Actualitate
SPIGM înfrumusețează municipiul Deva
Angajații de la Serviciul Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva au în plină desfășurare o campanieide curățenie de primăvară, pentru ca municipiul de reședință al județului Hunedoara să fie pregătit, în sezonul estival, pentru primirea celor ce vor vizita urbea ce la poalele Cetății. De asemenea, operațiunile specifice pe care le desfășoară SPIGM Deva sunt orientate și pentru cresșterea gradului de confort al locuitorilor din reședința de județ.
Zone verzi împodobite cu flori
Spațiile verzi sunt cosite în fiecare cartier, de câte o echipă responsabilă de zonă, sensurile giratorii au fost înfrumusețate cu panseluțe și lalele, și a început recondiționarea, acolo unde se poate, a mobilierului urban. Încă din iarnă, angajații SPIGM Deva au confecționat bănci, mese și coșuri de gunoi, pentru a le schimba pe cele care sunt mult prea deteriorate pentru a mai putea fi folosite. „Am finalizat etapa de toaletat și am intrat direct în cea de cosit. Avem echipe în fiecare cartier din Deva, și continuăm această activitate zilnic., cu echipe în fiecare zonă a orașului. Totodată, colegele de la sere au mai platat flori în sensurile giratorii, care ne încântă în această primăvară, dar vor apărea și plante specifice sezonului estival. Am făcut o evidență a coșurilor de gunoi care sunt pe raza municipiului Deva. Cele care sunt deteriorate și nu se mai pot repara sunt fi înlocuite, iar cele care se pot repara vor fi reparate și repuse în locurile de unde au fost luate. De asemenea, am înlocuit mobilierul urbamn deteriorat din unele zonele ale localității, iar această această activitate va continua ”, a declarat directorul SPIGM Deva, Irinel Faur.
Locurile de joacă pentru cei mici, o altă prioritate
Cum locurile de joacă, care sunt, deja, pline de copii, sunt în atenția SPIGM Deva. „Locurile de joacă sunt pregătite pentru noul sezon, am făcut reparațiile necesare. Noi, în fiecare zi, suntem în locurile de joacă, pentru că zilnic apar probleme, fie din cauza faptului că nu sunt folosite corespunzător, fie pentru că sunt foarte uzate. Sunt motive și motive pentru care ele se deteriorează, dar încercăm să le reparăm. În plus, continuăm și toaletarea gardurilor vii”, a spus Irinel Faur, directorul SPIGM Deva.
Refacererea marcajelor stradale
O altă activitate importantă desfășușarată de cei de la SPIGM Deva este și refacerea marcajelor stradale. “Am început, de curând, o altă lucrare importantă pentru comuniotatea locală, dar și pentru cei care ne vor vizita localitatea în următoarea perioadă. Mai exact, în această perioadă derulăm acțiunea de trasare longitudinală pe toate arterele de circulație din orașul nostru”, a precizat Irinel Faur, directorul SPIGM Deva.
Telefon disponibil permanent pentru cetățeni
SPIGM este un serviciu public cu personalitate juridică, fiind organizat de către Consiliul local al municipiului Deva şi în subordonarea directă a acestei autoritaţi publice locale. SPIGM are ca principal obiect de activitate întreţinerea spaţiilor verzi, a parcurilor, a zonelor de agrement, a locurilor de joacă şi a fântânilor arteziene de pe domeniul public si privat al municipiului Deva și a bazelor sportive si de agrement. În administrareaSPIGM Deva sunt următoarele obiective: Complex Aqualand Deva, Parcare publică zona Complex Aqualand Deva, Clădirea Ștrandului Municipal, Terenul Skate Park, Terenurile de sport cu gazon sintetic și împrejmuire din zona Bejan, zona de agrement Bejan, precum și obiectivele aflate în jurul Dealului Cetăţii, respectiv Cetatea Deva, Dealul Cetății (Sit Natural),Telecabina, Centrul National de Informare si Promovare Turistica, efectuarea de activitati economice in Complex Aqualand, Ștrand Municipal, Patinoar, Telecabină. De asemenea, SPIGM Deva mai are în atibuțiuni trasarea și întretinerea marcajelor rutiere cu vopsea pe bază de solvent organic, precum și administrarea și întreținerea obiectivelor toaletă publică în zona Centrului Comercial ,,Ulpia,, și grup sanitar zona Bejan. Reprezentanții SPIGM Deva au pus la dispoziția cetățenilor un număr de telefon, care poate fi apelat inclusiv în weekend, pentru eventuale sugestii și opinii legate de activitatea de curățire și întreținere a spațiilor publice, acesta fiind 0254.233.588.
Actualitate
Întâlnire pe tema învățământului dual și profesional, la Hunedoara
Sala Albastră a Colegiului Economic „Emanuil Gojdu” din Hunedoara va găzdui miercuri, 4 decembrie 2024, de la ora 13:00, o întâlnire pe tema învățământului dual și profesional. La eveniment sunt așteptați agenți economici din municipiul de pe Cerna și din zonă.
Întâlnirea este organzată de Primăria municipiului Hunedoara și Inspectoratul Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara. „Pe parcursul acesteia se vor prezenta şi supune discuţiilor atât calendarul etapelor şi acţiunilor pentru stabilirea cifrelor de şcolarizare în învăţământul dual şi profesional pentru anul şcolar 2025 – 2026, cât şi posibilităţi de construire şi consolidare a unui parteneriat de lungă durată între mediul privat, autorităţi locale şi autorităţi judeţene pentru dezvoltarea acestor forme de învăţământ”, au informat reprezentanții Primăriei Hunedoara.
Calendarul propus poate fi consultat AICI
Evenimentul se încadrează într-un proiect cu finanţare europeană, în valoare de peste 20 de milioane de euro, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR, implementat de Primăria Hunedoara, în parteneriat cu mai multe instituţii publice şi companii private.
Prin acest proiect a fost înfiinţat un consorţiu pentru învăţământul dual – entitate care poate să asigure pregătire tinerilor, de la nivel de şcoală profesională până la nivel de facultate (inclusiv), să le ofere elevilor posibilitatea de a învăţa şi a fi recompensaţi financiar în acelaşi timp dar şi şanse sporite pentru a avea un loc de muncă imediat după terminarea unei etape a studiilor (şcoală profesională, liceu, facultate). De asemenea, prin acest proiect, va fi construit şi un campus pentru învăţământul dual, în Hunedoara, pe strada Furnalelor (în incinta Sitului Industrial).
Informaţii suplimentare despre evenimentul de miercuri, 4 decembrie, puteţi obţine la numărul de telefon 0254.716.322 – interior 235.
Sursa foto: Primăria Hunedoara
Actualitate
„Ceaiul de Crăciun” – un eveniment cu suflet, pentru o cauză nobilă, la Deva
Devenii și nu numai sunt invitați la „Ceaiul de Crăciun”, un eveniment caritabil dedicat susținerii inițiativelor de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor, în cadrul căruia se vor strânge fonduri pentru sprijinirea copiilor nevoiași și susținerea unor cazuri sociale urgente.
Organizat de Asociația “Suflet Salvat”, evenimentul va avea loc pe data de 7 decembrie 2024, între orele 18:00 -20:00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Hunedoara, din municipiul Deva.
„Ceaiul de Crăciun” se află la prima ediție, dar se vrea a fi un eveniment de tradiție, în cadrul acestuia dorindu-se, totodată, promovarea valorilor solidarității și ale sprijinului reciproc în perioada sărbătorilor de iarnă.
Evenimentul reunește participanți din județele Hunedoara, Timiș, Caraș-Severin și Bihor, într-o atmosferă festivă și plină de generozitate, și își propune să strângă fonduri pentru: sprijinirea copiilor nevoiași și susținerea cazurilor sociale urgente, dezvoltarea proiectelor caritabile ale Asociației „Suflet Salvat”, precum organizarea taberelor gratuite pentru tinerii cu vârste între 16-30 de ani care se confruntă cu dependențe (droguri, alcool, țigări), aceste tabere oferind sprijin pentru eliberarea de dependențe, încurajând dezvoltarea personală și spirituală.
„Ceaiul de Crăciun” promite să fie o seară de neuitat, în care participanții vor avea ocazia să se bucure de momente speciale, precum: bufet tematic cu ceaiuri aromate și fursecuri festive, servite într-un decor de sărbătoare; momente de socializare, oportunitatea de a cunoaște oameni noi și de a împărtăși bucuria sărbătorilor; o cauză nobilă: posibilitatea de a face donații și de a sprijini proiectele Asociației.
„Sărbătorile de iarnă sunt despre bucurie, speranță și comunitate. Prin „Ceaiul de Crăciun”, dorim să aducem oamenii împreună pentru o cauză care contează cu adevărat: protejarea tinerilor de capcana consumului de droguri. Fiecare gest de sprijin contează și poate face o diferență enormă. Vă așteptăm cu drag să petrecem împreună o seară plină de căldură sufletească și să aducem un zâmbet pe chipurile celor care au nevoie de sprijinul nostru”, a declarat Raluca Trofin, președintele fondator al Asociației „Suflet Salvat”.
Haideți să facem din „Ceaiul de Crăciun” o tradiție care schimbă vieți!
Intrarea la eveniment este liberă, însă pentru detalii suplimentare și confirmarea participării puteți accesa paginile de socializare ale asociației.
Actualitate
Aproximativ 970.000 de români își sărbătoresc onomastica, de Sfântul Andrei
Aproximativ 970.000 de persoane care poartă numele de Andrei sau Andreea, şi derivate din acestea, îşi sărbătoresc onomastica, astăzi, de Sfântul Apostol Andrei.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Afacerilor Interne – Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor, poartă numele de Andrei 507.220 de bărbaţi. Alţii se numesc Andi – 3.228, Andreeas – 925, Andreiaşi/Andreiasi – 6, Andreiu – 280, Andrew – 710, Andrey – 335, Andriaş/Andrias – 6, Andrieş/Andrieş – 41, Andru – 162, Andruşa/Andrusa – 8, Andruta/Andruţă – 22, Andras/Andras/Andraş – 10.988, Andrea/Andrea – 845, Andreas/Andreas/Andreaş – 10.997, Andu – 146.
Numele de Andreea este întâlnit la 347.210 femei. Mai sunt întâlnite derivatele Andra – 32.062, Andrada – 21.587, Andreia – 7.927, Andriana – 966, Andrusa/Andruşa – 7, Andrusca/Andruşca – 6, Andruta/Andruţa – 366, Andrea – 24.793, Deea – 422, Deia – 34.
Sfântul Apostol Andrei este sărbătorit de români, în fiecare an, pe 30 noiembrie. Acesta este considerat „Ocrotitorul României” sau „Patronul spiritual al românilor”. Începând cu anul 1995, Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a hotărât ca sărbătoarea să fie însemnată cu crucea roșie, în calendarul bisericesc.
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Noi succese hunedorene la Taekwon do ITF
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Lapoviță, ninsori și vânt puternic
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Modernizarea comunei Ilia continuă. Sistem fotovoltaic, montat pe acoperișul sediului primăriei
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Curtea Constituțională a României (CCR) cere renumărarea voturilor valabil exprimate și cele nule din primul tur al alegerilor prezidențiale
-
Actualitatecu 2 zile in urma
Tâlhărie în Hunedoara. Cetățean nepalez atacat și jefuit, minor reținut de poliție
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Spectacol folcloric de excepție, de “Ziua Națională a României”, la Deva
-
Stiri nationalecu 3 zile in urma
CSAT convocat joi; analiza unor posibile riscuri la adresa securităţii naţionale – pe ordinea de zi
-
Actualitatecu 3 zile in urma
Multipla campioană Gina Gogean, în mijlocul copiilor din Vața de Jos