: Suntem la 80 de km distanță de orice fel de centru de tratament medical

Publicat

pe

Redactat de

În mijlocul munților Hunedoarei, în comuna Certeju de Sus, unde distanța de orice formă de asistență medicală pare aproape insurmontabilă, un act de compasiune și devotament medical a luat naștere.

Cu determinarea unei echipe conduse de Prof. Dr. Dorel Săndesc și sprijinită de Asociația pentru ATI „Aurel Mogoșanu”, o caravana medicală a adus lumină în inimile și ochii locuitorilor din această zonă izolată.

„Povestea de astăzi este despre medici. Meseria de vocație pe care am ales-o la rândul meu și care m-a determinat să mă dedic total dezvoltării unui sistem medical echitabil, performant și empatic. Suntem la 80 de km distanță de orice fel de centru de tratament medical. În Certeju de Sus, Județul Hunedoara, majoritatea seniorilor nu au mai fost consultați de un medic specialist în ultimii 10 ani. Până acum 24 de medici de diverse specializări au consultat deja 105 pacienți. Medicină internă, cardiologie, oftalmologie și optimetrie, neurologie, ORL, Pneumologie, EKG, analize de laborator. Este minunat când vezi atât de mulți medici care fac cinste vocației noastre de vindecători și își dedică inclusiv timpul lor liber pentru a face bine oamenilor. Într-un cuvânt empatie”, spune dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Într-un schimb de empatie și încredere, medicii oferă tot ce au mai bun din ei pentru pacienții lor. Fiecare consultație este un act de generozitate și devotament față de cei în suferință. Relația medic-pacient devine astfel o punte solidă, întemeiată pe încredere reciprocă și pe grija sinceră pentru binele celuilalt.

În această acțiune umanitară, societatea civilă preia frâiele acolo unde sistemul medical este absent sau insuficient. Așa cum medicii pentru România au renovat Spitalul de Pediatrie din Pitești, Asociația pentru ATI demonstrează că pentru inimi pline de compasiune nu există limite. Susținută inclusiv de sectorul privat, această inițiativă este o dovadă că solidaritatea și generozitatea pot schimba vieți.

”Aș vrea să punctez câteva lucruri. Societatea civilă preia frâiele acolo unde sistemul nu ajunge, nu poate sau este depășit. La fel ca puterea exemplului dat de Medici pentru România, care au renovat Spitalul de Pediatrie din Pitești, Asociația pentru ATI, arată prin fapte că pentru un grup de oameni inimoși nu există nu se poate. Și da, au atras inclusiv sprijinul sistemului privat, prefer să nu menționez numele companiilor care au susținut acțiunea pentru a nu exista interpretări, dar le transmit inclusiv pe această cale că apreciez foarte mult ceea ce fac. – Relația medic-pacient este în sine un schimb foarte clar: în schimbul încrederii pe care ți-o acordă pacientul și apropiații săi, tu ca medic oferi tot ce este mai bun în tine. Întreaga pregătire, întreaga experiență, toată dedicarea și empatia. Fără încredere această relație nu poate să existe sau dacă există nu are cum să ducă la un final pozitiv. Medicii din România formează un corp profesional de excepție care și-a câștigat încrederea prin acte medicale de excepție, în cele mai multe cazuri. Vă rog să nu judecăm excepția drept regulă, pentru că ar însemna să picăm într-o capcană a manipulării care lovește direct și uneori iremediabil în această încredere în relația pacient-medic construită în timp, cu foarte mult efort și emoție, de ambele părți. Acestea fiind spuse, ne întoarcem în sat pentru a continua consultațiile. Fapta bună de sâmbăta asta: 100 de persoane consultate au fost depistate cu tulburări de vedere: 100 de persoane vor primi gratuit ochelari”, mai spune dr. Alexandru Rogobete, secretar de stat în MInisterul Sănătății.

Advertisement

FOTO: Dr. Alexandru Rogobete

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate