Connect with us
Data: 18/01/2025
.

Actualitate

Situaţia persoanelor vaccinate anti-COVID-19. Peste 16.200 de doze, administrate în judeţ

Publicat

pe

Peste 16.200 de doze de vaccin împotriva coronavirus au fost administrate persoanelor din județul Hunedoara, de la începutul campaniei de imunizare (n.red. 30 decembrie 2020) și până marţi, 9 februarie, potrivit unei situații prezentată de Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Cel mai mare număr de doze, peste 3.700, au fost administrate la Spitalul Județean de Urgență din Deva. La Centrul Cultural din Deva s-au administrat 2.330 de doze de vaccin, iar la spitalul din Petroşani –2.140. La spitalul din Hunedoara au fost administrate alte 1.421 de doze, în vreme ce la centrul amenajat în sala de sport de la Şcoala Nr. 7 din Petroşani -1.238 de doze.

Potrivit reprezentanţilor DSP Hunedoara, la nivelul județului, au fost administrate, începând cu 30 decembrie 2020 şi până marţi, 9 februarie, un număr de 16.287 de doze de vaccin, dintre care Pfizer – 16.177 doze, iar Moderna – 110 doze.

Astăzi, 10 februarie, la 12:30, în platforma de programare au fost activate noile cabinete de vaccinare pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca. Cele trei cabinete destinate vaccinării cu AstraZeneca sunt Orăștie – Sala de sport comunitară, Brad – Spitalul Municipal Brad, Călan – Centrul Multifuncțional. Programarea pentru AstraZeneca a început de astăzi și se realizează pentru o sesiune de 20 de zile, în perioada 15 februarie – 6 martie. Ca element de noutate, pentru buna desfășurare a activității de vaccinare, programarea se va realiza în același cabinet atât pentru prima doză, cât și pentru rapel, la 56 de zile.

Modalități de programare:
1. În platforma informatică de către beneficiar, angajator sau aparținător
2. Prin intermediul medicului de familie/curant
3. Prin Call Center, la numărul unic 021.414.44.25 sau 021.414.4454.
4. Prin intermediul direcțiilor de asistență socială de la nivelul primăriilor
Advertisement

Actualitate

Fonduri europene pentru modernizarea școlilor și liceelor

Publicat

pe

Redactat de

Autoritățile locale din Regiunea Vest pot depune proiecte pentru modernizarea unităților de învățământ publice, cu un buget european de aproape 70 de milioane de euro.
Această inițiativă face parte din Programul Regional Vest, care își propune să îmbunătățească infrastructura educațională din județele vestice ale țării.

 În ultimele luni, Regiunea Vest a beneficiat de investiții de peste 110 milioane de euro pentru renovarea a peste 90 de unități de învățământ, iar noua alocare financiară permite extinderea acestora.

Prin acest program, unitățile de învățământ vor fi dotate cu săli de clasă moderne, laboratoare digitale, biblioteci, dar și terenuri și săli de sport conform standardelor europene. Primăriile, instituțiile publice locale de educație și învățământ superior de stat, precum și parteneriatele între acestea, pot solicita acum finanțare pentru modernizarea infrastructurii educaționale.

Proiectele pot fi depuse până pe 15 noiembrie 2025, iar implementarea acestora va contribui la creșterea calității educației în Regiunea Vest și va oferi tinerilor condiții mai bune de învățământ.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Implementarea proiectului privind noul stadion din Hunedoara ar putea să înceapă

Publicat

pe

Redactat de

Zilele trecute, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) s-a pronunțat asupra mai multor cauze. Printre spețele analizate de CNSC s-au numărat și contestațiile depuse de două companii care ar fi dorit să construiască noul stadion din municipiul Hunedoara.

Un prim pas

Este vorba despre CON A și Strabag, care contestaseră licitația câștigată de Construcții Erbașu, însă CNSC a respins acțiunea acestora. În atare condiții, cel puțin în mod teoretic, ar putea fi semnat contractul de proiectare tehnică și execuție al stadionului de către Compania Națională de Investiții (CNI) și de către câștigătorul licitației. Pe de altă parte, companiile ale căror demersuri au fost respinse de CNSC nu și-au epuizat căile de atac în justiție, aspect la care se mai adaugă unul foarte important, respectiv aprobarea bugetului de stat, prevăzută pentru primul trimestru al anului în curs. Cu siguranță acestea sunt și motivele pentru care reprezentanții Primăriei municipiului Hunedoara nu au dorit să facă declarații pe marginea acestui subiect.

Drumul nu e ușor

Primele proceduri de licitație pentru stadion au început la mijlocul lui 2023, însă au fost sistate din cauza unor contestații. Operațiunile au fost finalizate abia în toamna anului trecut, dar și acestea au fost contestate, iar răspunsul CNSC a venit doar în ianuarie 2025, însă și acesta, așa cum arătam mai sus, poate fi atacat. Deci, dacă se va trece și de acest hop, urmează demolarea stadionului. „Noul stadion care se doreşte a fi ridicat în municipiul Hunedoara prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii va avea 10.500 de locuri dispuse pe două „inele”, parcare subterană, două căi de acces rutier, mai multe zone pietonale şi toate facilităţile unei astfel de construcţii, la standardele actuale. El va fi ridicat pe amplasamentul actualei arene din Hunedoara. Cheltuielile de demolare a vechiului stadion vor fi suportate de Primăria municipiului Hunedoara şi Consiliul Judeţean Hunedoara”, informa, la momentul depunerii proiectului, municipalitatea de pe malurile Cernei.

Advertisement

De 4 stele

Dacă se va depăși și acest aspect al demolării se va trece la faza de proiectare, prevăzută a dura șase luni. Apoi, în mod logic, s-ar trece la construire, care are un termen de 22 de luni, iar pentru lucrare trebuie oferit un termen de garanție de cinci ani. Noua arenă din Hunedoara, ce urmează a fi construită pe locul celei actuale va fi una de categoria UEFA 4 stele, care permite și organizarea de meciuri internaționale. Valoarea totală a proiectului depășește suma de 200 de milioane de lei, fără TVA, iar finanțarea ar urma să fie asigurată din bugetul CNI. Bun cunoscător al fenomenului fotbalistic, primarul Hunedoarei, Dan Bobouțanu, declara, în vara anului trecut, că nu se va trece la demolarea stadionului actual până când cel nou nu va avea finanțarea aprobată. Primul termen de finalizare al stadionului era 2026, apoi s-a mai adăugat un an. În condițiile date la această oră, se pare că, termenul de finalizare pentru noul stadion din Hunedoara va fi undeva în sezonul fotbalistic 2027-2028.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Garda de Mediu Hunedoara, activitate intensificată în trimestrul IV al anului 2024

Publicat

pe

Redactat de

În perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2024, Comisariatul Județean Hunedoara al Gărzii Naționale de Mediu a desfășurat un total de 158 de inspecții, dintre care 93 au fost planificate și 65 neplanificate, având ca scop monitorizarea și protejarea mediului în județ.

În urma acestor inspecții, au fost aplicate 66 de sancțiuni contravenționale, dintre care 56 au fost avertismente și 10 amenzi, cu sume ce au ajuns până la 50.000 de lei. Valoarea totală a amenzilor aplicate se ridică la 160.000 de lei, semnalând o abordare fermă în privința nerespectării reglementărilor de mediu.

Activitățile de inspecție neplanificate au inclus 65 de controale, dintre care 6 au fost efectuate ca urmare a autosesizărilor, iar 31 pentru verificarea respectării condițiilor din actele de reglementare. De asemenea, au fost realizate controale ca urmare a sesizărilor (5), pentru investigarea accidentelor sau incidentelor cu impact asupra mediului (1), precum și controale dispuse de Comisariatul General al Gărzii Naționale de Mediu (18). În plus, Garda de Mediu a colaborat cu alte autorități județene și naționale în cadrul unor acțiuni comune, având în vedere protocoalele de colaborare existente (4 controale).

Inspecțiile planificate au fost realizate în conformitate cu Planul anual de activitate, vizând operatorii economici care desfășoară activități cu impact asupra mediului și care sunt obligați să se supună procedurii de reglementare. Aceste acțiuni sunt esențiale pentru prevenirea și diminuarea impactului negativ asupra mediului în județul Hunedoara.

Garda de Mediu Hunedoara continuă să își întărească prezența și să aplice sancțiuni, acționând astfel ca un factor important în protejarea și conservarea mediului.

Citeste mai mult ...

PRIMARIA SI CONSILIUL LOCAL
AL ORAȘULUI HAȚEG
ANUNȚĂ

1. Persoanele fizice care la data de 31.12.2024 au avut în proprietate clădiri rezidențiale sau clădiri cu destinație mixtă au obligația să depună declarații la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale până la data de 31.03.2025;
2. Persoanele juridice au obligația să depună pană la data de 31.03.2025 la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale declarații privind clădirile pe care le dețineau în proprietate la data de 31.12.2024, legate de destinația si valoarea acestora;
3. Persoanele fizice și juridice care la data de 31.12.2024 dețineau mijloace de transport radiate din circulație au obligația să depună la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale o declarație în acest sens, însoțită de documente justificative, pană la data de 31.03.2025;
4. Scutirile sau reducerile de la plata impozitului/taxei pe clădiri, teren, mijloace de transport prevăzute la articolul 456, 464 și 469 se aplică persoanelor care dețin documente justificative pe care le depun la compartimentul Impozite si Taxe din cadrul administrației locale, până la data de 31.03.2025;
De amintit că toți contribuabilii care achită întegral, pană la 31.03.2025, impozitele pe clădiri, terenuri și mijloace de transport beneficiază de bonificația de 10%, stabilită de către Consiliul Local Hațeg.
Toti contribuabilii care au restanțe pentru bunurile imobile sau mobile, nu pot înstrăina, intabula, intra în posesie pană la achitarea creanțelor, pană la nivelul anului 2024.
Relații suplimentare la telefon: 0254-770.273

URMĂREȘTE ServusHD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate