Connect with us
Data: 21/07/2024
.

Actualitate

Şoseaua de centură a oraşului Petrila, gata în primăvară

Publicat

pe

Investiţie în infrastructură

Drumul va fi destinat traficului greu şi va fi realizat la stadiul de pietruire

Mai e puţin şi traficul prin Estul Văii Jiului va fi fluidizat. Asta pentru că la Petrila va fi dat în folosinţă drumul de centurăşi un sens giratoriu nou-nouţ, din DN 66.

Şoseaua de ocolire este amplasată de-a lungul albiei Jiului de Est

Şoseaua de ocolire este amplasată de-a lungul albiei Jiului de Est

Primarul oraşului Ilie Păducel le dă asigurări locuitorilor din zonă că vor avea un trafic mai bun, după finalizarea lucrărilor la şoseaua de ocolire a localităţii şi la sensul giratoriu. „Putem vorbi de terminarea lucrărilor în primăvara acestui an când timpul ne va permite. Atunci, în maximum o lună, se poate da în funcţiune. Am discutat şi cu primarul din Petroşani şi se va monta acel sens giratoriu în drumul naţional”, a declarat Păducel.

Macadam, nu asfalt

Construcţia şoselei de centură de la Petrila a început anul trecut şi, la final, va fi doar un drum pietruit, pe care primarul speră că îl va asfalta dacă va avea bani. „Practic, se amenajează drumul la nivel de macadam, nu se asfaltează. Asfalt e doar o porţiune de pe zona din incinta Minei Petrila şi în zona de la intrarea din drumul naţional spre Cartierul Bosnea. Încercăm, măcar anul viitor, să găsim soluţii să modernizăm acest drum”, a mai adăugat Ilie Păducel.

Advertisement

Şoseaua de centură a fost gândită ca un drum destinat traficului greu şi este amplasată de-a lungul albiei Jiului de Est.

Proiectul are o valoare aproximativă de 1,5 milioane euro, iar lucrările au presupus realizarea a 4 kilometri de drum între Petroşani şi zona Primăriei Petrila, făcând parte dintr-un proiect de ecologizare a canalului Predoni.

Actualitate

Mai multe crengi ale unei sălcii au căzut peste firele de electricitate, la Simeria. Spitalul CFR, afectat

Publicat

pe

Redactat de

Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă sâmbătă seară, la Simeria, după ce mai multe crengi ale unei sălcii s-au rupt și au căzut peste firele de electricitate.

Incidentul a avut loc în zona Spitalului CFR din localitate, unitatea medicală fiind afectată din punct de vedere a alimentării cu energie electrică.


„Pompierii Detașamentului Deva au fost solicitați, în această seară, în localitatea Simeria, unde mai multe crengi ale unei sălcii s-au rupt și au căzut peste firele de electricitate, deteriorându-le. Întrucât evenimentul a avut loc în apropierea Spitalului CFR Simeria, unitatea spitalicească a fost afectată din punct de vedere al alimentării cu energie electrică.
După evaluarea situației la fața locului, pompierii au asigurat zona și au solicitat sprijinul echipei specializate din cadrul Enel pentru a putea începe împreună  acțiunea de segmentare și degajare a materialului lemnos”, a informat, sâmbătă seară, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Foto: ISU Hunedoara

Pe perioada întreruperii curentului electric, unitatea medicală a trecut la alimentarea cu energie electrică prin generatorul de curent propriu.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Minerul Lupeni a câștigat faza regională a Cupei României

Publicat

pe

Redactat de

Meci de dramatism maxim în Valea Jiului  într-una dintre finalele fazei regionale a Cupei României la fotbal.

Minerul Lupeni a întâlnit, pe teren propriu, pe Păulișana Păuliș, din județul Arad, iar pentru stabilirea calificatei în primul tur al fazei naționale a fost nevoie de lovituri de departajare.

La finele celor 90 de minute regulamentare scorul a fost egal, 2-2 (1-1), după ce  oaspeții au fost în două rânduri în avantaj.

În prelungiri nu s-a marcat și, astfel, s-a ajuns la penalty-uri, unde cei de la Minerul Lupeni au avut nervii mai tari și s-au impus cu scorul general de 9-8.

Astfel, Minerul Lupeni se califică în prima fază a etapei naționale, care se va disputa pe 31 iulie.

Advertisement

În această fază a competiției vor intra și echipe din Liga 3, confruntările urmând a se disputa pe criteriu geografic, iar gazde vor fi echipele din eșalonul inferior sau mai slab clasate în sezonul trecut.

După toate probabilitățile, Minerul Lupeni, care evoluează în Liga 4 de fotbal Hunedoara, va fi gazdă a meciului din ultima zi a lunii în curs, un adversar foarte posibil fiind vecinii și rivalii de la Jiul Petroșani.

Citeste mai mult ...

Actualitate

Misiune de suflet – Pui de pisică, salvat de pompieri, după ce a căzut într-o fântână adâncă de circa șapte metri

Publicat

pe

Redactat de

Un pui de pisică a fost salvat de pompieri, sâmbătă, după ce a căzut într-o fântână adâncă de aproximativ șapte metri, într-o gospodărie din localitatea hunedoreană Grid.

„Printre zecile de situații de urgență la care pompierii militari din cadrul ISU Hunedoara au intervenit astăzi, a fost și o misiune de suflet la care au răspuns colegii noștri de la Bretea Română. Astfel, ei au salvat un pui de pisică care a căzut într-o fântână adâncă de circa 7 metri, în localitatea Grid. Apelul la 112 a venit din partea stăpânei care și-a dat imediat seama că doar pompierii îi vor putea scoate la suprafață micuța felină. Întrucât fântâna era prea îngustă pentru a folosi scara, unul dintre salvatori a coborât în puț asigurat cu o coardă”, au transmis reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Misiunea a durat aproximativ o jumătate de oră și s-a încheiat cu bine.

„Felicitări colegilor noștri care indiferent de situație, acționează întotdeauna cu seriozitate și empatie!”, au mai transmis reprezentanții ISU Hunedoara. 

 

Advertisement
Sursa foto: ISU Hunedoara
Citeste mai mult ...

URMARESTE Servus HD TV

Ultima ora

PROGNOZA METEO

CURS VALUTAR

PUBLICITATE

Cumpara si citeste PDF

ABONAMENT ONLINE

MICA / MARE PUBLICITATE

LOCURI DE MUNCA

ANUNTURI MICA PUBLICITATE

publica anunt servuspress

Agentie Imobiliara Deva

Actualitate