Connect with us
Data: 20/06/2024
.

Actualitate

Șofer băut, încătușat după o urmărire ca în filme. S-a ascuns de polițiști într-o grădină

Publicat

pe

Urmărire ca în filme pentru prinderea unui șofer băut. Bărbatul, aflat la volanul unui autoturism, nu a oprit la semnalul polițiștilor care făceau un control de rutină pe un drum din comuna Balșa. Agenții au pornit în urmărirea lui. În satul Almașu Mic de Munte, șoferul a abandonat mașina și a fugit într-o grădină, unde a fost prins de polițiști.

În data de 13 martie 2023, în jurul ora 15:10, poliţiştii au efectuat semnalul de oprire a unui autoturism care circula pe D.C. 24, pe raza comunei Balşa. Cel aflat la volan, un bărbat de 33 de ani, din comuna Turdaş, nu a oprit la solicitarea poliţiştilor, fiind nevoie ca aceștia să pornească în urmărirea autoturismului, care şi-a continuat deplasarea, pe ulița satului Almaşu Mic de Munte, unde a oprit, iar şoferul a părăsit autoturismul şi a fugit într-o gradină, unde a fost interceptat şi încătușat de către poliţişti. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 1,29 mg/l, alcool pur în aerul expirat. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar de cercetare penală”, a informat Inspectoratul de Poliție al Județului (IPJ) Hunedoara.

Actualitate

Feeria de culori a gențienelor din Munții Retezat

Publicat

pe

Redactat de

În inima Munților Retezat, natura a desfășurat un spectacol impresionant de culori și forme, atrăgând atenția pasionaților de drumeții și a iubitorilor de fotografie. Gențienele, cunoscute pentru nuanțele lor vibrante de albastru, au transformat peisajul montan într-o veritabilă feerie de culori, oferind priveliști de neuitat.

Aceste flori delicate, ce aparțin genului Gentiana, sunt cunoscute pentru culorile lor intense, de la albastru electric la nuanțe mai subtile de mov și alb. În perioada de înflorire, gențienele acoperă pajiștile alpine și versanții stâncoși ai Munților Retezat, creând un tablou natural de o frumusețe rară.

Gențienele nu sunt doar un deliciu pentru ochi, ci și o specie protejată, fiind incluse pe lista plantelor rare și vulnerabile. Autoritățile și organizațiile de mediu din România depun eforturi considerabile pentru a proteja acest habitat fragil.

Munții Retezat, parte a Carpaților Meridionali, sunt recunoscuți nu doar pentru peisajele lor spectaculoase și biodiversitatea impresionantă, ci și pentru traseele montane variate, care oferă oportunități de explorare pentru toate nivelurile de dificultate. Parcul Național Retezat, înființat în 1935, găzduiește peste 20 de vârfuri de peste 2.000 de metri și mai mult de 80 de lacuri glaciare, fiecare contribuind la farmecul acestei regiuni.

Feeria de culori oferită de gențienele din Munții Retezat este un testament al frumuseții naturale nealterate, un spectacol vizual care merită să fie admirat și protejat. Fie că sunteți un iubitor de natură, un pasionat de drumeții sau un fotograf în căutare de peisaje unice, Munții Retezat vă așteaptă cu brațele deschise și o explozie de culori care vă va rămâne în suflet.

FOTO: FACEBOOK ATILLA DOBAI

Advertisement
Citeste mai mult ...

Actualitate

Locurile publice frecventate de tineri, controlate de polițiștii hunedoreni

Publicat

pe

Redactat de

Controale ale polițiștilor hunedoreni în locurile publice frecventate de tineri, pe raza municipiilor Hunedoara și Petroșani.

Amenzi în valoare de peste 15.000 de lei aplicate unor operatori economici care nu au fiscalizat încasările realizate

Polițiștii hunedoreni au efectuat, în cursul zilei de ieri, o serie controale la terase, săli de jocuri de noroc și baruri, pentru prevenirea consumului de droguri, a absenteismului școlar și a victimizării minorilor, precum și pentru creșterea gradului de siguranță publică. În data de 19 iunie 2024, în intervalul orar 10:00-13:00, polițiștii au desfășurat o serie de controale inopinate la localurile publice din Hunedoara și Petroșani, cu scopul de a combate fenomenul infracțional, în special cel în care pot fi implicați minorii și de a asigura respectarea legislației în vigoare privind funcționarea activităților comerciale.

Controalele, la care au participat polițiști din cadrul structurilor de investigații criminale, investigarea criminalității economice, poliție rutieră, ordine publică și siguranță școlară, s-au desfășurat în colaborare cu jandarmi ai Inspectoratul Județean de Jandarmi „Decebal” Hunedoara și au beneficiat de sprijinul reprezentanților Comisariatului pentru Protecția Consumatorilor Hunedoara și al celor al Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Hunedoara.

În cadrul acțiunii de ieri, au fost legitimate, prin utilizarea aplicației E-Dac, 71 persoane, au fost au fost verificate 61 de unități de alimentație publică (în special cele aflate în proximitatea unităților de învăţământ preuniversitar) și 3 de săli de jocuri de noroc și pariuri sportive.

Pentru neregulile de natură economico-financiară constatate cu ocazia controlului la unitățile de alimentație publică, constând în special în neemiterea bonului fiscal ca urmare a încasărilor realizate, polițiștii au aplicat 3 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15.330 de lei.

Advertisement

Pe lângă măsurile sancționatorii, polițiștii au atras atenția gestionarilor unităţilor de alimentaţie publică cu privire la interdicția de a servi minorilor băuturi alcoolice, țigări și alte produse de tutun, respectiv băuturi energizante și i-au informat cu privire la cadrul normativ incident în materia comercializării produselor menționate către minori, precum și cu privire la consecințele la care se expun prin nerespectarea acestor prevederi legale.

Tot ieri, polițiștii Biroului Siguranță Școlară au desfășurat două activități informativ-preventive, la care au participat 45 de elevi ai unor clase din învățământul preșcolar si gimnazial și au participat la 5 instruiri privind prevenirea consumului de droguri, la care au luat parte 16 cadre didactice.

Chiar dacă se apropie vacanța elevilor, polițiștii, în paralel cu sesiunile preventive și de informare pe care le vor susține cu ocazia unor activități extra-școlare (tabere), vor continua acțiunile de control în toate zonele publice frecventate de minori, în vederea asigurării unui mediu sigur și în deplină legalitate pentru tineri.

Polițiștii le reamintesc părinților și tutorilor legali importanța monitorizării atente a prezenței copiilor la școală și a colaborării strânse cu instituțiile de învățământ, pentru a combate absenteismul ori implicarea minorilor în activități care îi pot transforma în victime ale unor infracțiuni.

Foto: IPJ Hunedoara

Advertisement

Citeste mai mult ...

Actualitate

Apele din Parcul Național Retezat trebuie protejate

Publicat

pe

Redactat de

Reprezentanții Parcului Național Retezat vin cu o recomandare pentru toți cei ce doresc să treacă pragul acestui habitat spectaculos. Vizitatorii sunt rugați să protejeze apele din cadrul Parcului Național, astfel protejând și o serie de viețuitoare care trăiesc în acel mediu.

”Vă invităm să protejați alături de noi habitatele umede din Retezat. Aceste resurse neprețuite asigură habitate sălbatice, oferă oază de răcoare în zilele toride de vară și creează peisaje spectaculoase care ne uimesc de fiecare dată. Amintiți-vă că lacurile și turbăriile din Parcul Național Retezat sunt protejate datorită faptului că sunt habitate fragile, foarte sensibile la orice modificări, naturale sau antropice. Aceste zone umede reprezintă “acasă” pentru multe viețuitoare: de la tritoni, amfibieni și pești, până la larvele de insecte și alte specii microscopice care trăiesc în diferitele straturi de apă și care, prin activitatea lor, mențin calitatea bună a apelor”, informează reprezentanții Parcului Național Retezat.

FOTO: ARHIVĂ

Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate