Actualitate
Sindicaliştii de la Arcelor Mittal Hunedoara vor creşteri salariale
Negocieri privind CCM
Nivelul lefurilor, stimulentele financiare sau condiţiile de muncă sunt în centrul tratativelor cu patronatul
Discuţiile între reprezentaţii sindicatelor şi administratorii platformei siderurgice de la Hunedoara privind Contractul Colectiv de Muncă (CCM) se află în plină desfăşurare.
Aflat la negocieri, Petru Vaidoş, liderul sindicatului „Siderurgistul” a declarat pentru cotidianul „Servus Hunedoara” că principala solicitare a angajaţilor de la Arcelor Mittal Hunedoara o reprezintă creşterea salariilor, fapt transmis conducerii societăţii. „Astăzi (ieri n.r) am înaintat conducerii Arcelor Mittal Hunedoara solicitările noastre legate de CCM. Acest contract este unul multianual şi permite la fiecare început de an, unele negocieri cum sunt şi cele salariale”, a precizat Petru Vaidoş.
Au cerut, nu se ştie dacă vor primi
În cel mult două săptămâni angajaţii de la Arcelor Mittal Hunedoara ar putea primi un răspuns din partea conducerii referitor la solicitările făcute în cadrul negocierilor privind CCM. Potrivit liderului Sindicatului „Siderurgistul” Hunedoara, Petru Vaidoş, CCM încheiat între angajaţi şi conducerea ArcelorMittal este unul multianual, la aceste negocieri fiind discutate punctual doar solicitări legate de nivelul salarizării, stimulentele financiare sau cele ce privesc siguranţa în muncă. „Contractul colectiv de muncă este valabil încă trei ani, dar trebuie să negociem cu conducerea societăţii măririle salariale. Astăzi (ieri n.r) am prezentat propunerile noastre şi sperăm ca, în maximum două săptămâni, să primim un răspuns”, a declarat Petru Vaidoş, preşedintele Sindicatului „Siderurgistul” de la Arcelor Mittal.
Anul trecut, în urma negocierilor cu reprezentanţii societăţii Arcelor Mittal Hunedoara, sindicatele au obţinut o creştere salarială de şase procente, în două etape. În prezent, la combinatul hunedorean mai lucrează aproximativ 760 de persoane, salariul mediu brut fiind de 1.800 de lei.
Actualitate
FOTO: Incendiu la o anexă gospodărească din Baru
În această dimineață, pompierii Detașamentului Petroșani au intervenit cu trei autospeciale, o ambulanță SMURD și cu echipaje specializate pentru limitarea și stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea Baru.
La sosirea pompierilor, ardea generalizat un șopru, cu o suprafață de aproximativ 50 mp, iar flăcările amenințau să cuprindă și casa de locuit, aflată în apropiere.
Echipajele de stingere au acționat cu 13 pompieri pentru localizarea incendiului și protecția casei.
După lichidarea incendiului și înlăturarea efectelor negative ale producerii acestuia, s-a constatat că au ars anexa gospodărească, compusă din garaj și depozit de lemne, pe o suprafață de aproximativ 500 mp, 2 tractoare și 2 motocultoare, lemnele de foc depozitate și s-a degradat o parte a izolației acoperișului, pe o latură a casei.
Din interiorul anexei gospodărești, echipajele de intervenție au înlăturat 2 butelii de aragaz.
In incendiu nu au fost surprinse persoane sau animale, iar cauza probabila a incendiului a fost un scurt circuit produs la instalatia electrică a anexei gospodărești.
FOTO: ISU Hunedoara
Actualitate
Trimestrul al IV-lea începe bine la Totești
Localitatea hunedoreană Totești are o suprafață de peste 22 kilometri pătrați, și o populație de aproximativ 2.000 de locuitori. Comuna are în componență patru sate, respectiv localitatea de reședință omonimă și așezările aparținătoare Cârnești Păclișa și Reea și este, practic, lipită de orașul Hațeg.
Au început lucrările la rețeaua de gaz
Ca de obicei, administrația publică locală din comuna din Țara Hațegului derulează mai multe proiecte de dezvoltare a așezării. Aceste proiecte se derulează cu fonduri provenite din diverse surse de finanțare. „Am semnat, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației contractul pentru înființarea rețelei de gaze naturale în comuna Totești. Este un proiect mare, care se derulează prin Programul Național de Investiții (PNI) “Anghel Saligny”, la care țin foarte mult și pentru acesta s-a depus un mare volum de muncă. Am cuprins în acest proiect toate satele aparținătoare. Este o utilitate necesară perioadei în care trăim. Nu știm ce ne rezervă viitorul și trebuie să avem mai multe alternative. Locuitorii comunei merită și această alternativă, a gazului metan, pe lângă folosirea energiei electrice, a lemnelor de foc şi a buteliilor. Lucrările au început și se desfășoară conform graficului, iar în satul Cârnești acestea se apropie, deja, de finalizare”, a declarat Tiberiu Pasconi, primarul reales al comunei hunedorene Totești.
Marea asfaltare în plină derulare
Începutul trimestrului al IV-lea din acest an mai vine cu o veste bună din Totești, de această dată fiind vorba despre un proiect ce privește infrastructura rutieră. „Una dintre preocupările noastre principale a fost, și este, cea legată de rețeaua de drumuri. Am făcut investiții în acest sens, și acestea continuă, și aici nu vorbesc doar de arterele rutiere, ci și de drumurile de exploatație agricolă. Avem în derulare un proiect ce prevede reabilitarea drumurilor și străzilor interioare, la care se adaugă și amenajarea de podețe, trotuare sau rigole. De asemenea, în acest proiect este prevăzută și asfaltarea drumului care face legătura între localitatea noastră și așezările învecinate Densuș și General Berthelot, la finalizarea acestora putând spune că rețeaua rutieră din Totești va fi complet asfaltată. Operațiunile propriu zise au demarat și în momentul de față se execută lucrări în satul de reședință”, a spus actualul și viitorul primar al comunei hunedorene Totești, Tiberiu Pasconi.
Locuri ce merită a fi văzute
Comuna Totești, poartă de intrare către Retezat, adăposteşte, în satul Păclişa, un monument istoric, respectiv Castelul Pogany, construit în secolul al XVIII-lea şi modificat în cel următor. Tot la Păclişa s-au mai descoperit şi o aşezare din neolitic, precum şi alte materiale arheologice din vremuri străvechi. Fragmente de factură dacică şi romană s-au mai descoperit şi în satele Toteşti şi Cârneşti, dar şi alte elemente aparţinând epocii bronzului sau evului mediu timpuriu. Despre biserica ortodoxă din Cârneşti se spune că funcţionează din perioada secolelor XV – XVI după Christos. De asemenea, în comună sunt și mai multe lacuri ale amenajării hidroenergetice de pe Râu Mare.
Actualitate
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a depus candidatura la alegerile prezidențiale. „România are nevoie de o viziune de dreapta”
Președintele PNL, Nicolae Ciucă, și-a depus, miercuri, candidatura pentru alegerile prezidențiale.
Însoțit de ceilalți lideri ai partidului, președintele PNL, Nicolae Ciucă, s-a prezentat la Biroul Electoral Central (BEC), unde a depus cele 1,6 milioane de semnături de susținere a candidaturii sale pentru Președinția României.
„Vreau să le mulțumesc tuturor românilor care au sprijinit această candidatură, pentru cele 1.600.000 de semnături. Mulțumesc membrilor, primarilor, tinerilor și seniorilor liberali, președinților de filiale și tuturor colegilor mei din PNL care au muncit și au convins atât de mulți români să ne susțină. Ne aflăm într-o situație în care România s-a schimbat și continuă să se schimbe. Situația internațională s-a schimbat și se schimbă, din păcate, din ce în ce mai des. Avem nevoie de o viziune liberală care să gestioneze toate aceste provocări: economice, sociale și cele care afectează democrația. Trebuie să găsim soluții pentru viitorul copiilor noștri, pentru siguranța noastră ca națiune. Venim cu o viziune de dreapta. România are nevoie de o astfel de viziune și de o persoană capabilă să o implementeze”, a declarat liderul PNL.
Nicolae Ciucă a spus că se bazează pe PNL, „cel mai vechi partid politic din România și UE, un partid angajat și responsabil pentru toate proiectele politice asumate”. „Și de data aceasta, PNL vine cu un proiect pentru familie, comunitate și țară. Mă bazez foarte mult pe onoarea și credința oamenilor de dreapta în acest proiect. PNL vine cu o viziune pentru o Românie prosperă și sigură. România are capacitatea să asigure siguranța cetățenilor: siguranța economică, socială, în comunități, în școală, siguranța pentru demararea unei afaceri și capacitatea de a face față tuturor provocărilor externe. Voi fi un președinte responsabil, implicat și echilibrat. Așa cum am făcut toată viața mea, voi munci alături de cetățenii României, alături de instituțiile statului pentru a putea să facem față oricăror provocări dar, înainte de toate, să putem să construim un viitor mai sigur și mai bun pentru generațiile viitoare”, a mai declarat președintele PNL, Nicolae Ciucă.
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Minoră de 15 ani, din Hațeg, dată dispărută. UPDATE: A fost găsită
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Evenimente deosebite în comuna Vața de Jos
-
Actualitatecu 22 de ore in urma
Podiumuri la un concurs național pentru dansatorii deveni
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Conflict între vecini în fața unui bloc din Hunedoara. Un tânăr a fost reținut
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Primăria Petrila modernizează Parcul Regele Mihai I: Un nou proiect pentru creșterea calității vieții
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Anul universitar 2024-2025 a debutat la UPET
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Bronz național la judo pentru LPS Cetate Deva
-
Actualitatecu 19 ore in urma
Liga 5 de fotbal Hunedoara are un nou lider