Connect with us
Data: 13/04/2024
.

Actualitate - Eveniment

Sindicaliştii de la spitalul devean: „Suntem acuzaţi pe nedrept că am face jocurile unor partide politice”

Publicat

pe

Medicii care fac parte din Sindicatul „Medicorum Honorem”, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva, susţin că, după ce au semnalat o serie de probleme cu care se confruntă spitalul judeţean, li s-au adus acuzaţii publice potrivit cărora ar face jocurile unor partide politice. Aceştia susţin că aceste acuzaţii sunt nefondate, scopul urmărit de ei fiind acela „de a ne putea desfăşura activitatea profesională în condiţii normale atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici”.

 

În urmă cu câteva zile, sindicaliştii de la „Medicorum Honorem” au solicitat ministrului Sănătăţii să intervină de urgenţă pentru ca singurul tomograf pe care îl are unitatea medicală să fie reparat. Aparatul s-a defectat de la mijlocul lunii decembrie 2019, iar medicii au fost nevoiţi să îi trimită pe bolnavi la alte spitale din judeţ şi chiar din alte judeţe, punându-le astfel în pericol viaţa. Mai mult, în cadrul întâlnirii pe care au avut-o zilele trecute cu prefectul judeţului, aceştia au mai semnalat o problemă gravă, şi anume lipsa alimentelor pentru prepararea hranei bolnavilor.

„În urma apariţiei unor articole în presa scrisă, reprezentanţii Sindicatului Medicorum Honorem al medicilor din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva informează că acţiunile întreprinse recent de către, respectiv scrisoarea deschisă adresată ministrului Sănătăţii privitoare la situaţia singurului Computer Tomograf din spital, semnalarea lipsei alimentelor din magazia spitalului, precum şi întâlnirea cu domnul prefect Vasilică Poteca, ce a avut loc la invitaţia acestuia din urma şi care s-a autosesizat, nu au niciun fel de conotaţie politică. Subliniem că singurul scop urmărit de către organizaţia noastră este acela de a ne putea desfăşura activitatea profesională în condiţii normale atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici”, a precizat liderul Sindicatului „Medicorum Honorem”, al SJU Deva, dr. Diana Căprărin.

 

Advertisement

Tomograful va funcţiona de luni

 

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au informat, joi, că tomograful de la spitalul din Deva va fi funcţional de luni.

Urmare a demersurilor întreprinse de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Deva, începute în data de 16 decembrie 2019, în 16 ianuarie 2020, la unitatea medicală a ajuns tubul necesar funcţionării Computerului Tomograf. Tubul CT se află în prezent la laboratorul de radiologie, urmând ca vineri, 17 ianuarie 2020, piesa să fie montată de către o echipă de tehnicieni. După montare, tubul are nevoie de o perioadă de calibrare şi mentenanţă, context în care Computerul Tomograf va putea funcţiona în parametri normali cel târziu luni, 20 ianuarie 2020. Menţionăm că angajamentele şi contractul de achiziţie a piesei necesare funcţionării aparatului de investigaţii tomografice au fost încheiate în data de 10 ianuarie 2020”, se arată într-un comunicat emis de Consiliul Judeţean Hunedoara.

De asemenea, şi problema hranei pentru bolnavi a fost rezolvată după ce conducerea unităţii medicale a semnat contractele cu furnizorii.

Advertisement

Actualitate - Eveniment

Vasile Dîncu – „Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani și „Cetățean de Onoare” al municipiului Petroșani

Publicat

pe

Redactat de

Vasile Dîncu, sociolog și om politic, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani. De asemenea, i-a fost conferit și titlul de „Cetățean de Onoare” al municipiului Petroșani. Ceremonia a avut loc, vineri, 12 aprilie, la Universitatea din Petroșani.

Titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani i-a fost conferit prof. univ. dr. Vasile Dîncu, pentru „contribuția deosebită la dezvoltarea învățământului superior din România, atât în plan academic, cât și științific, pentru susținerea oferită dezvoltării învățământului superior de la Petroșani și pentru promovarea Universității din Petroșani în mediul academic și științific”.

 

Propunerea noastră, de conferire a titlului „Doctor Honoris Causa” al Universității din Petroșani domnului prof. univ. dr. Vasile Dîncu, se alătură altor semne de recunoaștere a meritelor științifice și profesionale de excepție pe care prof. univ. dr. Vasile Dîncu le-a acumulat de-a lungul întregii sale activități profesionale. Având în vedere deschiderea sa deosebită în ceea ce privește cooperarea interinstituțională și participarea la rețelele internaționale de colaborare prof. univ. dr. Vasile Dîncu a inițiat și dezvoltat relații armonioase de cooperare cu Universitatea din Petroșani (…) Considerăm că acordarea titlului onorific de „Doctor Honoris Causa” domnului prof. univ. dr. Vasile Dîncu este o binevenită răsplată în raport cu eforturile sale permanente de dezvoltare a societății românești, iar pentru întreaga comunitate academică din Petroșani este un motiv de gratitudine și onoare. Ne manifestăm convingerea că, prin intermediul acestui demers, comunitatea academică a Universității din Petroșani și-a atras un nou membru valoros care, prin plănuirea și eforturile sale, va contribui și pe viitor la dezvoltarea și creșterea vizibilității în plan internațional a universității noastre”, a spus prof. univ. dr. ing. Mihai Sorin Radu, rectorul Universității din Petroșani, în Laudatio.

La ceremonie a fost prezent și Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara. „A fost o onoare și un privilegiu pentru mine să fiu prezent la această ceremonie prin care a fost celebrată excelența academică a domnului Vasile Dîncu și contribuția sa neobosită la dezvoltarea socială, culturală și științifică a României. Ca sociolog și om politic cu o bogată experiență, Vasile Dîncu a inspirat și a influențat multe generații prin cercetările sale riguroase și prin angajamentul său ferm față de valorile democratice și progresul societății. Prin activitatea sa didactică și de cercetare, a contribuit semnificativ la înțelegerea și analiza profundă a realităților românești, explorând diversitatea și complexitatea acestui teritoriu. (…) Am convingerea că Vasile Dîncu va fi o voce puternică a românilor, mai ales a locuitorilor Văii Jiului, în Europa. Felicit pe rectorul Universității din Petroșani, prof. univ. dr. ing. Sorin Radu, felicit Senatul Universității pentru inițiativa acordării titlului de Doctor Honoris Causa, pe care îl merită din plin. Îl felicit pe primarul Tiberiu Iacob-Ridzi și Consiliul Local Petroșani pentru distincția conferită prof. univ. dr. Vasile Dîncu. Îl felicit pe domul Vasile Dîncu, pentru toate realizările sale și pentru contribuția valoroasă adusă prin implicarea sa în viața publică”, a transmis Laurențiu Nistor, președintele Consiliului Județean Hunedoara.

Advertisement

“Reputatul filosof, istoric și sociolog, prof.univ.dr. Vasile Dîncu și-a început cariera profesională, după absolvirea Facultății de Istorie și Filozofie de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj Napoca, la Liceul Industrial din Petroșani, unde a format generații întregi de tineri în domeniul științelor umaniste. A fost, totodată, unul dintre cei mai valoroși jurnaliști din Valea Jiului, ca editorialist în redacția primului ziar democratic din Petroșani, după Revoluția din 1989, al cărui condei a fost apreciat și respectat ca atare. Chiar și după plecarea sa din Petroșani, înapoi la Cluj Napoca, unde a început o prestigioasă activitate academică și, mai apoi, politică, prof.univ.dr. Vasile Dîncu a continuat să fie un om apropiat comunității locale din Petroșani, atitudinile și acțiunile sale publice fiind mereu unele pro-Petroșani și pro-Valea Jiului, acest lucru fiind evidențiat în studiile și lucrările științifice elaborate la nivel academic, sociologic și publicistic, dar și în activitatea sa de scriitor. Comunitatea noastră s-a bucurat de atenția domniei sale și, în egală măsură, de sprijin, și în perioadele în care acesta a avut responsabilități în Parlament și în Guvernul României, atât ca ministru al Dezvoltării, al Informațiilor Publice, al Apărării Naționale sau ca Vicepremier. Suntem convinși că prof.univ.dr. Vasile Dîncu va rămâne un pilon de susținere a comunității noastre locale și a întregii Văi a Jiului și a județului Hunedoara în viitorul Parlament European din care avem convingerea că va face parte. Îi mulțumesc pentru că a acceptat să facă parte din galeria cetățenilor de onoare al municipiului Petroșani, fapt care ne onorează deopotrivă și îi doresc mult succes în activitățile pe care le-a asumat, activități în care avem convingerea că Petroșaniul și Valea Jiului vor avea, în continuare, sprijin din partea dumnealui”, a transmis, la rândul său, Tiberiu Iacob-Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Sursa foto: Universitatea din Petroșani

Vasile Dîncu s-a declarat emoționat și a vorbit, în discursul său, despre Valea Jiului „locul devenirii sale”, afirmând că va rămâne ambasadorul acestei zone. “Voi rămâne ambasadorul Văii Jiului peste tot unde mă va purta viața. Ca și cetățean cu acte în regulă și membru al comunității academice voi fi mai motivat pentru a sprijini orice efort al acestei comunități de a se reconstrui, de a se lupta pentru recâștigarea respectului de sine și aducerea unei bunăstări pe care oamenii acestor locuri o merită cu prisosință. Vă mulțumesc, oameni dragi din Valea Jiului, pentru tot ceea ce am devenit!”.

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

Ana – Maria Păunescu, fiica regretatului poet Adrian Păunescu – dublă lansare de carte, la Hunedoara și Deva

Publicat

pe

Redactat de

Ana-Maria Păunescu, fiica poetului Adrian Păunescu, vine la Hunedoara și Deva cu o dublă lansare de carte: „Toate poeziile pe care nu ți le-am scris”, „Ai vreme să vorbim?”.

Întâlnirea cu Ana-Maria Păunescu, prilejuită de lansarea celor două volume de poezii, va avea loc marți, 16 aprilie, de la ora 18:00, la Galeria de Arte din municipiul Hunedoara. “Dubla lansare de carte va cuprinde și momente artistice, de muzică folk, dar și de poezie. Prezintă: Victoria Stoian, Ruben Bucoiu, Teodora Muntean, Ada Beraru. Invitat special: Cătălin Stepa. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile!”, au transmis reprezentanții Primăriei Hunedoara.

Două zile mai târziu, joi, 18 aprilie, de la aceeași oră, respectiv 18:00, cele două volume de poezii semnate de Ana -Maria Păunescu vor fi lansate la Deva, în Amfiteatrul „Liviu Oros” al Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din municipiu. Invitat special al evenimentului este folkistul Florin Paul Camen. Intrarea este liberă.

Ana-Maria Păunescu s-a născut la 25 decembrie 1990, în București. Încă de la patru ani a fost prezentă la spectacolele Cenaclului „Totuși iubirea”, unde recita o strofă și dansa legănat, pe ritmurile muzicii folk, cu regretul că nu era încă născută pe vremea „Cenaclului Flacăra”. După regretabila dispariție a marelui poet, ca un omagiu adus acestuia, Ana-Maria a continuat să scoată revista „Flacăra lui Adrian Păunescu” și să bată țara în lung și-n lat, alături de fratele ei Andrei Păunescu și de Cenaclul „Totuși iubirea”. A creat, de asemenea, un proiect interesant în propria sufragerie, într-o atmosferă colocvială, „Folk la Unu’ – Sufrageria Artiștilor”, seri de folk, poezie, teatru, dialog, amintiri. Și tot în memoria poetului, în fiecare joi seara, o vreme Ana-Maria a prezentat emisiunea de muzică folk, rock, pop, „Sala de așteptare”, la Radio SmartFM.

Citeste mai mult ...

Actualitate - Eveniment

,,Deva Auto Tuning Show 2024”: Zeci de mașini tunate pot fi admirate, în acest weekend. Restricții de circulație în parcarea din Piața Cetății

Publicat

pe

Redactat de

Zeci de mașini tunate vor putea fi admirate, în acest weekend, în parcarea din Piața Cetății, cât și în parcarea subterană a Pieței Agroalimentare, din Deva, cu ocazia ,,Deva Auto Tuning Show 2024”.

Evenimentul ,,Deva Auto Tuning Show 2024”, organizat în perioada 12-14 aprilie 2024, la Deva, reuneşte proprietari de autoturisme modificate, din toată ţara, care vin în reședința județului Hunedoara pentru a-şi prezenta frumuseţile pe patru roţi, cu multiple îmbunătăţiri şi mulţi cai putere sub capotă.

„Pentru o bună desfășurare a expoziției, accesul autovehiculelor va fi parțial restricționat, după cum urmează:

– Sâmbătă, 13 aprilie 2024, între orele 09:00-19:00, în parcarea amenajată din Piața Cetății

– Vineri, 12 aprilie 2024, de la ora 18:00 și până Duminică, 14 aprilie 2024, ora 17:00”, au informat reprezentanții Primăriei Deva.

Advertisement

Primăria Municipiului Deva este partener în acest eveniment organizat de Asociația ,,Noi suntem schimbarea”.

Citeste mai mult ...

SERVICII

Reparații pentru casa ta, executăm în regim de urgență țiglă ceramică, țiglă metalică, dulgherie, placări cu polistiren și orice tip de model. Orice reparații de urgență.
Discount la materiale 15%, materialele le avem pe stoc. Cerem și oferim seriozitate. Firmă autorizată.
Relații la nr. de telefon 0756.467.737.

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate